• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Domatesli Pirinç Pilavı - Zeki Gıda Sponsorluğunda

Nasıl güzel olmuş 😍 çok severim özellikle de yazın.🥹 Ellerine sağlık canım
Yarışmada başarılar diliyorum
Yazı hatırlamak için konserve kullandım canocumm,iyi ki de öyle yapmışım 🫠🤤 çok lezzetli oldu,domates tadını hissetttim🥳 domatese doyduk çok şükür 🤣 ahanda sunum işte 🥰🍒🍒🍒🫶😘

Eline sağlık kuşum çok severimmm hele Yazın yanına cacıkla başka bi şey aramam 🥹
Ve evet özellikle biraz da dibinin tutmuş olması tercihimdir. 😋

Eline sağlık kuşum çok severimmm hele Yazın yanına cacıkla başka bi şey aramam 🥹
Ve evet özellikle biraz da dibinin tutmuş olması tercihimdir. 😋
Babaanne usulü dibi tutmuş olanmış bebiskom,bende çok sevdim çok yakışıyor 🤤 aslında kışın yaparak riske mi girdim diye düşündüm ama konserve tadını değiştirmedi, çok güzel oldu 🫠🤤çünkü insanlar genelde yazın tercih ediyor birde 🥰🍒🍒 bundan sonra bende dağa çok yaparım, çeşit iyidir kuzu🥰🍒🍒🫶😘

Babaanne usulü dibi tutmuş olanmış bebiskom,bende çok sevdim çok yakışıyor 🤤 aslında kışın yaparak riske mi girdim diye düşündüm ama konserve tadını değiştirmedi, çok güzel oldu 🫠🤤çünkü insanlar genelde yazın tercih ediyor birde 🥰🍒🍒 bundan sonra bende dağa çok yaparım, çeşit iyidir kuzu🥰🍒🍒🫶😘
Doğrudur ben konserve tüketemiyorum kuşum tüketene olur niye olmasın.
Yazın mis kokulu domatesleriyle bir başka olur ama 🥹

Yaaaa bu yorumuna içim eridi resmen gözlerim doldu be kuzum🥺🤲 güzel yüreğinden öperim seni 🥰🍒🍒🫶 kesin olarak alır mıyız bilmiyorum ama bir kıvılcım belirdi, duaya ihtiyacım var. İnş gerçek olur.bu yüzden sizin gibi güzel insanlardan dua istedim 🥺🤲🥰🍒🍒 senin duan benim içimi titretti🫠 inş bir gün kendi evimden de bu yarışmaya katılmak nasip olur, canımmm kara kuğum öperim seniii🥰🍒🍒🍒🫶😘
Sanal bir kadın platformu olabilir; ama bazı kadınlarla gönül bağım var ne yalan söyleyeyim, sen de onlardan birisin. Burada kalbinin güzelliğini anonim bir nickin ardından gördüğüm, saf ve nahif enerjisi hissedebildiğim ve iyi dileklerimde, düşüncelerimde yer verdiğim sen; çok özel bir kadınsın. Sabrının sonu selamet olsun, hayallerini gerçekleştirdiğini de haber verirsin inşallah güzel kirazım, dünya nasipler yurdudur der annem; sen hayattan gül buketi beklerken, birden sonsuz gül bahçeleri önüne serilsin. İyi dileklerim daima seninle! Yemek başlığını işgal etmiş gibi oldum; ama profilin yoruma kapalıydı, mazur görülürüm umarım :KK36:

Tekrar ellerine sağlık, senin olduğun ve güzel yemeklerinle kokuttuğun her yer evdir zaten; ister dört duvar olsun, ister olmasın.

Yarışmada başarılar dilerim kuzum, bu arada en sevdiğim yaz pilavıdır; ben bazen abartıp baharatlarla dolma iç harcına çeviriyorum bu pilavı kırmızı kırmızı, sen kadar seviyorum demek ki, nolmuşkine:süslü:

Selamm Canım KK.
Babaanne usulü domatesli pilavı kim sevmez kii🫠🤤 bende ilk defa yaptım ama bayıldım, çok lezzetli oldu 🥰 bir kere şans verirseniz pişman olmazsınız 🥳

MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3539058

🍒 2 su bardağı pirinç
🍒 2 su bardağı domates rende veya sos
🍒 1 su bardağı sıcak su
🍒 yarım çay bardağı sıvıyağ
🍒 50 gr tereyağ
🍒 tuz , karabiber

YAPILIŞI:

🍒 pirinci ayıklayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su biraz tuz ekleyip yarim saat suda bekletiyoruz. Şişen pirinçleri bol suda yıkıyoruz nisastasini arındırmak için.

🍒 tencereye siviyag ve tereyağ koyup pirincleri iki üç dakika kavuruyoruz. Biraz tuz ekliyoruz pirinclerin kirilmamasi için. Üzerine domates sos veya rende ekliyoruz bir miktar karıştırıyoruz. Iki Kesme şeker ilave ediyoruz. Domatesin asitini engellemek için. Karabiber ve biraz daha tuz ekleyip bir bardak sicak su koyuyoruz. Kaynayana kadar harli ateşte kaynayinca kısık ateşte suyunu çekip üzeri delik delik olana kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 3539059 Eki Görüntüle 3539060
AFİYET OLSUN 🍒

Eki Görüntüle 3539061 Eki Görüntüle 3539062 Eki Görüntüle 3539063 Eki Görüntüle 3539064 Eki Görüntüle 3539065 Eki Görüntüle 3539066 Eki Görüntüle 3539067 Eki Görüntüle 3539068 Eki Görüntüle 3539069 Eki Görüntüle 3539070 Eki Görüntüle 3539071 Eki Görüntüle 3539072 Eki Görüntüle 3539073 Eki Görüntüle 3539074 Eki Görüntüle 3539075
Elinize emeğinize sağlık,çok güzel olmuş.
çocukluğumda en sevdiğim pilavdı bu . Yemeyeli o kadar uzun bir süre oldu ki🥹.
İyi ki yaptınız iyi ki hatırladım.
En kısa zamanda yapacağım inşallah 🙏.
Başarılar diliyorum 💐

Eline sağlık. 😊😍 bol şans yarışmada başarılar diliyorum. 🫶
Ben domatesli pilavı severim.
Yaparımda.
Küp şeker ne için kullandın?
İlk defa gördüm ondan soruyorum..
Ben de pirinç pilavı yaptığımda mutlaka 2 küp şeker koyup ve bir kaç damla limon suyu sıkarım.
Pilavın lezzetini arttırıyor, limon da daha beyaz olmasını sağlıyor. ( Uzman değilim 😅, annemin tarifi)

Selamm Canım KK.
Babaanne usulü domatesli pilavı kim sevmez kii🫠🤤 bende ilk defa yaptım ama bayıldım, çok lezzetli oldu 🥰 bir kere şans verirseniz pişman olmazsınız 🥳

MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3539058

🍒 2 su bardağı pirinç
🍒 2 su bardağı domates rende veya sos
🍒 1 su bardağı sıcak su
🍒 yarım çay bardağı sıvıyağ
🍒 50 gr tereyağ
🍒 tuz , karabiber

YAPILIŞI:

🍒 pirinci ayıklayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su biraz tuz ekleyip yarim saat suda bekletiyoruz. Şişen pirinçleri bol suda yıkıyoruz nisastasini arındırmak için.

🍒 tencereye siviyag ve tereyağ koyup pirincleri iki üç dakika kavuruyoruz. Biraz tuz ekliyoruz pirinclerin kirilmamasi için. Üzerine domates sos veya rende ekliyoruz bir miktar karıştırıyoruz. Iki Kesme şeker ilave ediyoruz. Domatesin asitini engellemek için. Karabiber ve biraz daha tuz ekleyip bir bardak sicak su koyuyoruz. Kaynayana kadar harli ateşte kaynayinca kısık ateşte suyunu çekip üzeri delik delik olana kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 3539059 Eki Görüntüle 3539060
AFİYET OLSUN 🍒

Eki Görüntüle 3539061 Eki Görüntüle 3539062 Eki Görüntüle 3539063 Eki Görüntüle 3539064 Eki Görüntüle 3539065 Eki Görüntüle 3539066 Eki Görüntüle 3539067 Eki Görüntüle 3539068 Eki Görüntüle 3539069 Eki Görüntüle 3539070 Eki Görüntüle 3539071 Eki Görüntüle 3539072 Eki Görüntüle 3539073 Eki Görüntüle 3539074 Eki Görüntüle 3539075
Ohhh sosyal 🫠 ellerine sağlık canım 🌸 hem göze hem damağa hitap ediyor 😍 anneannemde çok yapar🥹

Sanal bir kadın platformu olabilir; ama bazı kadınlarla gönül bağım var ne yalan söyleyeyim, sen de onlardan birisin. Burada kalbinin güzelliğini anonim bir nickin ardından gördüğüm, saf ve nahif enerjisi hissedebildiğim ve iyi dileklerimde, düşüncelerimde yer verdiğim sen; çok özel bir kadınsın. Sabrının sonu selamet olsun, hayallerini gerçekleştirdiğini de haber verirsin inşallah güzel kirazım, dünya nasipler yurdudur der annem; sen hayattan gül buketi beklerken, birden sonsuz gül bahçeleri önüne serilsin. İyi dileklerim daima seninle! Yemek başlığını işgal etmiş gibi oldum; ama profilin yoruma kapalıydı, mazur görülürüm umarım :KK36:

Tekrar ellerine sağlık, senin olduğun ve güzel yemeklerinle kokuttuğun her yer evdir zaten; ister dört duvar olsun, ister olmasın.

Yarışmada başarılar dilerim kuzum, bu arada en sevdiğim yaz pilavıdır; ben bazen abartıp baharatlarla dolma iç harcına çeviriyorum bu pilavı kırmızı kırmızı, sen kadar seviyorum demek ki, nolmuşkine:süslü:
Yaaaaaa agliycam amaa,daha önce benim için hiç böyle güzel şeyler yazilmamisti kara kugumm🥺🙈 bunları hissettirebildiysem ne mutlu bana,çok sevindim. Bazı yüreklere dokunmak paha biçilemez. Tüm yazdıklarına amiinnn diyorum,rabbim herkese ve sonra banada sıcacık bir yuva nasip etsin inşallah canım benim 🥺🤲 kesinlikle gerceklestiginde haber vereceğim inş, yeter ki olsun. Rabbim sanada gönlün gibi güzellikler nasip etsin, hiç uzulmeyesin. Çok incesin canım kugum🥰🍒🍒🍒🫶😘

Yerken bende baharat attim çünkü tat veriyor 🤣 sunumda renk önemli, kırmızı pilav kırmızı pilav gibi olmalı 😝🥳

Back
X