- 3 Temmuz 2022
- 13
- 19
- 3
- 29
- Konu Sahibi kayip muzik notasi
-
Sanırım ben yağı az koyuyorum kıyamadığım için bir tarif baktım şimdi 1 su bardağı yağÖnce pirinci bi guzel yıkayacaksin, icine maydnoz ,dereotu kıy ince ince , bi kucuk sogan, bi domates dogra.Sonra zeytinyagi ve cicekyagini koy at bi kaşik salcasi şöylee guzel bi yedir birbirine. Tuzunu , toz kirmizi biberinide ekle. Harç kuru olmasin o yuzden bu noktada su değil yağa kıyıyoruz bu noktadaben bu sekilde çiğden yaparim yiyen parmaklarini yer dene bi bakalim
Kiymazsan seninki gibi olurSanırım ben yağı az koyuyorum kıyamadığım için bir tarif baktım şimdi 1 su bardağı yağnasıl kıyacagım o kadar yağ bilmiyorum
Teşekkürler sorun sanırım yağı az koymamdan kaynaklı sarmada bazen içi kuru oluyorCığden yap suyunu ustunu bi parmak gecsin , sosunada nar ekşisi koyy harika olucak :)
Yok o yapmasın bir ara yaptığında dolmaların içinden prinçler çıkmıştı baharatlı pilav yemiştikÇok biliyorsa kendi yapsın erkek arkadaşınız derde bak.
TeşekkürlerSuyu çok koymayın kaynadığı zaman altını kısın sonra tamamen kapatın buharda pişsin. Çok güzel oluyor öyle. İç harcı da yukarda denilenler gibi olmalı
Yaği demeye gerek duymadim :) cunki yarak sarmasi , biber dolmasi yağli guzel , yağini bol koymalisi:) eksilik icin de nar ekşisi ve bol baharat :)Teşekkürler sorun sanırım yağı az koymamdan kaynaklı sarmada bazen içi kuru oluyor
Haha malzeme boşa gidiyor gibi zaten sonra öyle eksik oluncaKiymazsan seninki gibi olur
Bir dahakine öyle yapcam artık malzeme boşa gitmesi üzüyorYaği demeye gerek duymadim :) cunki yarak sarmasi , biber dolmasi yağli guzel , yağini bol koymalisi:) eksilik icin de nar ekşisi ve bol baharat :)
Teşekkürler inşallah bir dahakine böyle yaparım güzel olur umarımSosuna salça, kırmızı toz biber ve nar ekşisi koyabilirsin, tüm bunları sıcak suda karıştırıp dökün en son bir de zeytinyağı gezdirirsiniz tamamdır. Tencere yerine fırında daha çok seviyorum ben, kapaklı fırın kabı varsa bununla yapın fırından almadan son on dakika üzerini açın hafif közlenmiş tadı Olsuniçine taze soğan da koyun lezzeti artıyor bence
Tutumlu olmak illaki cok guzel , bende yemek yaparken asla hic bir malzemeden kisamam yağindan salcasindan filen :)Bir dahakine öyle yapcam artık malzeme boşa gitmesi üzüyor
Benim yaptığımı yesen bir daha canın çekmezBen kıymalı yapıyorum. Kıyma-pirinç-bulgur-soğan-sarımsak- hem domates hem de biber salçası çok lezzetli oluyor.
Canım çekti ya.
Sosuna salça, kırmızı toz biber ve nar ekşisi koyabilirsin, tüm bunları sıcak suda karıştırıp dökün en son bir de zeytinyağı gezdirirsiniz tamamdır. Tencere yerine fırında daha çok seviyorum ben, kapaklı fırın kabı varsa bununla yapın fırından almadan son on dakika üzerini açın hafif közlenmiş tadı Olsuniçine taze soğan da koyun lezzeti artıyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?