Çocuk Hastalıkları Doktorumuzda ki antibiyotik takıntısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yorumlarınız ne kadar mantıklı doktor gibisiniz ne kadar bilgilisiniz çok sağolun yorumlarınız için gözümü açtınız
Burun spreyi olarak ne kullanmam lazım?
Calpol vermeye devam ediyorum birde burun spreyi vereyim diyorum otrivine yazdı doktor bizde onu aldık

İlla daya antibiyotiği dememiş
Belki onun bahsettiği durum, antibiyotiksiZ tedavi edilemez, durup dururken içir dememiş.
Ateş enfeksiyon belirtisi nihayetinde.

Biz ilaçla mı büyüdük diyenleri duymayın bence, 5 gün önce dünyaya gelselerdi evet ilaçla büyüyeceklerdi,

DünyamıZ, havamız, toprağımız dünkü kadar bile temiz değil.

Geçmiş olsun

Sadece tuzlu su verin. Hatta ölçüsünü veriyim evde hazırlayın. Eczanede çok pahalı. Doktor kendi yazdı bu ölçüyü. Yarım litre kaynamış soğumuş suya yarım çay kaşığı tuz koyun. Bir hafta kullanabilirsiniz. Günde üç dört defaya kadar burnuna sıkın. Boş bir burun fisfisi şişesi varsa ona koyarsiniz yoksa şırınga ile. Ugrasamam derseniz deniz suyu alın. Burnu açık olsun en önemlisi bu. Yastığına da eczanede satılan cold mix diye bir damla var onu damlatin gece uyuyunca yüzüne değmeyecek bir yere iki damla.

Okuya okuya öğrendim. Siz de boş kaldıkça okuyun. Ne türlü ilaç manyağı yapılıyor çocuklar ve bu ilaçlarla sahte astım tablolari yaşatılıyor ogrenirsiniz.

Calpol huzursuz olmadıkça vermeyin zaten ateş olsa da rahatsa gerek yok. Zaten 10 aylık bir bebeğe günde 3 kereden fazla calpol vermek demek karaciğeri mahvetmek demek. Siz bir de bricanly ile birlikte veriyorsunuz. Onun içinde alkol var. Ve parasetamol ile alkol birlikte yüksek dozu geçerse karaciğeri parçalar. Bu kadar ciddi yani. Lütfen okuyun. Çocuklar resmen ellerinde kıvranıyor çoğu çocuk doktorunun.

Cok sacma bir aciklama yapmis.
Hicbir dayanagi yok.
Dr.unu acilen degistir.
Hic hasta degilken bile antibiyotik verebiliyor el kadar bebege.
Kaldi ki gecirilen hastaliklarin buyuk cogunlugu viraldir ve asla antibiyotik kullanilmaz eger eslik eden bakteri kokenli bir enf.yok ise.
Ben olsam asla gitmem boyle bilincsiz zirvalayan dr.a

Bu surubu da asla kullanma.
Bebeklerde oksuruk surubu tehlikelidir.
Zaruri haller disindi.
Azicik oho diyen bebege verilir mi el insaf ya.
Kaldi ki oksuruk koruyucu bir refleks sonucta.
Acil degistir acil

arkadaşların açıklamaları gayet mantıklı ekleme yapmıyorum ama bir örnek vereyim size
kızıma en son 2014 de antibiyotik verdim yaz dönemiydi bakteriyel enfeksiyondu.
iki senedir anaokuluna gidiyor özellikle geçen sene çok sık hasta olurdu.
bulunduğum şehirde kavga etmedik bir çocuk doktoru kalmamıştı (anneliğim sorgulandı sanki ben çocuğa eziyet ediyormuşum gibi- bırakın tahlili muayene bile etmeden "kesin enfeksiyon vardır" diye 6 aylık bebeğe en ağırlarından a.b. yazan oldu) Allah'a şükür çok iyi bir doktora denk geldim. Doktor hanım bana geçen sene bir muayenesinde "ateşi takip et ciddi şekilde artarsa ve 3 günden fazla sürerse getir test yapıp antibiyotik başlatalım" dedi ve iki senedir bu sistemde gidiyoruz. Hiç gerek kalmadı antibiyotiğe çünkü hep viral enfeksiyon ve en fazla 3-4 gün sürüyor çoğunda ateşlenmiyor bile. Bu sene sadece 1 kez ateş çıktı ve iki gün bile sürmedi.

Çocuğum 1 yaşında havale geçirmesine rağmen ateş beni korkutmuyor hatta rahatlatıyor. Kızım zaten hararetli bir çocuk 39 ateşte güler oynar gezinir. 39 buçuğu geçip 40 a yaklaşınca huysuzlanırsa ateşi düşürüyorum. Bağışıklığı gelişiyor, vücudu savaşıyor ve hastalık süresi kısalıyor diye. Yine de endişeye düşüp Kadir Tuğcu'ya sormuştum. "Doğru yoldasın" demişti.

En önemli detay da şu: Anaokulunda hepsi aynı virüsü kaparken benim kızım 3-4 günde iyileşiyor. Ama diğer yavrucakların iyileşme süresi daha uzun ve hastanede yatanı bile duydum

Annelerden biri "oğlum geçen sene 8 kutu antibiyotik bitirdi" dedi. Aynı hastalık aynı virüs... Benimki ayakta atlattı.
İnanın çok üzüldüm ama birşey denmiyor. Annelik sorgulanmış gibi oluyor.
Ama burada açıkça söylüyorum. Lütfen gerekmedikçe antibiyotik vermeyin. Bağışıklığı zayıflar. Antibiyotiğe direnç kazanır. Gerçekten bakteriyel enfeksiyon geçirdiğinde antibiyotik kâr etmez. Ve bence en önemlisi, vücudun emek emek ürettiği faydalı bakteriler de ölüp gidiyor ki sindirim sisteminin o bakterilere ihtiyacı var. (bu ekleme yapmamış halim ama napiym bu konuda çok hassasım. Eşimle bile kaç kere tartıştık. Şimdi beni takdir ediyor "en iyisini yapmışsın ben artık işine karışmam diyor )

Sağolun doğru bir yorum ateşi olsaydı verirdim antibiyotiği olmadığı için vermeden yatırdım

Çok teşekkürler uzun uzun yazdınız üşenmeden bayıldım yorumlarınıza çok doğru buldum
Deniz suyunu eczaneden aldıracağım eşime yatırdım kuzumu öksürük şurubundan vermedim bile

Evet canım değiştireceğim mecburen doktorumu bıktım sürekli antibiyotik ver demesinden

Bu surubu da asla kullanma.
Bebeklerde oksuruk surubu tehlikelidir.
Zaruri haller disindi.
Azicik oho diyen bebege verilir mi el insaf ya.
Kaldi ki oksuruk koruyucu bir refleks sonucta.
Acil degistir acil
İyi ki yazmışım buraya kızlar ya
Bundan sonra iyice araştırmadan şurup bile vermem çocuğuma
Calpol verdim sadece ve burun spreyi
Antibiyotik ve öksürük şurubunu kaldırdım en üst rafa

Çok teşekkürler yorumunuz için :)
En iyisi hiç alıştırmamak doktorumu da değiştireceğim tahlil yapmadan vermesi saçma düşününce
Sizin gibi tecrübeli annelerin yorumları çok değerli benim daha ilk çocuğum allah nasip ederse kız büyüyünce ikinci de tecrübeleneceğim bende
Allahtan araştırıyorum araştırmadan doktor yazdı diye dayamadım antibiyotiği

Sağolun doğru bir yorum ateşi olsaydı verirdim antibiyotiği olmadığı için vermeden yatırdım
Çocuklarda enfeksiyon:
1.Viral enfeksiyon: Antibiyotik kullanılmaz, 1 haftaya kadar ateş olabilir, ates duruculer işe yarar, ateş düşünce çocuk harekelenir, dili kırmızıdır, boğazda beyazlık, kırmızılık olabilir, kandaki wbc değeri çok düşüktür, genelde burun akıntısı öksürük tabloya eşlik eder.

2.Bakteriyel enfeksiyon: Antibiyotik kullanılabilir( basit bakteriyel enfeksiyonlarda kullanmamak daha iyi çünkü aynı bakteri ömür boyu bir daha hasta edemez ancak antibiyotik kullanılırsa aynı bakteri defalarca kez bulaşıp hasta eder), ateş yapar, ateş düşürücü verildiğinde pek işe yaramaz, ateş düşse de çocuk kafasını kaldıramaz, dili bembeyaz ya da sarımsı bir tabaka ile kaplıdır ve ağzı çok pis kokar, bogaz yyine kırmızı beyaz olabilir, kesin tanı kan tahlililinde wbc nin yüksek olmasıyla konulur, antibiyotik kullanmaya başladıktan 12 saat sonra ateş düşer ve bir daha çıkmaz.

İnşaallah anlatabilmisimdir. Çocuklar genelde grip olurlar. Bakteriyel enfeksiyonlar genelde ilkokul çağı çocuklarında görülür. Küçük yaşlarda nadirdir....

Ateşi olsaydı vermeyi düşündüm canım doktor ateşi hafife alma havale geçirir çocuk diye kafamı karıştırdı korkuttu çünkü
Dün 39 u geçtiğinde fitil atmıştım kızıma fitille ilgili ne düşünüyorsun ?

Antibiyotik sadece bakteri kokenli hastaliklarda ise yarar. Doktor cocugun hastaligi virus mu bakteri kokenli bakmadan antibiyotik veremez.

Artik bakteriler hijyen urunlerine ve antibiyotiklere karsi direnc kazandigi icin nur topu gibi guclu ve bagisikligi son derece yuksek bakterilerimiz oldu.

Yeni arastirmalar gosteriyor ki antibiyotiklerin canina okudugu bagirsak florasi ancak bir yilda eski formuna kavusuyor. Bozuk bagirsak florasi bagisiklik sisteminin bozulmasina bu da daha fazla hastaliga dvetiye demek.

Antibiyotik gercekten gerekli oldugu durumlarda ve dozunda kullanilmali.

Gayet guzel idare ediyormussun sen zaten. Yaptiklarinin hepsi gayet guzel. Gerek yok ilaca. Cocugun bakterilerle ve viruslerle savasmasi icin gerekli destegi sagla ve kendi basina mucadele etmesine izin ver canim.

Fitilde paranox s öneriyor. Bana göre daha etkili. Daha az katkılı. Ama ya calpol ya fitil ikisinde n birisini verebilirsin çünkü ikisinde de parasetamol var. Fazla gelir vücuda.

Ya senin bu dr un her dedigi bir ayri sacmalik.
Aciklamasi yine tam bir sacmalik ates konusunda.
Arkadaslar detayli yazmis.
Ilaveyr gerek yok.
Yalniz ates oldugunda antibiyotik verirdim demissin ya o konuda uyarayim ben de tekrar.
Viral enf.lar da ates yapar.hastaliklarin seyri farklidir ama.
Bu sebeple atesinin olmasi antibiyotik icin bir kriter degil.
Wbc sayimi en onemli kanit viral enf.lards.
Bunlar aklinda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…