Dolma yapamama sorunu

kayip muzik notasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2022
13
19
3
29
Bütün yemekleri yapıyorum nerdeyse fakat biber dolması kesinlikle olmuyor. Sorun ne bilmiyorum kavurarak yapıyorum yine yok çiğden yapıyorum yine olmuyor. İçli köfte yapıp biber dolması yapamam da aşırı garip kuru patlıcan dolması oluyor mesela ama biber dolması olmuyor bir türlü erkek arkadasım ile 3 senedir yasıyoruz. Biber dolmasını asırı seviyor ne zaman yapsam heyecanlanıyor bu sefer oldu lezzetli dolma yicem diye hevesleniyor malesef yine hayal kırıklığı. Birde erkek arkadasım dolma yaparken cok karısıyor asırı su koyuyo biber dolmasının içindeki baharati gidiyor tuzu vs . Ya içi kuru oluyor yada erkek arkadasım mudahale ederse lapa . Yapmıcam diyorum bir daha ama dolma seven biri olunca sansımı deniyim diyorum her seferinde. Bütün tarifleri inceledim ama sonuc hüsran. Üç yemek kaşığı tepeleme sumak koyuyorum yine ekşilik yok . Ne yapmam gerekiyor nasıl yapmalıyım ?

Önce pirinci bi guzel yıkayacaksin, icine maydnoz ,dereotu kıy ince ince , bi kucuk sogan, bi domates dogra.Sonra zeytinyagi ve cicekyagini koy at bi kaşik salcasi şöylee guzel bi yedir birbirine. Tuzunu , toz kirmizi biberinide ekle. Harç kuru olmasin o yuzden bu noktada su değil yağa kıyıyoruz bu noktada ben bu sekilde çiğden yaparim yiyen parmaklarini yer dene bi bakalim

Sanırım ben yağı az koyuyorum kıyamadığım için bir tarif baktım şimdi 1 su bardağı yağ nasıl kıyacagım o kadar yağ bilmiyorum

Sosuna salça, kırmızı toz biber ve nar ekşisi koyabilirsin, tüm bunları sıcak suda karıştırıp dökün en son bir de zeytinyağı gezdirirsiniz tamamdır. Tencere yerine fırında daha çok seviyorum ben, kapaklı fırın kabı varsa bununla yapın fırından almadan son on dakika üzerini açın hafif közlenmiş tadı Olsun içine taze soğan da koyun lezzeti artıyor bence

Teşekkürler inşallah bir dahakine böyle yaparım güzel olur umarım

Diyetteyim, acıktım tişikkirler.
Annemden bildiğim içini çok tıka basa doldurmaz yoksa içi kuru kuru oluyor yeterince su çekemediği için sanırım. Pirinçlere pişme payı bırakmak lazım.

Bu hafta kesin yapayım, canım çekti gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…