- 1 Kasım 2019
- 2.699
- 5.024
- 158
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Nasıl yani? Ben ne yapıp ne edip o yolu kızım, ben ve eşim olarak gideceğim.Ben o yolu çekeceğime gitmem daha iyi. Beş saatte insanın canı çıkar. Ama sizin yazdığınız yorumlarsan anladığım kadarı ile kendi valiziniz bile evde kalsa siz gideceksiniz belli
Şu hayatta kimse için rahatımdan ödün vermedim. Bir kere eski eşim arabaya doluşup bir yere gitmeyi teklif etti. Bir saatlik yol. Ben gitmem siz gidin dedim. Gidemediler. Eşiniz pısırıksa dersi siz vereceksiniz. Kaynınız gibi fikirsiz insanlardan nefret ediyorum. Eğer sizi o yola mecbur tutarlarsa asla gitmeyin. Yoksa her sene kuyruğunuz olur peşinize takılacak. Arayın anne babanızı onlar gelsin. Bu sayede kv falan da görmemiş olursunuz. Onlar da bebeği göremez. Herkese ders olur. Olur da ben giderim diyorsanız da 5 saatlik yolu 10 saate çıkarın. Sürekli durun. Herkesi arabadan indirin bebek emecek diye. Ama dedim ya önceki yorumlarınızda bile mecbur mecbur demeniz bana sanki o yolu çekecekmişsiniz izlemi verdi. Şimdiden deyim, nasıl başlarsa öyle giderNasıl yani? Ben ne yapıp ne edip o yolu kızım, ben ve eşim olarak gideceğim.
Tamam da alınsınlar. Sizden ve bebeğinizden önemli değil onların alınması. Başkalarını mutlu edicem diye kendinizi ezdirmeyin. Bakın artık bebeğiniz de var. Diğer insanlara karşı bu kadar iki büklüm olursanız bebeğiniz de sizin gibi ezilecektir. Ne olursa olsun bebeğimin huzuru, keyfi, mutluluğu başkalarından sonra gelemez. Bence sesinizi çıkartmalısınız. Alınıp alınmamak onların problemi.Malesef onlar alınmayacak tarzda kişiler değiller. Her olayı farklı türde algılayıp alınmaya müsait insanlar. Bebeğime hazırlık yaparken ablamdan kıyafet aldım diye alınan insanlar bundan daha da alınırlar.
İyi de bebeğinizi düşünmesi gereken sizsiniz, eltiniz değil. Belli ki eşiniz aileci bi tip. Onlar sizden önce geliyor, bari siz bebeğinizin ve kendi hakkınızı savunun.Bebeğe zehir olacak ama bunu anlamazlar. 5 saat sabredicez yapacak birşey yok alışacak vs diyecekler. Hele de kv aman ne olacak 5 saat sabrediverin otobüste sefil mi olsunlar diyecek arayıpta hatta onlarsız gidersek neden almadınız der kesin.
Kötü ol bence .Dysuncesıxlık etmesınlerYoruyor zaten. Eşime diyorum sığamayız bebek sıkılır huzursyz olue diye. Yapacak birşey yok diyo. Eltimler bana direk söylemiş olsa derim ama eşime kocası yanş kaynım demiş. Ben konu açılmadan dersem kötü ben olacağım.
Gelmesini istiyosanız otobüsle gelmelerini teklif edin. İstemiyorsanız istemediğinizi söyleyin. Dolaylı yoldan tercih etmeyin bence net olun ki tekrarlanmasın.Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Anne babam da o tarihlerde memlekete gidecekler. Eşimle aynı memleketteniz. Annemlerle aramds 5 10 dk mesafe var sadece. Öyle de böylede gideceğim. Ama giderken sürekli aracı durdurtacağım. Bebek arabamı da alıp ön koltuğa koyacağım. Öyle yani. Haftasonu eltime gideceğiz o zaman konuşacağım.Şu hayatta kimse için rahatımdan ödün vermedim. Bir kere eski eşim arabaya doluşup bir yere gitmeyi teklif etti. Bir saatlik yol. Ben gitmem siz gidin dedim. Gidemediler. Eşiniz pısırıksa dersi siz vereceksiniz. Kaynınız gibi fikirsiz insanlardan nefret ediyorum. Eğer sizi o yola mecbur tutarlarsa asla gitmeyin. Yoksa her sene kuyruğunuz olur peşinize takılacak. Arayın anne babanızı onlar gelsin. Bu sayede kv falan da görmemiş olursunuz. Onlar da bebeği göremez. Herkese ders olur. Olur da ben giderim diyorsanız da 5 saatlik yolu 10 saate çıkarın. Sürekli durun. Herkesi arabadan indirin bebek emecek diye. Ama dedim ya önceki yorumlarınızda bile mecbur mecbur demeniz bana sanki o yolu çekecekmişsiniz izlemi verdi. Şimdiden deyim, nasıl başlarsa öyle gider
Kaynanam sıkışıverirsinix kızım ne olacak derSiz konuşmaktan çekiniyorsanız, kaynanayla aranız iyiyse ona bi çıtlatın o konuşsun eltiyle derim
10 dklik yol değil 5 saat . Hepimiz perişan oluruz de. Ama kaynana na deme eşini sıkıştır. Yada eltine gidince direk suratına söyle. Haklı olduğun konularda dik dur. Bugün küsüp trip atarlar yarın yine mecbur barışırlar yüzyüze bakıyorsunuz sonuçta. Ama sonrasında herkes yerini bilir bidaha teklif etmezler. Sonucunun ne olacağını bilirler çünkü. Küsüp trip atacaklar diye korkup sinmeyin.Kaynanam sıkışıverirsinix kızım ne olacak der
Haftasonu konuşacağımnaptınız
Bence en guzeli haber vermeden bi gece cikin yolaMerhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Eşine ana kucağını,oto koltuğunu süs olsun diye değil çocuğunun ve kendi güvenliğin için kullandığını ,çocuğunu kucağında asla götürmeyeceğini söyle."İstersen önce bizi bırak annemlere ..sonra dön kardeşini ve ailesini topla getir..o zaman sen fedakarlık yapmış olursun ,diğer türlü şoför koltuğuna senin kucağına bebek koyamayacağımıza göre senin yaşadığın herhangi bir sıkıntı yok maşallah" dersin.Öyle bir fikir atıcam ortaya bakalım ne diyecek. Bir daha konu açıldığında ilk önce onları götğr bırak sonra bizi almaya gelirsin diyeceğim bakalım ne yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?