• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esiniz o anda bukadar kisinin ve esyalarin arabaya sigmayacagini dusunememismi. Olmaz abi valizler bebek arabasi var sigmayiz hepimiz siz baska yol dusunun diyememismi? Bir araya gelince soyleyin dusundukte bu sekilde sigmamiz imkansiz kusura bakmayin diyin alinirlarsa alinsinlar yani

Hiç uzatma kurma açık ve net olarak deki sigmayiz hem eşya sığmaz hem biz boşver kırılsın senin rahatından önemli mi çok istiyorsa kocasıyla gelsin

Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Bizlerin hiç bir şeye hayır diyememesi.. Ayıp olmasın diye sürekli kendimizi sıkıntıya sokmamız.. Aslında her şeyi açık ve net söyleseniz? Ayıp değil kusur değil. Elinizde olan bir durum da değil arabanın kapasitesi belli. Alınırlarsa da kendileri bilirler başka bir çareniz yok sonuçta. Bu sene ailece baş başa tatil yapmak istiyoruz pandemide çok bunaldık falan da diyebilirsiniz. Ayrıca “sizinle gönderebilirim” neyin rahatlığı acaba? İnsan bir planınız var mı müsait olur musunuz sizin için uygun olursa falan der.

Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Bebeğinizi mutlaka oto koltuğuna otururun. Güvenliği için çok önemli. Oto koltuğu olunca arka koltukta bir kişilik yer kalıyor zaten gelmeleri mümkün değil. Siz bebek arabasını bagaja koyarsanız valizi ön koltuğun önüne koyarsınız, anacak sığarsınız. Yer yok deyin yani yapacak bir şey yok

Bizlerin hiç bir şeye hayır diyememesi.. Ayıp olmasın diye sürekli kendimizi sıkıntıya sokmamız.. Aslında her şeyi açık ve net söyleseniz? Ayıp değil kusur değil. Elinizde olan bir durum da değil arabanın kapasitesi belli. Alınırlarsa da kendileri bilirler başka bir çareniz yok sonuçta. Bu sene ailece baş başa tatil yapmak istiyoruz pandemide çok bunaldık falan da diyebilirsiniz. Ayrıca “sizinle gönderebilirim” neyin rahatlığı acaba? İnsan bir planınız var mı müsait olur musunuz sizin için uygun olursa falan der.
Eşimin hayır diyememesinden kaynaklı o da. Düşüncesizlik ya. Eğer kaynımın işi olmasaydı kendiside bizle gelirdi sıkışmayı göze alıp kesin. Benciller.

Bebeğinizi mutlaka oto koltuğuna otururun. Güvenliği için çok önemli. Oto koltuğu olunca arka koltukta bir kişilik yer kalıyor zaten gelmeleri mümkün değil. Siz bebek arabasını bagaja koyarsanız valizi ön koltuğun önüne koyarsınız, anacak sığarsınız. Yer yok deyin yani yapacak bir şey yok
Eşim demiyor, yapacak bşrşey yok gelmek istiyoruz sizle geleceğiz derlerse gelecekler, gelmeyin diyemem diyor. Sen konuşamazsan ben konuşurum dedim.

eşiniz nasıl gelirse gelir yapacak bir şey yok diyebiliyor. bana yapacak bir şey yok dese onu ortada bırakır, arabayı alır kendi anneme giderdim. o kadar da lanet bir insanım. küçük çocukla mağdur olmasınlar, sıkalım dişimizi gibi orta yolu bulacak sözler söylemek yerine böyle kestirip atsa, bende kestirip atarım valla.

siz benim gazıma gelmeyin tabi, ama eltinizle konuşun bence. bizimkiler plan yapmışlar ama sığmayız diye açık açık söyleyin. kendi planlarını yapsınlar. sonraya bırakmayın biz size göre plan yapmıştık, yarı yolda bıraktınız olmasın. kaynınız neresinde bu olayın? kendi ailesini niye kendi götürmüyor?
Kaynımın tayin işleri varmış sonuçlarını bekliyormuş. O yüzden gelmeyecekmiş.

Çocukların oto koltuğu zorunluluğu var,cezası var..Şimdi sizin arabayla ayıla bayıla gelenler Allah korusun en ufak bir kazada başınıza bela olurlar..Şu insanlardaki rahatlığı genişliği hiç anlayamıyorum ya,”sizle gönderebilirim” ne demek?Sanki koli paketlemişte kargo şubesinden onu gönderiyor!!Kime sordun da gönderiyorsun?Kabul edileceklerinden ne kadar da emin.!

Merhaba hanımlar,
Onlar beles arabayi bulmus neden solesin ki sen ara ne esyasi alicaksin de ben bebek arabasini da alicam de 2 valiz var de arabada kucuk nasil hepsi senin valiz benim valiz falan sıgarmi fln de ne cekiniceksin yani her sene geliyoms zaten bu senede kocasyla geliversin canmm

Eşimin hayır diyememesinden kaynaklı o da. Düşüncesizlik ya. Eğer kaynımın işi olmasaydı kendiside bizle gelirdi sıkışmayı göze alıp kesin. Benciller.
araçları yok galiba? ve bu ilk ya da son birlikte yolculuk da olmayacak sanırım.
yukarıda bir üye araç kiralamayı önermişti, kavgasız gürültüsüz bir orta yol olabilir.

Eşim demiyor, yapacak bşrşey yok gelmek istiyoruz sizle geleceğiz derlerse gelecekler, gelmeyin diyemem diyor. Sen konuşamazsan ben konuşurum dedim.
Bizim de hackbag arabamız varken valizi ön koltuğun önüne koyuyorduk. Bagaj zaten hemen doluyor. Bir de siz arka tarafta bebeği emzirmek için kucağınıza aldığınızda yanınızda biri olursa büyük sıkıntı. Kucağa yatırıp emzirmek, koltuğa yatırıp alt değiştirmek için sürekli arabayı durdurmanız lazım

Eşim hayır diyemiyor ama eşinşn çocuğunun rahatını düşüneceğine kardeşi alınacak diye düşünüyor. Sen konuşamıyorsan ben konuşurum dedim. Ama eltime bahsedeceğim onlara gittiğimizde ki gelmek istemesin bizle. Ben çocuğumla arkaya otururum gerisini onlar düşünsün. Bebeğim gazlı bebek bazen ağlaması huzursuzluğu tutuyor. Valla rahatımı bozamam eşyalarımı da bol koyacam onlar geliyo diye kendimden kısamam. Ben bebeğimle arkaya oturacağım gerisini onlar düşünsün.
Yahu niye kıvranıyorsunuz?onlar gelirse ben gitmem diyeceksiniz? Sizce bu sıcak havada o kadar kişi nasıl sığacaksınız arkaya? Ya siz söyleyeceksiniz ya da onlar varsa ben yokum diyeceksiniz.Ayrıca o bir yaş bebek için de oto koltuğu şarT

Eşim hayır diyemiyor ama eşinşn çocuğunun rahatını düşüneceğine kardeşi alınacak diye düşünüyor. Sen konuşamıyorsan ben konuşurum dedim. Ama eltime bahsedeceğim onlara gittiğimizde ki gelmek istemesin bizle. Ben çocuğumla arkaya otururum gerisini onlar düşünsün. Bebeğim gazlı bebek bazen ağlaması huzursuzluğu tutuyor. Valla rahatımı bozamam eşyalarımı da bol koyacam onlar geliyo diye kendimden kısamam. Ben bebeğimle arkaya oturacağım gerisini onlar düşünsün.
Benimki de öyleydi. Biz arabayla giderken ablami yeğenlerimi nasıl otobüsle yollayayim diye ajitasyon yapmisti. Sanki otobüs bizim tıkış tıkış gitmemizden daha zor olacaktı. Valla hiç taviz vermedim . Bu şekilde gideceksek ben gelmiyorum siz gidin dedim. Oda mecbur iptal etti . Ablasida gayette gitti otobüsle. Bide sürekli otobüsle giden insan, biz evlenip araba sahibi olunca otobüs zor gelmeye başladı herhalde. Taviz tavizi doğuruyor. Siz sert olursanız mecbur eşinde dönecek bu tavrından. Tabi kolay olmayacak. O yaz zehir oldu bize. Görümceden bi hafta sonra gittik ama o bi hafta işkence gibiydi eşimle tartışmaktan dilimde tüy bitti. Ayrı uyumalar filan. Zordu ... ama dönmedim. Çünkü sonuna kadar haklıydım. Dönüşte yaşattığım huzursuzluk yüzünden, döndükten sonrada bikac hafta zordu . Aramız buz gibiydi . Ama öyle yada böyle anladı beni. Şuan dediğim gibi konusunu bile etmiyor. Sonuçlarını gördü. Ama ben sesimi çıkarmayıp dediğini yapsaydım her sene kendimi yiye yiye gidecektim onca yolu. Sizde net olun taviz vermeyin. Bu şekilde kendim ve çocuklarım eziyet çeke çeke o yolu gideceksek gelmicez sen kimle istersen git diyeceksin. Kavgaysa kavga. Aman ağzımızın tadı bozulmasın dersen daha çok kendini yersin. Ve unutma "hâyır ihtiyaç sahibine yapılır!" Eltin sen olmadanda gidebilir. Sırf kayninin rahatı bozulmasın diye sen eziyet çekmek zorunda değilsin. Yoksa bu rutine bağlanacak haberin olsun. Her sene eltiyi taşımak sizin göreviniz olacak. Baştan set koyarsan en hayırlısı olur.

Eşimle konuştuk da şimdi, eşyalarını başkasıyla gönderir bizle gelecekse, yapacak birşey yok diyo.

İyide çocuklar?
Kucakta mı gidecekler🙄
2 aylığa ana kucağı diğerlerine oto koltuğu lazım arka doldu zaten. Öne siz geçin eltiyide arabanın üstüne bağlayın bari.

İyide çocuklar?
Kucakta mı gidecekler🙄
2 aylığa ana kucağı diğerlerine oto koltuğu lazım arka doldu zaten. Öne siz geçin eltiyide arabanın üstüne bağlayın bari.
Eltimlwr daha önce bizim arabayla memlekete gittiklerinde oto koltuğu vs kullanmadı sadece bebeğin anakucağı yani otokoltuğu vardı o kadar. Bebeğim arkadaylen ben öne oturamam ki daha küçük. Emmek isteyecek ağlayacak huzursuz olacak, altını pisletecek.

İyide çocuklar?
Kucakta mı gidecekler🙄
Bebeğimin ana kucağı yani oto koltuğunu emniyet kemeriyle bağlayıp bende ortaya yanına oturacağım. Benşm yanımda da sığabilirse eltim oturur 2 çocukla, öne geçemem, gelecekse onu da düşünecek. 😂

Açık açık söyleyin arabada yer yok deyin, ayrıca korona var. Ne olabilir en kötüsü? Küsecekler mi? küssünler. Zaten bu anlattığınız koşullarda birlikte gitmeniz imkansız.

Ben daha çok eltinizin kaynınız olmasan köye gitmesine takıldım. Kendi aileside mi orada? Kaynınız çok istiyorsa kendi alsın karısını çocuklarını götürsün. Böyle hem giderken hem orada siz sıkıntı çekiyorsunuz kaynınız neden gelmiyor?
eşiniz direkt kardeşine söyleyebilir bence arabada yer yok diye ayıp falan değil sonuçta iki küçük çocuk var otokoltuğuna oturması gereken. Kardeşim yer yok siz beraber gelin diyecek o kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back