- 3 Temmuz 2022
- 13
- 19
- 3
- 29
- Konu Sahibi kayip muzik notasi
-
Bir daha son kez yapcam yağını bol koyucam olmazsa yapmıcam bir daha olmayınca olmuyor demekkiTutumlu olmak illaki cok guzel , bende yemek yaparken asla hic bir malzemeden kisamam yağindan salcasindan filen :)
Ay benim de suan inanilmaz aklima dusdu :) yarin yapmak lazim akşama :)Diyetteyim, acıktım tişikkirler.
Annemden bildiğim içini çok tıka basa doldurmaz yoksa içi kuru kuru oluyor yeterince su çekemediği için sanırım. Pirinçlere pişme payı bırakmak lazım.
Sanırım birde orda o hatayı yapıyorumDiyetteyim, acıktım tişikkirler.
Annemden bildiğim içini çok tıka basa doldurmaz yoksa içi kuru kuru oluyor yeterince su çekemediği için sanırım. Pirinçlere pişme payı bırakmak lazım.
Nou nouAy benim de suan inanilmaz aklima dusdu :) yarin yapmak lazim akşama :)
Arkadaşlarin da dediği gibi yaprak sarmasında da biber dolmasinda da tencereye dizdikten sonra üzerine yağ gezdirir annem.Sanırım birde orda o hatayı yapıyorum
Ben diyorim dolma o bana diyor nou nou :):):)Nou nou
Ben diyorum diyet o diyor bana dolmaBen diyorim dolma o bana diyor nou nou :):):)
Dedim ya üç beş bardak koyun sizBir daha son kez yapcam yağını bol koyucam olmazsa yapmıcam bir daha olmayınca olmuyor demekkiyağ a elim gitmiyo salcayıda abartıyorum genel olarak
Azimli gördum seni vericeksin kilolari :) benimde 10 kilo fazlam varBen diyorum diyet o diyor bana dolma
Alır biberini kemiririm anca ühüüğğ
Valla domates dogranmazÖnce pirinci bi guzel yıkayacaksin, icine maydnoz ,dereotu kıy ince ince , bi kucuk sogan, bi domates dogra.Sonra zeytinyagi ve cicekyagini koy at bi kaşik salcasi şöylee guzel bi yedir birbirine. Tuzunu , toz kirmizi biberinide ekle. Harç kuru olmasin o yuzden bu noktada su değil yağa kıyıyoruz bu noktadaben bu sekilde çiğden yaparim yiyen parmaklarini yer dene bi bakalim
Vazgeçireceğim biber dolmadan ha gayretAzimli gördum seni vericeksin kilolari :) benimde 10 kilo fazlam varofff off :)
Ya şimdi neden linçki kiz sevgilisi icin dolmayi guzel yapmak istiyor ne varki bunda simdi , konu belki bdv lik degildir ama sanki gereksiz mi oldu eleşdiri bilemedim :)Dedim ya üç beş bardak koyun siz
Teey tey
2 hafta inanilmaz dayaniyorum bozmuyorum hatta kilo da veriyorum sonra devami gelmiyor bende , beynimle midem iş birligini birakiyor ve midem kazaniyor :):)Vazgeçireceğim biber dolmadan ha gayret
Kiymasiz yapinca bi tane kucuk domatesi ince ince kesip katarim harcin içine :) zaten bildiginiz gihi domates pişince belli bile okmaz içinde . Deneyin seversiniz belkiValla domates dogranmaz
Yiyen nasıl beğeniyor dolmanizi, hiç anlamadım
Tam benlik konu size Adana üsulü tarif bu tarifi uygulayın herkes bayılacak dolmalarınıza;Yok o yapmasın bir ara yaptığında dolmaların içinden prinçler çıkmıştı baharatlı pilav yemiştikderde bak diyorsunuzda insan bir yemeği yapmadığı vakit kötü hissediyor malzeme boşa gidiyor gibi
Çok seven kendi çok iyi yapar ben de mercimek köftesini çok seviyorum mesela ama birileri benim için iyi yapsın diye beklerken bir de onlara karışıp durmuyorum.Ya şimdi neden linçki kiz sevgilisi icin dolmayi guzel yapmak istiyor ne varki bunda simdi , konu belki bdv lik degildir ama sanki gereksiz mi oldu eleşdiri bilemedim :)
kendisi neden yapmıyor?Bütün yemekleri yapıyorum nerdeyse fakat biber dolması kesinlikle olmuyor. Sorun ne bilmiyorum kavurarak yapıyorum yine yok çiğden yapıyorum yine olmuyor. İçli köfte yapıp biber dolması yapamam da aşırı garip kuru patlıcan dolması oluyor mesela ama biber dolması olmuyor bir türlü erkek arkadasım ile 3 senedir yasıyoruz. Biber dolmasını asırı seviyor ne zaman yapsam heyecanlanıyor bu sefer oldu lezzetli dolma yicem diye hevesleniyor malesef yine hayal kırıklığı. Birde erkek arkadasım dolma yaparken cok karısıyor asırı su koyuyo biber dolmasının içindeki baharati gidiyor tuzu vs . Ya içi kuru oluyor yada erkek arkadasım mudahale ederse lapa . Yapmıcam diyorum bir daha ama dolma seven biri olunca sansımı deniyim diyorum her seferinde. Bütün tarifleri inceledim ama sonuc hüsran. Üç yemek kaşığı tepeleme sumak koyuyorum yine ekşilik yok . Ne yapmam gerekiyor nasıl yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?