Dolandırılıyordum Dikkat Edin!!!

Evet gerçekten banka da arayabilir böyle bi işlem var diye zaten son aşamaya kadar inanmam bu sebepten oldu. Şüphelenme nedenim
1. Si arayan numara cep telefonu numarasıydı,
2. Si banka internet şifresini sinyal sesi sonunda söylememi istemesi oldu.
3. Ve emin olduğum nokta bankayı kendim arayıp işlem iptalini yaptırmak isteyince bağırması ve telefonu kapattığımda ödeme onayını vericem diye beni tehdit etmesi oldu.
Çünkü bi gece yarısı arkadaşıma para gönderdiğimde de banka bu işlem sizin mi diye sormak için aramıştı, o yüzden ilk başta inandım.

netten alıyorsan zaten direk yazıyorsun bütün bilgileri canım

Ya muhtemelen benim annemi babamı arasalardı kesin inanırlardı. Bu yüzden bu konularda büyükleri uyarmak çok önemli.

benı de haftasonu termal tatıle yollamak ıstedıler, musaıt degılım tekrar arayın dedım aradılar, esıme sormalıyım dedım bana baskı yaptı ıkna edebılırsın falan, ıstemıyorum sordum dedım bana da bagarmaya basladı hhehehe tabı korkmazmıyım korktum, onlar da haftasonu evden gönderıp evı soyacak tıplermiş.. ck uyanıklar he cok akıllılar artık.

Beni de polisim diye biri aradi dalga gectim bende bana da bagirdi manyak mi ne bunlar is yeri bilgilerini istedi vermeyince isyerinize gelcem dedim tehdit ederek gel dedim burdayim kapattim suratina

Haberlerde görüyoruz hep
Show tvye verseniz güzel haber olur diye geçti aklımdan
Uyanık çıkmışsınız tebrik ediyorum keşke herkes sizin gibi olsa kimse dolandırılmazdı

iyiki ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.Bu tür alışverişlerde banka zaten süphelendiği bir durum olursa size sormadan zaten kapatıyor kartınızı sonra haber veriyorlar şifre falanda istemiyorlar.

Benim de bir yorumum olacak arkadaşlar. Eğer sizden kredi kartı şifrenizi, internet bankacılığı şifrenizi veya telefonunuza gelecek SMS deki kodu tuslamanizi isterlerse kesinlikle tuslamayin. Tusladiginiz numaraları da görebiliyorlar.

Kredi kartınız ile internet üzerinden alışveriş veya nakit para çekiyorlar o sirada size telefon edip hem sizi korkutup kafanızı karıştırıyorlar, bu sırada size gelen sms kodunu tuslamanizi isteyerek para çekme veya alışveriş işlemini onaylamanizi sağlıyorlar. Bu şekilde gayet bilinçli insanları bile dolandirabiliyorlar. En güzeli telefonu kapatıp bankayı sizin aramanız. Şüpheli işlem varda sizin kod/sifre girmenize gerek yoktur zaten.

Bu dolandırıcılar kadar nefret ettiğim kimse yok.. bu kadar büyük bir kötülük olamaz. Hem yılların birikimi ellerinden al, hem kandır. Yaşadıkları hayal kırıklığı. . Kendini aptal hissetmeleri..

Allah hepsine sorsun..

Ay valla ben panikten söyler miydim acaba şifreyi!! Tuşlama olması gerektiğini bilmeniz çok iyi olmuş. Uyanıklara bak. Geçmiş olsun

Bunu banada denediler, tek farkı başka ülkeye aktarım demediler de bir örgüt tarafından hesabınız kullanılıyor mu ne dediler
Zaten az çok duyduğum için çevreden, diğer telefondan açtım polis telsiz sesini çat diye kapattılar

Birçok insan inanırdı böyle bir şeye çok iyi yapmışsınız Baya benzer bir olay benim de başıma geldi. 537li numaranın banka olamayacağını düşündüğümden şifremi vermemiştim
Dikkatli olmak lazım bu devirde

Geçmiş olsun canım malesef herkes sen gibi uyanık olamıyor buraya yazarak bizleri bilgilendirdiğin için çok sağol

Gectigimiz ay beni de aradi bi numara. Arkadan telsiz sesleri konusmalar .. ben baş komiser dedi adini soyadini söyledi. adımı sordu napacan adimi dedim yüzüme kapadi aradim 2 kere meşhule atti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…