• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Domatesli Pirinç Pilavı - Zeki Gıda Sponsorluğunda

28 Haziran 2011
61.355
154.138
898
Selamm Canım KK.
Babaanne usulü domatesli pilavı kim sevmez kii🫠🤤 bende ilk defa yaptım ama bayıldım, çok lezzetli oldu 🥰 bir kere şans verirseniz pişman olmazsınız 🥳

MALZEMELER:
IMG-20250203-WA0044.jpg

🍒 2 su bardağı pirinç
🍒 2 su bardağı domates rende veya sos
🍒 1 su bardağı sıcak su
🍒 yarım çay bardağı sıvıyağ
🍒 50 gr tereyağ
🍒 tuz , karabiber

YAPILIŞI:

🍒 pirinci ayıklayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su biraz tuz ekleyip yarim saat suda bekletiyoruz. Şişen pirinçleri bol suda yıkıyoruz nisastasini arındırmak için.

🍒 tencereye siviyag ve tereyağ koyup pirincleri iki üç dakika kavuruyoruz. Biraz tuz ekliyoruz pirinclerin kirilmamasi için. Üzerine domates sos veya rende ekliyoruz bir miktar karıştırıyoruz. Iki Kesme şeker ilave ediyoruz. Domatesin asitini engellemek için. Karabiber ve biraz daha tuz ekleyip bir bardak sicak su koyuyoruz. Kaynayana kadar harli ateşte kaynayinca kısık ateşte suyunu çekip üzeri delik delik olana kadar pişiriyoruz.

IMG-20250203-WA0043.jpg
IMG-20250203-WA0045.jpg

AFİYET OLSUN 🍒

IMG-20250203-WA0046.jpg
IMG-20250203-WA0047.jpg
IMG-20250203-WA0048.jpg
IMG-20250203-WA0049.jpg
IMG-20250203-WA0050.jpg
IMG-20250203-WA0051.jpg
IMG-20250203-WA0052.jpg
IMG-20250203-WA0053.jpg
IMG-20250203-WA0054.jpg
IMG-20250203-WA0055.jpg
IMG-20250203-WA0056.jpg
IMG-20250203-WA0057.jpg
IMG-20250203-WA0058.jpg
IMG-20250203-WA0059.jpg
IMG-20250203-WA0060.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Ben de çok yaparım bu pilavı. Son zamanlarda zerdeçal ve karabiber de koyuyorum çok yakışıyor.
Zerdecal hiç duymamıştım canım ama karabiber bende koydum. Birde isteğe bağlı olduğu için yerkende nane döktüm uzerine, bence yakıştı 🤤🫠 çok teşekkür ederim canım benim, bende çok sevdim 👍🥰🍒🍒🍒🫶😘

Zerdecal hiç duymamıştım canım ama karabiber bende koydum. Birde isteğe bağlı olduğu için yerkende nane döktüm uzerine, bence yakıştı 🤤🫠 çok teşekkür ederim canım benim, bende çok sevdim 👍🥰🍒🍒🍒🫶😘
Afiyet olsun, eşim lübnana falan gitmişti orada zerdeçal çok kullanıyorlarmış, bir de çok faydalı bir baharat, pilavı sarı yapıyor rengini.

Afiyet olsun, eşim lübnana falan gitmişti orada zerdeçal çok kullanıyorlarmış, bir de çok faydalı bir baharat, pilavı sarı yapıyor rengini.
Teşekkür ederim canım, zerdecal bende çok severim. Çayını yaparim ve mercimek çorbasında çok kullanirim. Pilavda da denerim o zaman 🤤 🥳💃

Ellerine sağlık birtanem, kırmızı olan tüm tarifler ve süslemeler sana o kadar yakışıyor ki; şu başlığa senin için uğruyorum desem yeridir:nazar:

Ev alacakmışsınız, o evi sen ne güzel kokutursun var ya; evinden mis gibi yemekler yapacağın günleri dört gözle bekliyorum. Canımın içi, her şey gönlüne göre olsun:dua:

Eline sağlık. 😊😍 bol şans yarışmada başarılar diliyorum. 🫶
Ben domatesli pilavı severim.
Yaparımda.
Küp şeker ne için kullandın?
İlk defa gördüm ondan soruyorum..
Çok teşekkür ederim canım benim,ben ilk defa yaptım ama çok sevdim. Çok lezzetli oluyormuş. Domates asitli bir yiyecek olduğu için asit dengesini sağlamak için kullanılıyor. Çok asitik bir pilav olmasin diye🤤 birde domatesli pilavin dibi tutmuş altı kızarmış olanı makbuldür, o yüzden dibini tutturdum daha güzel oldu🥰🍒🍒🍒🥳💃

Çok teşekkür ederim canım benim,ben ilk defa yaptım ama çok sevdim. Çok lezzetli oluyormuş. Domates asitli bir yiyecek olduğu için asit dengesini sağlamak için kullanılıyor. Çok asitik bir pilav olmasin diye🤤 birde domatesli pilavin dibi tutmuş altı kızarmış olanı makbuldür, o yüzden dibini tutturdum daha güzel oldu🥰🍒🍒🍒🥳💃
Anladım
Evet.
Tamam
👍🏻

Ellerine sağlık birtanem, kırmızı olan tüm tarifler ve süslemeler sana o kadar yakışıyor ki; şu başlığa senin için uğruyorum desem yeridir:nazar:

Ev alacakmışsınız, o evi sen ne güzel kokutursun var ya; evinden mis gibi yemekler yapacağın günleri dört gözle bekliyorum. Canımın içi, her şey gönlüne göre olsun:dua:
Yaaaa bu yorumuna içim eridi resmen gözlerim doldu be kuzum🥺🤲 güzel yüreğinden öperim seni 🥰🍒🍒🫶 kesin olarak alır mıyız bilmiyorum ama bir kıvılcım belirdi, duaya ihtiyacım var. İnş gerçek olur.bu yüzden sizin gibi güzel insanlardan dua istedim 🥺🤲🥰🍒🍒 senin duan benim içimi titretti🫠 inş bir gün kendi evimden de bu yarışmaya katılmak nasip olur, canımmm kara kuğum öperim seniii🥰🍒🍒🍒🫶😘

Back