Dolma yapamama sorunu

Diyetteyim, acıktım tişikkirler.
Annemden bildiğim içini çok tıka basa doldurmaz yoksa içi kuru kuru oluyor yeterince su çekemediği için sanırım. Pirinçlere pişme payı bırakmak lazım.
Ay benim de suan inanilmaz aklima dusdu :) yarin yapmak lazim akşama :)

Ben bi tencere dolma için 1,5 su bardağı tane sumak kullanıyorum. Yarım saat suda bekletiyorum. Hem harcın içine hem de son etapta dolmaların üzerini bir parmak geçecek şekilde yine sumak suyu kullanıyorum. Kaynadıktan sonra altını kıs ve tam 1 saat pişir. Mis gibi olur. Salçası,yağı az olursa yenmez ayrıca.

Bir bardak yağ mı
Çok seviyorsa erkek arkadaşınız kendi öğrensin derdiniz çok ilginç…
Ciddiyim çok seven kendi öğrensin annesi olmadı kız arkadaşı yapsın benim sevgimi böyle kazansın diye mi bekliyor.
Ya da siz ne alaka yani takıyorsınız bu kadar?
O kadar size karışana kadar kendi yapsın.
Ayy valla delireceğim bazı konularda bir de kendine dert etmiş kendi için yapsa bu kadar dert edip konu açsa neyse diyeceğim değmez biri için konu açmak.
Beş bardak yağla çok güzel olur deneyin ama siz yemeyin değen kişi yesin

Valla domates dogranmaz
Yiyen nasıl beğeniyor dolmanizi, hiç anlamadım

Tam benlik konu size Adana üsulü tarif bu tarifi uygulayın herkes bayılacak dolmalarınıza;
Öncelikle kıymanız yağlı olmalı orta yağlı kıyma iyidir. Yarım kilo kıyma
1 çay fincanı pirinç
Orta boy kuru soğan
yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kara biber, yarım tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası
4 ortaboy domates 2'si ince ince doğranacak, 2'si rendelenecek
yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
Bu malzemelerin hepsi geniş bir kapta doğranıp bir güzel karıştırılacak
❤Püf noktası: Biberler iyice doldurulmayacak serçe parmağı kadar boşluk bırakın.
Tencerenize biberleri dizmeden yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 diş sarmısak , 1 yemek kaşığı domates salçası koyun 1çay bardağı da su bunu sos gibi pişirin sonra biberleri dizin, yarım su bardağı sıcak su ekleyin kapağı kapatın fokur fokur kaynadığı an altını kısın ara ara suyu kontrol edin biberlerin üzerini geçmesin su. Su azaldıkça pişene kadar takviye yapın . Az ve kontrollü su ile pişirin altını kapatmadan 10 dakika önce
1 diş sarmısağı bir kasede ezin yarım limon suyu ekleyin 1tatlı kaşığı kuru nane ekleyip bir sos hazırlayın. Bu sosu 10 dakika önce bütün dolmaların üzerine ve suyuna ekleyin 10 dakika daha pişsin altını kapatın en az 1 saat dinlendirdikten sonra Afiyetle yiyebilirsiniz.
Mis gibi bir dolma oluyor parmaklarınızı yememeye dikkat edin

Ya şimdi neden linçki kiz sevgilisi icin dolmayi guzel yapmak istiyor ne varki bunda simdi , konu belki bdv lik degildir ama sanki gereksiz mi oldu eleşdiri bilemedim :)
Çok seven kendi çok iyi yapar ben de mercimek köftesini çok seviyorum mesela ama birileri benim için iyi yapsın diye beklerken bir de onlara karışıp durmuyorum.
Konu sahibinin sevgilisi onu da yapıyormuş çünkü.
Al kendin mükemmelini yap o zaman derim.
Üç senedir beraber yaşıyorlarmış diye okudum sanki sevgilisi sevdiği yemeği iyi yapsın dedim işte

Ben Hatay usulü yaparım.Bir büyük soğan, maydanoz,birer yemek kaşığı biber ve domates salçası tuz kuru nane ve karabiber birkaç diş sarımsak biraz da nar ekşisi o yoksa limon da olabilir.Suyu biberlerin yarısında olacak yağ da bir çay bardağı suyuna çok az domates salçası ve tuz da ilave ederim.Puf noktası olarak dolmaların dibini kurdanla bir kaç yerden delin iğne gibi minik bir şekilde.Boylece içi çiğ kalmaz suyunu dökerken biraz üzerine de dökün

kendisi neden yapmıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…