Domino etkisi gibi hissediyorum

ebrulimm3232

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
93
63
3
34
Herkese merhabalar;

Daha önceki konumdan hatırlayanlar olacaktır. Kısa bir özet geçmem gerekirse eşimden ayrıldım, 3 ay kadar oluyor. Boşanma dönemi psikolojik ve maddi açıdan tarafımın yıpratılması ile görece hızlı ilerledi. Resmide olan tüm haklarımı aldım, herhangi bir nafaka ve tazminat talep etmeden, hızlı sonlanması için anlaşmalı olarak boşandık. Bir daha da olumlu ve olumsuz iletişimimiz olmadı. Kendi evime çıktım.

Bu konuyu açmama sebep yaşadığım başka bir olaydan bahsetmek istiyorum. Çünkü hala hazmedebilmiş ve anlamış değilim. Ben hayatımın bir kısmı düzeldi derken geçtiğimiz günlerde çalıştığım şirket işten çıkarılacağımı söyledi.

5 yıldı aynı firmadayım, özel sektör. Bu süre içerisinde 2 kez terfi aldım, ve manevi olarak bağ duyduğum bir marka ve iş yeriydi. Bu yıl içerisinde bazı hatalı kararlardan dolayı şirket maddi olarak çok zorlanmaya başladı. İşin içinden çıkılamayınca da eleman azaltımına gideceği zaten konuşuluyordu. Hatta çıkarılacak kişilerden bile bilgim vardı (Yönetim ekibine yakın çalışıyorum). Ancak bu kişiler arasında olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi. Geçtiğimiz günlerde yapacağımız toplantıdan önce kendi yöneticim gelip benim de işten çıkarılacağımı gözle görülür bir üzüntü ile tarafıma iletti. Bunu ondan duymam gerektiğini de ekleyerek.

Ben tabii ki şok oldum, bu beni asla çıkaramazlar, benim yerim sağlam diye düşündüğüm için değildi bu arada. Birincisi ilk gözden çıkarılacaklar arasında olacağımı tahmin etmezdim, ikincisi benden sonra başlayan kişiler arasından tercih edilmek zoruma gitti. Şirketin sunduğu sebep ise, hakkıyla bir zam yapılamayacağı için benim o parayla geçinemeyeceğimi (boşandığımı ve yalnız bir hayat sürdüğümü biliyorlar) düşünmeleriymiş.

Ben bunun üzerine patron ile birebir görüşme istedim. Gittiğimde yöneticim de odadaydı ve ben yalnız görüşmek istediğimi belirterek konuşmaya başladık. Bu karardan üzüntü duyduğumu, ayrıldıktan sonra bana yapılan ''biz hep senin yanındayız, ne lazımsa buradayız'' şeklinde güven veren konuşmaların şuan havada kaldığını, bana ayıp edildiğini, ve bu kadar emeğimin üzerine şirketin kötü gidişatının farkında olduğum halde yine de sadakat ve vefa duygusu ile iş aramadığımı, dolayısıyla bana yapılanın haksızlık olduğuna dair bir konuşma yaptım.

Sonrasında patronum bunun nihai bir karar olmadığını, şuan sadece düşündüğünü ve üzgün olduğunu belirterek, yöneticimi kastederek kendisinin ağzında bakla ıslanmıyor, henüz düşünüyorduk hemen gidip sana söylemiş diyerek onu da yalancı çıkarıp beni işten çıkarmaktan vazgeçtiğini belirterek işime gücüme bakmamı söyledi. Konuşma burada bitti sanmıştım.

Beni yıpratan uygulanmasa dahi bu düşüncenin aklına fikir olarak dahi gelmiş olmasıydı. Sonra büyük şirket toplantısı yapıldı, haliyle benim yüzüm ve enerjim düşüktü. Bu toplantı sonrası patronumun eşi beni yeniden yanlarına çağırıp, bana göre kişiliğime saldırılar içeren bir konuşma yaptı ve ben bir kez daha şok oldum.

Konuşmanın içeriği şöyleydi;

''Motivasyonun çabuk düşüyor, çabuk çıkıyor, şirkette bir sürü kişiyle aran kötü (yanlış bilgi, mesafeli olduğum 2 kişi var onlarla da asla işleri aksatacak bir iletişimsizlik içerisinde değilim) prezentasyonunu ayarlayamıyorsun, çok diksin, düzsün, politik değilsin, öğrenemedin olmayı. İçeride kaos yaratma (benim ağzımdan çıkmayan bir cümleyi getirdi karşıma ve ben kimden duyduysa çağırıp yüzleşme istedim, yapmadı) vs vs. ''şeklindeydi. Ve sonunda bana burada çalışıp çalışmak istemediğimi bir kez daha sordu ve ben evet dedim.

Benim kafam inanılmaz karıştı. Anladığım kadarı ile hakkımda verilmiş kesin bir karar vardı ve uygulama aşamasında ben patronun karşısına dikilince karar uygulanamadı. Sonrasında da eşi benimle inanılmaz basit ve saldırganca bir konuşma yaptı.

Düşününce keşke ilk konuşmada işi bıraksaydım diyorum ama hayatımda çok şey değişti ve sarıldığım sadece işim kalmıştı göze alamadım sanırım.

O günden beri içim aşırı huzursuz ve ara ara ağlama krizlerine giriyorum. Biraz uzun oldu ama okuyup fikir belirtebilirseniz sevinirim. Diğer detayları aklıma geldikçe yorumlarda paylaşmaya çalışırım.

Teşekkürler.

Gerçekten neyden bahsettiklerini bile anlayamadım, boşanman tamamen senin kişisel hayatın işinle ne alakası var??

Onunla bununla aran kötü demişler yalancı o...u çocukları (affınıza sığınıyorum) bahane aramışlar. Patronun eşi nedir ve kimdir ayrıca, şirkette hiçbir yeri görevi olamayan alakasız bir yabancı. Burda okuduğum kadarıyla Türkiyede çok sayıda profesyonellik dışı uygulama var. Patronun eşi bir hiç, en baştan bir hiçle buluşmayı kabul etmeyecektin. İlle de buluşalım derse sen kimsin, şirkette bir işin yok sus toru diyecektin. Haddini bildircektin. madem gözden çıkarılmışsın , herkese haddini yerini bildir öyle git. Bana kalsa hepsini saçını başını yolar öyle giderdim öyle saça böyle tarak ...

Valla kanka bir daha patron eşi çağırırsa git güzelce bir görüntü çek. Şirketin adını tagle koy ineternete. Süper profesyonel şirket! diye başlık at, derdini de güzelce yaz. Tazminatı kap sonra da rezil et çok da isterlerse versinler mahkemeye. Bu nasıl bir memlekettir arkadaş hakkıyla iş yapan yok mu?? yok mu?

Tazminat iste konu sahibesi, köpek gibi getirip versinler yoksa dava açıcam de aç da üstelik başvur iş mahkemesine. Ahlaksız reziller

Çok teşekkür ederim. Şuan kendime kızıyorum ilk konuşmada bitirseydim diye. Umarım her şey daha iyi ve güzel olur benim için.
Birebir olmasa da benzer şeyler yaşamışız ben de çalıştığım yerde iş yüküm çok ağırlaşınça çıkmak istediğimi dile getirdim patron oyaladı maaşını yükselteceğim konumunu değiştireceğim vs diye sonra aynı hafta içinde pat diye mesajda işten çıkarıldığımı yazmış keşke diyorum istifa edeceğim zaman beni ikna etmesine bakmayıp kararımın arkasında dursaydım
İş bakın konu sahibi büyük ihtimal sizi çıkaracaklar siz iş bulmaya oradan çıkmaya bakın pat diye çıkarılmak inan çok kötü oluyor hakkınızda hayırlısı olsun

Is aramaya başla şimdiden

Türkiye de iş yerlerinde profesyonellik yok maalesef tamamen kişisel hırs kin çıkarlar ön planda oluyor patron karısı ne alaka cidden hukuk bilgisinden bir haber hareket ediyorlar büyük ihtimal davalardan sıyrılırız kafasına sahipler

Patronun esinin sirketteki gorevi nedir? Isten cikartilacaklara mobbing uygulayip istifa etmelerini saglamak mi?
Aynı şeyi düşündüm, bence kararı da kendisi vermişti. Patronum uygulayamayınca kendisi devreye girdi. Şirketin her departmanına yetişir kendisi. Özellikle bir pozisyonu yok.

Aynı şeyi düşündüm, bence kararı da kendisi vermişti. Patronum uygulayamayınca kendisi devreye girdi. Şirketin her departmanına yetişir kendisi. Özellikle bir pozisyonu yok.
Yani bu insanlar birinin ekmeği ile oynarken hiç mi korkmuyorlar ya ne bileyim bunun ilahi adaleti var kaldı ki şu ramazan ayında insan mağdur etmek nedir kendi kişisel hırsı devreye girmiş kadının acaba sizi eşinden falan mı kıskandı ki ruh hastası

Böyle bir konuşma asla beklememiştim. Çok sert, çok üsttencil. Ve benim karakterim dediğim özelliklerime vurgu yapan ve değişim isteyen bir konuşmaydı. Ben saf saf patronum kendini ifade edemedi o da arayı toplamak için geldi görüşmek istiyor diye düşünmüştüm.

Uzun zamandır buradayım, şimdi boşanmış bir kadın olmam onu ne kadar etkilemiştir bilemiyorum. Eğer bu duygularla hareket ediyorsa durum daha vahim.

Öyle yapacağım, bir de bana sen şimdi bu konuyu çok takarsın biliyorum 1-2 ay sonra ben gidicem deme bak diyor
Bana da çıkacağım dediğimde pat diye çıkıp gitme sakın işten çıkma olayını kafaya takma seni kafa iznine göndereyim dinlen demişti patron beyefendi sorası malum kendi telde çıkardı :):)

Bana da çıkacağım dediğimde pat diye çıkıp gitme sakın işten çıkma olayını kafaya takma seni kafa iznine göndereyim dinlen demişti patron beyefendi sorası malum kendi telde çıkardı :):)
Ben de benzer bir durum bekliyorum, ya mobbing ile benim çıkmamı isteyecekler ya da yok biz emin olamadık kararımız bu hadi güle güle diyecekler

Bebişim konuşmanın tonunun ne önemi var, patronun karısı kimdir ki adı üstünde patronun karısı- şirkette ne görevi ne yeri olan alakasız biri. O an haddini bildirecektin bir halt değilsin , patron da değilsin adamla hasbelkader nikahlandın diye kendini bir halt sanma bu şirkette yerin yok diyecektin. Patronun akrısı zaten koskoca bir hiç, nikahla kazandığı! yerini kaybetmesi boşanmaya bakar.
Hatanın büyüğü burda başlıyor, patronun karısıyla ne işin olur, çağırdıklarında yüzüne kimsin diyecektin. Yıllardır çalışıyorum, hep ABD ve Alman şirketlerinde çalıştım hiçbirinde patronun karısını görmedim bile.

Aslında onunla tanışıklığımız bu iş yerine girmemden çok önceye dayanıyor. Sanırım hayatımla ilgili bir kaç bilgi sahibi olduğu için ve yaş olarak da ondan küçük olduğum için öğüt ve ben senin için söylüyorum kisvesi altında böyle garip tavır ve konuşmalar yapabiliyor.

Istifa etmeyin ama bu isin de pesini bırakmayın, haksiz sozlesme feshi, mobbing vs ne varsa ugrasin.

Ha sizi isten atmazlar, ustune bu hareketler icin ozurdilerler o ayri mesele. Ama hicbir resmi pozisyonu olmayan patron karisinin bu kadar rahat had bildirmesi de ne kadar kurumsalliktan uzak olduklarinin kaniti zaten.

Ben de benzer bir durum bekliyorum, ya mobbing ile benim çıkmamı isteyecekler ya da yok biz emin olamadık kararımız bu hadi güle güle diyecekler
Büyük ihtimal kendileri çıkaracak bu patronlar demek ki hep aynı zihniyette işini yaptırana kadar durduracak sizi sonra belki mesaj yoluyla işine son verildiğini belirtecek siz istifa etmeyin tazminatlarınızı söke söke alın ama diyorum ki ben de keşke alacak tazminatım kalsaydı da ben kendim istifa etseydim onur kırıcı oluyor çıkarılmak hele hele benim çıkarılma şeklim çok kötü oldu konu açtım bakmak isterseniz sizi çıkaracaklarsa bile umarım daha medeni etik bin şekilde çıkarırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…