- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Kendi totosu rahat göreceği için başkalarının fotosuna sıra gelince beyin error veriyor bence.Kusura bakma sormak zorundayım.
Eşinin kafası bu basit matematiği yapamayacak kadar basmıyor mu acaba?
Benimki de öyleydi. Biz arabayla giderken ablami yeğenlerimi nasıl otobüsle yollayayim diye ajitasyon yapmisti. Sanki otobüs bizim tıkış tıkış gitmemizden daha zor olacaktı. Valla hiç taviz vermedim . Bu şekilde gideceksek ben gelmiyorum siz gidin dedim. Oda mecbur iptal etti . Ablasida gayette gitti otobüsle. Bide sürekli otobüsle giden insan, biz evlenip araba sahibi olunca otobüs zor gelmeye başladı herhalde. Taviz tavizi doğuruyor. Siz sert olursanız mecbur eşinde dönecek bu tavrından. Tabi kolay olmayacak. O yaz zehir oldu bize. Görümceden bi hafta sonra gittik ama o bi hafta işkence gibiydi eşimle tartışmaktan dilimde tüy bitti. Ayrı uyumalar filan. Zordu ... ama dönmedim. Çünkü sonuna kadar haklıydım. Dönüşte yaşattığım huzursuzluk yüzünden, döndükten sonrada bikac hafta zordu . Aramız buz gibiydi . Ama öyle yada böyle anladı beni. Şuan dediğim gibi konusunu bile etmiyor. Sonuçlarını gördü. Ama ben sesimi çıkarmayıp dediğini yapsaydım her sene kendimi yiye yiye gidecektim onca yolu. Sizde net olun taviz vermeyin. Bu şekilde kendim ve çocuklarım eziyet çeke çeke o yolu gideceksek gelmicez sen kimle istersen git diyeceksin. Kavgaysa kavga. Aman ağzımızın tadı bozulmasın dersen daha çok kendini yersin. Ve unutma "hâyır ihtiyaç sahibine yapılır!" Eltin sen olmadanda gidebilir. Sırf kayninin rahatı bozulmasın diye sen eziyet çekmek zorunda değilsin. Yoksa bu rutine bağlanacak haberin olsun. Her sene eltiyi taşımak sizin göreviniz olacak. Baştan set koyarsan en hayırlısı olur.
Kendi totosu rahat göreceği için başkalarının fotosuna sıra gelince beyin error veriyor bence.
2 bebekle eşini başkasının kullandığı araca teslim eden hıyarda suç
uzun yolda ne kımsenın emanet cocugunu alırım ne de cocugumu verırım allah korusun yanıMerhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Çocukları değil sadece eltim ve 2 çocuğu bizle birlikte gelebilşrmiş. Çocukları tek göndermiyor yani. Öyle birşey yapsa kızaeım zaten.uzun yolda ne kımsenın emanet cocugunu alırım ne de cocugumu verırım allah korusun yanı
ve ıkısı de kucuk tum cocuklara ayrı ayrı oto koltugu olmalı guvenlık onemlı sız kendı cocugunuzla mı ugrasacaksınız mılletın bebesıne mı bakacaksınız
boyle seylerde aman kırılırlar mı dıye dusunmeyın hayatda bazı ınce sınırlar cızgıler vardır onu net cızmelısınız kım olursa olsun. daha sıze ılk soyledıgı an canım kusura bakma yanlıs da anlama uzun yola cıkıcaz allah korusun ben emanet can konusunda hassasım. hem kendı cocugum yolda zaten benı yoruyor ben bır tanesıne zor yetısıyorum demenız lazımdı.
boyle bırseyı teklıf edebılmesı bıle olaganustu sacma . cagırmasak ayıp olur gıbı gelıyor dıyorsunuz su ruh halınden cıkın ne alaka herkesın evı ayrı yolu ayrı ne demek ayıp olur
Eşim memlekete gidicek misin izine ayrılacak mısın bayramda diye sormuş, o da hayır gitmeyeceğim ama eşimle çocukşarı sizle gönderebilirim demiş.uzun yolda ne kımsenın emanet cocugunu alırım ne de cocugumu verırım allah korusun yanı
ve ıkısı de kucuk tum cocuklara ayrı ayrı oto koltugu olmalı guvenlık onemlı sız kendı cocugunuzla mı ugrasacaksınız mılletın bebesıne mı bakacaksınız
boyle seylerde aman kırılırlar mı dıye dusunmeyın hayatda bazı ınce sınırlar cızgıler vardır onu net cızmelısınız kım olursa olsun. daha sıze ılk soyledıgı an canım kusura bakma yanlıs da anlama uzun yola cıkıcaz allah korusun ben emanet can konusunda hassasım. hem kendı cocugum yolda zaten benı yoruyor ben bır tanesıne zor yetısıyorum demenız lazımdı.
boyle bırseyı teklıf edebılmesı bıle olaganustu sacma . cagırmasak ayıp olur gıbı gelıyor dıyorsunuz su ruh halınden cıkın ne alaka herkesın evı ayrı yolu ayrı ne demek ayıp olur
Eltimlere gittiğimiz zaman laf arasında bahsini açacağım. Bana sizle geleceğim filan demedi ama ben o öyle demeden arabada da yer yok arabayı alsam mı almasam mı diye düşünüyorum, yeğenimin arabası var ama anakucağı orada mı bilmiyorum, birde valizler var ne yapacağım nasıl sığdıracağım bilmiyorum diyeceğim. Eşim kıyamıyor. Başka araçla saatlerce iki çocukla zorlanırlar diye düşünüyor o zaman kayınpederim gelssin alsın kendi aracıyla.Daha önce kardeşim Sakarya'dan Kuşadası'na bizimle birlikte gelme gibi bir laf ettiğinde ben açık açık 2 bebekle imkansız olduğunu söyledim. Eltiniz düşünemiyorsa siz açık açık söyleyeceksiniz. 3 çocuk, 3 yetişkin ve valizler, mümkün değil çünkü.
hayır demesini bilmiyor.Kusura bakma sormak zorundayım.
Eşinin kafası bu basit matematiği yapamayacak kadar basmıyor mu acaba?
Eşim ayıp olacak düşüncesi ve alınacaklar diye asla anlatmaz. Ama ben eltşme anlatacağım.Doğrudan iletişimi öneririm. Açıkçası bagaja valizi koysanız, ön koltuğa da çocuk arabasını.
E uzun yol bu, oto koltuğu ile siz ancak sığarsınız. Kendi arabamızda küçük oradan çok net hayal edebiliyorum.
Yeni bebek. Emecek altı değişecek. Öyle kalabalıkla nasıl yola çıkılacak. Herkes kendi ailesiyle gitsin.
Zaten 3 çocuk var. Üçü de kesinlikle oto koltuğunda olmalı. Yaşları itibariyle güvenlik şart. E başka türlü nasıl olacak mecbur gelmeyecekler. Elti düşünmüyor mu sizinle geleceğinde bunu hadi erkekler düşünmediler diyelim de. Eşiniz abisine/kardeşine net bir dille anlatmalı. 5 dakikalık yol mu sıkış tepiş gidilsin.
Eşinize söyleyin yerleşim planını o yapsın yapamazsa zaten kendi söylerMerhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Basıyor ama
hayır demesini bilmiyor.
Eşim ayıp olacak düşüncesi ve alınacaklar diye asla anlatmaz. Ama ben eltşme anlatacağım.
Ih basmıyor, basmıyor olmasını tercih edin cunku geriye kalan tek secenek onlara daha fazla deger veriyor olusu, yuksek ihtimal ön koltukta kucagınızda cocuk tehlikeli sekılde yola cıkacaksiniz arkada onlar 2 cocuk 1 kadın 3 kısı rahat oturacak, onlar ıcın siz az esya alacaksınız, ya kafası basmıyor ya da buBasıyor ama
hayır demesini bilmiyor.
Ben eğer öyle yola çıkarsam o yolu ben zehir edeceğim onlara. Arabayı durdururmusun canım sıkıştık bebeği emziremiyorum, altını almam lazım vs diye. Sürekli off ouff diye surat asarak.Ay valla rezilleri oynarsınız böyle bi seyahati göze alırsanız. Ben koca arabada önde babam, arkada bebeğim ve ben zor bitirdim yolu. Öyle düşündüğünüz gibi bebek oto koltuğunda ben de yanına oturdumla bitmiyor malesef iş. Bunun çantası var. Oyalaması, beslemesi var. 2 tane daha ilave çocukla sesten de rahatsız olacak bebeğiniz. Uyuyamayacak bile. Eziyet üstüne eziyet.
Madem eşiniz çok meraklı böyle seyahat etmeye, siz gitmeyin. Hayatınızın en rezil yolculuğunu yapmış olursunuz. Bebeğinize yazık günah.
Neyine kıyamıyor? Sanki sizin araçta çok konforlu olacakmış gibi. Balık istifi berbat bir yolculuk geçirir sizle gelirse. Öbür türlü iki koltuk alsa otobüste, büyüğü yanına oturtur, küçük de kucağına alır, bitti gitti. Bagaj derdi de yok. Sizin arabada gitmekten daha konforlu olacağı kesin.Eltimlere gittiğimiz zaman laf arasında bahsini açacağım. Bana sizle geleceğim filan demedi ama ben o öyle demeden arabada da yer yok arabayı alsam mı almasam mı diye düşünüyorum, yeğenimin arabası var ama anakucağı orada mı bilmiyorum, birde valizler var ne yapacağım nasıl sığdıracağım bilmiyorum diyeceğim. Eşim kıyamıyor. Başka araçla saatlerce iki çocukla zorlanırlar diye düşünüyor o zaman kayınpederim gelssin alsın kendi aracıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?