Domuz Gribi aşısı olacak mısınız?

Domuz gribi aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    207
Şu anda olmayı düşünmüyorum ama salgın çok artarsa olabilirim .Topickde aşı olan arkadaşlar bir zararını görmemişler bu çok güzel bir haber.Çünkü ben dahil herkesin korkusu aşının olası yan etkileri. Mecbur kalırsam ben de ailemde aşılanırız herhalde :)Ama basında yazılanlara bakılırsa ,yurt dışı dahil aşı olup bir hayli ölen insan var, bu da insanı tereddüt ettiriyor .

ben,eşim,annem,babam,görümcem eşi,2 çocukları,çalıtığım sağ.ocağındaki tüm arkadaşlarım,doktorlarımız eşleri ve çocukları hepimiz olduk.eğer çocuğum olsa idi onada yaptırırdım.

,
Bu yazıları okuyunca rahatladım gibi :) Yakında bir yurt dışı seyahitimiz olacak .Acaba biz de yaptırsak mı diye düşünmeye başladım .

,
Bu yazıları okuyunca rahatladım gibi :) Yakında bir yurt dışı seyahitimiz olacak .Acaba biz de yaptırsak mı diye düşünmeye başladım .

tabiki tamamen size kalmış birşey.yanlız şunu bilmenizi isterim tüm vurulan bebeklik aşılarınında içinde adjuvan vardır.size bebekliğinizden beri aşı yüzünden birşey oldu mu???

bu arada bizde ailecek olduk salı günü ve hiç bi yan etki olmadı kızım 16 aylık ateş falanda yapmadı.

Bizde ailecek olacağız..
Oğlum 2 hafta önce normal karma aşısını oldu..
2 aşı arasında 3 hafta olması gerektiği için,
3 haftanın dolmasını belkiyoruz..
Yoksa bu vakte kadar da asla beklemezdim..

ben mikropla karşılaşmanın ve bu şekilde bağışıklık kazanmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bu sene olmayacağım. Yanlız, bundan sonra normal grip aşılarında h1n1 vürüsünü de kapsayacakmış, bu yüzden seneye Allah kısmet eder de ömrüm olursa hayatımda ilk defa olarak normal grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum.

arkadaşlar,aşı olun..bir profesör diyor ki aşı olmamak gibi bir lükse sahip değiliz,gerçekten doğru bu bir sosyal sorumluluk,aşı ile ilgili söylenenlere asla inanmıyorum bütün aşılar aynı şekilde özellikle grip aşıları koruyucu olması hedeflenerek yapılır,ama yüzde yüz değildir,ve bir çok aşıda da bir çok yan etki var,hale hazırada bebbişlerimize yaptırdığımız tüm aşılarda,eski bir sağlık bakanı ki kendisi denzsizin teki çıktı ortalığı karışdı,üstüne başbakan,bunlar aslın idamlık adamlar,damarlarına bu virüsü enjekte edeceksin,bakalım risk grubu imişler mi,arkadaşlar halkımız bu kadar cahil sen başbakanla aynı yaşam koşullarına mı sahipsin sıradan vatandaşa söylüyorum,başbakan öh dese 10 tane doktor biter başına..onun yediklerinin içtiklerinin onda birisini yiyip içemeyiz..yapmayın arkadaşlar bu gripten korunabilme ihtimali olan tek yöntem aşı ..lütfen aşı olun..kendiniz ve sevdikleriniz için..ben oldum ancak ailemde başka kimseyi ikna edemedim çok üzgünüm..yan etkilerden bahsediliyor,öldüğünüz zaman zaten yan etki diye bişiy kalmayacak arkadaşlar..10 on oldu hiç bir sorunum yok..aşı olalık,aşı olalım..mantığınıza kulak verin başkalarını boşverin..

tabiki tamamen size kalmış birşey.yanlız şunu bilmenizi isterim tüm vurulan bebeklik aşılarınında içinde adjuvan vardır.size bebekliğinizden beri aşı yüzünden birşey oldu mu???
Canım merhaba , aşı yüzünden bir şey olmadı ama , stanest denilen lokal anestezik ilaca karşı alerjim var.Eminim ilgisi yoktur ama yıllar önce bu ilaç yüzünden ölüm tehlikesi geçirmiştim o korku kaldı .Yaşım 49 :)) Bu arada yakın zamanda bir yurt dışı gezimiz var bu nedenle çok tedirginim .Olsak eşim kızım ve ben aşılanacağız .Ama olarda da korku var.Ya allerjik bir reaksiyon olursa Bir de beni düşündüren bu aşı test edilmemiş ve olası olumsuzluklar ileriki yıllarda ortaya çıkacakmış deniliyor .Keşke daha net açıklamalar yapılsa .Sevgiler ....

Ben, eşim ve dört yaşındaki kızım dün aşı olduk sonunda. Çok kararsızdım. Burada aşı ile ilgili olumlu yazan arkadaşların kararımda çok etkisi oldu. Şuana kadar hiçbir problemimiz olmadı, kolumuzda hafif bir ağrı dışında. Aşı olmamızı tavsiye eden bu kadar doktor var televizyonlarda. Herhalde kötü birşey olsa gidip aşı olun demezler.

arkadaşım bunların çoğu asılsız olduğuna inanıyorum lütfen böyle şeylerle insanların karışık kafalarını iyice karıştırmayın bunu okuyup aşı olmaktan vazgeçen ve ölen bir insan olursa ne düşünürsünüz merak ettim şimdi niye yok tv deki doktorlar hani kime ne oldu bakanlık inceliyor yıllar önce de bu vakalar görülmüş bir sıtmadan ne kadar insan hayatını kaybetti değilmi şimdi varmı lütfen halkımıza bunu yapmayın olmayabilirsiniz ama insanları etkilemeyin bırakın kendileri araştırsın öğrensinler zaten ciddi bir araştırma yaparlarsa doğru kararı vereceklerdir ölenler insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz son derece sağlıklı insanlar peki siz kullandığınız ilaçların yan etkilerini okuyomusunuz yada bebekken vurulduğunuz şimdide her ay bebeklerimize yaptırdığımız aşıları araştırdınızmı su çiçeği aşısı doktorlar öneriyor bazıları şiddetle karşı çıkıyor bunlar hakkındaki düşüncelerinizi çok merak ettim ben ve çocuğum aşı olduk sonra sizin yazınızı okudum aşı değilde sizin bu yazınız az kaldı beni felç etsin müthiş bir korkuya kapıldım deli gibi araştırdım ve böyle şeylere hiç bir yerde rastlamadım lütfen halkımızın sağlığı ile oynamayalım herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum

arkadaşım aynı düşüncedeyim sizinle ayı cümlelerle anlatıyoruz kesinlikle katılıyorum size çok sağolun
opuyorumnanaktan

bana göre kimsenin halkın sağlığıyla oynadığı yok arkadaşımız bunları mutlaka kafasından atmamıştır bi kaynaktan yararlanmıştır diye düşünüyorum

arkadaşım aynı düşüncedeyim sizinle ayı cümlelerle anlatıyoruz kesinlikle katılıyorum size çok sağolun
opuyorumnanaktan

keşke herkes gülse birsel gibi atlatsaydı ozaman aşıya gerek kalmayacaktı bakanda bu aşıya bu kadar para ödemeyecekti belki diğer grip aşıları gibi özel olarak bazı firmalar çıkarırdı isteyen vurdururdu çok güzel olurdu ama malesef 200e yakın insanımız nasıl öldü birazda keşke onların aileleri yada yakınları yazsa da biraz daha bilinçlensek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…