Şiimdi olay şöyle,
Güvence bedeli diye bişey var Sen alışverişini yapıyosun paran askıda bekliyo alışveriş yaptığın kişiye gitmiyo. Meselaaldığın şey kargoya verilmediyse paran iade oluyo.
Satarken de Kargoya kendin gidip isim falan yazıp vermiyosun ürünün satıldıktan sonra bi kod veriyor sana o kodu kargo poşetinin üstüne yazıp veriyosun alanın verenin adı bilgisi vs çıkıyo sistemden. Dolap hem güvence bedeli hem komisyon alıyor sanırım ordan satış yapmadım emin değilim ama gardrops 3 tl gibi cüzi bişey alıyor. Sen ürünü kargoya veriyosun alıcıya gidiyor onlar o kod yardımıyla alıcıya gittimi gitmedimi görüyolar zaten alan kişi 3 gün içinde elime ulaştı gibi bişeyi onaylaması lazım ki para sana düşsün. 3 gün içinde onaylamadı diyelim para sana yine düşüyor. Önemli olan kargoyu çıkman. Gerisi teferruat en fazla 3 gün sonra paran cüzdanda oluyo yani iban bilgisinden hesabına tık atıyorlar. Kullanıp iade etmek gibi bişey yok iade olayı hiç yok. İade almak zorunda değilsin. Sattın bitti ha çok toleranslı bi satıcısındır ürünü geri alırsın. Ama almassan kimse neden almadın demiyo. Ben şahsen almam
Baya bişey biliyomuşum yalnız
Böyle yerlerden satış yapmayı falan çok istiyorum çünkü ortadan kalabalık kalksın, Oje alırkende olayı çözdüm sanırım