Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bizimle gelmesi aptallıktan başka birşey değil. Bedavadan yolculuk yapacak diye biz sıkıntı çekeceğiz.

İşte bizimle gelmesi aptallıktan başka birşey değil. Bedavadan yolculuk yapacak diye biz sıkıntı çekeceğiz.
Valla değil 100-150 lira, daha rahat olacaksa ne kadar gerekiyorsa o kadar verirdim ben o rezilliği çekeceğime. Ben rahatıma düşkün insanım. Üç kuruş için rezil olmaktansa mis gibi parasını ödeyip giderdim.

Şöyle anlatayım. Evin önünden alıp evin önünde bırakan okul servisi tarzında köy servisleri var. O da normalde köye öyle gidiyordu. Ama o da ilçe ilçe dolaşıyor köye kşm gidecekse onları evinin önünden topluyor yani yolculuk 5 saat sürecekse eğer 7 8 saat sürüyor. Normal otobüsle de gitmiyor. O yüzden öyle eziyet çekeceğime böyle çekerim daha iyi diyolar heralde.

Daha önce gitmiş, incileri de dökülmemiş. Yine gidebilir demek ki. Ama dediğiniz gibi bedava sirke baldan tatlıdır hesabı yapıyorlar demek ki. Sizi ve bebeği düşünen de zaten yok.

Çocuğunuz kendiniz yerleşin arabaya eltinizi almaya gidin. 4 fil bir taksiye nasıl sığarın hesabını bırakın abisine hayır diyemeyen eşiniz ve kalanlar yapsın. Bunun stresini bile niye size yüklüyorlar ki.Çok basit bir hesap sığmayacağınız. Oldu olacak eltinizi götürsün eşiniz siz kalın bari.

Yo
Ben eğer öyle yola çıkarsam o yolu ben zehir edeceğim onlara. Arabayı durdururmusun canım sıkıştık bebeği emziremiyorum, altını almam lazım vs diye. Sürekli off ouff diye surat asarak.
İyi de böyle yaptığınız zaman eşinizle birlikte siz de bebeğiniz de huzursuz olacaksınız. Yani bir tek eşinize, eltinize ve çocuklarına değil kendinize de bebeğinize de zehir edeceksiniz. Üstelik en çok da bebeğiniz etkilenecek muhtemelen.
Yapmaya çalıştığınız şey bir çözüm değil. Durumunuzu güzel bir dille anlatın eltinize. Bu yüzden size küseceğini, kırılacağını hiç sanmıyorum kendi bebeği de var çünkü. Konuşarak çözülebilecek basit bir olayı çok büyütüyorsunuz. Ve en çok zarar gören de siz olacaksınız. Garip bi pasif agresif tavır içerisindesiniz. Bence gereksiz.

Yo
Ben eğer öyle yola çıkarsam o yolu ben zehir edeceğim onlara. Arabayı durdururmusun canım sıkıştık bebeği emziremiyorum, altını almam lazım vs diye. Sürekli off ouff diye surat asarak.

bence öyle çıkıp zehir edeceğinize hiç çıkmayın. ya da onları götür-getir yap sonra bizi almaya gel gibi uç bir teklif yapın. ben kk daki kadınları çok iyimser buluyorum. daha önceki mesajımda da yazdım, ben direkt arabaya çocuğumu ve eşyalarımı yerleştirip anneme ziyarete giderdim. benim düşüncelerimi kardeşi kırılmasın diye görmezden gelen adamı ben komple görmezden gelirdim.

Daha önce gitmiş, incileri de dökülmemiş. Yine gidebilir demek ki. Ama dediğiniz gibi bedava sirke baldan tatlıdır hesabı yapıyorlar demek ki. Sizi ve bebeği düşünen de zaten yok.
Daha önce bizimle gitmedi. Dediğim köy arabasıyla ve bizim arabayı emanet alıp gitmişlerdi. Aynen öyle yapıyorlar. Ama ben düşüncesiz olurum onlara göre.

Sizin bu kadar tepki göstermenizin sebebi neydi?
Yani görümce 1 kişi mi? Yoksa 5 kişilik arabaya 7 8 kişi mi sığdırmak istedi eşiniz?
Biz 2 yetişkin 2 ufak çocuk görümcem ve 2 ufak çocuğu toplam 7 kişi, 5 kişilik araç ve 18 saatlik yol. Ve millete hoş görünecek diye ailesini huzursuz etmeye çalışan bi eşe daha nasıl tepki verilebilir ben eğer başkasına iyi görüneceğim diye pasif kalıp onun yaptığı gibi ailemi geri plana atsaydım bunun ardı arkası kesilmezdi. Ben el iyisi degilim pasif kalamıyorum. Pasif kalmadigim içinde pişman değilim. Şuan o konuda çok rahatım kimse sınırlarımı aşmaya teşebbüs etmiyor.

İzlediğim psikologtan öğrendim ki kendi alanınızdan fedakarlık yapmayın o araba sizin ve kendi istediğiniz herşeyi alıcaksınız. Onu almayım sığarız derseniz bidahakine sığıyoruz diye gelirler. Söyleyin açık açık sığmayız en fazla valizlerinizi falan alabiliriz araba küçük diyebilirsinz

Sizin bu kadar tepki göstermenizin sebebi neydi?
Yani görümce 1 kişi mi? Yoksa 5 kişilik arabaya 7 8 kişi mi sığdırmak istedi eşiniz?
Ve dönüş zamanı eşide katıldı zorla bindiler. Tam bi eziyetti. Benim koca sağolsun el iyisidir. Ama benden onu göremediler zehir ettim o yolu. Pişmanda değilim. bunca sene geçti birdaha da teşebbüs edemediler. Herkes yerini sınırını bilsin . Nefret ediyorum bedavacilardan. Sırf üç kuruş vermemek için hem kendi çocuklarının hemde başkasının ailesini huzursuz ediyorlar. Benim kocada melek değil oda ilk senelerde çok yaranmaya çalıştı el iyisi olayim derken çok kullandırdı kendini ama kestim önünü. Bu uğurda çok mücadele ettim . Ama çok şükür muradıma erdim. Şuan ikimizde çocuklarımızda cok mutluyuz

Öyle bir fikir atıcam ortaya bakalım ne diyecek. Bir daha konu açıldığında ilk önce onları götğr bırak sonra bizi almaya gelirsin diyeceğim bakalım ne yapacak.

Valizlerini hiç alamayız zaten

18i bırakın 8 saat bile çekilmez
Umarım yol boyu önde oturmuşsunuzdur

Yok artık. Sizi de arkaya almışlardır. 1 kişilik yere 4 çocuğu nasıl sığdırdınız? Ay şok ya insan utanır binmeye. Koca 18 saat. Ama iyi yapmışsınız. Bir daha cesaret edememişler

Öyle bir fikir atıcam ortaya bakalım ne diyecek. Bir daha konu açıldığında ilk önce onları götğr bırak sonra bizi almaya gelirsin diyeceğim bakalım ne yapacak.
Kendi sınırını çiz kavga etmekten korkma. Ama sesini değil kelimelerini yükselt. Seni sakince dinlemezse mesaj yaz. Ama geri adım atma.

Malesef onlar alınmayacak tarzda kişiler değiller. Her olayı farklı türde algılayıp alınmaya müsait insanlar. Bebeğime hazırlık yaparken ablamdan kıyafet aldım diye alınan insanlar bundan daha da alınırlar.

Yok artık. Sizi de arkaya almışlardır. 1 kişilik yere 4 çocuğu nasıl sığdırdınız? Ay şok ya insan utanır binmeye. Koca 18 saat. Ama iyi yapmışsınız. Bir daha cesaret edememişler
Ah ah neler çektim sınırlarımı koruyana kadar ne tartismalardan küslüklerden gectik ama değdi şimdi herkes yerini biliyor arkamdan iş çevirmeye kalkamayacağını öğrenmiş oldu hepsi

Bebeğe zehir olacak ama bunu anlamazlar. 5 saat sabredicez yapacak birşey yok alışacak vs diyecekler. Hele de kv aman ne olacak 5 saat sabrediverin otobüste sefil mi olsunlar diyecek arayıpta hatta onlarsız gidersek neden almadınız der kesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…