• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Doktorumuzda ki antibiyotik takıntısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
arkadaşların açıklamaları gayet mantıklı ekleme yapmıyorum ama bir örnek vereyim size
kızıma en son 2014 de antibiyotik verdim yaz dönemiydi bakteriyel enfeksiyondu.
iki senedir anaokuluna gidiyor özellikle geçen sene çok sık hasta olurdu.
bulunduğum şehirde kavga etmedik bir çocuk doktoru kalmamıştı (anneliğim sorgulandı sanki ben çocuğa eziyet ediyormuşum gibi- bırakın tahlili muayene bile etmeden "kesin enfeksiyon vardır" diye 6 aylık bebeğe en ağırlarından a.b. yazan oldu) Allah'a şükür çok iyi bir doktora denk geldim. Doktor hanım bana geçen sene bir muayenesinde "ateşi takip et ciddi şekilde artarsa ve 3 günden fazla sürerse getir test yapıp antibiyotik başlatalım" dedi ve iki senedir bu sistemde gidiyoruz. Hiç gerek kalmadı antibiyotiğe çünkü hep viral enfeksiyon ve en fazla 3-4 gün sürüyor çoğunda ateşlenmiyor bile. Bu sene sadece 1 kez ateş çıktı ve iki gün bile sürmedi.

Çocuğum 1 yaşında havale geçirmesine rağmen ateş beni korkutmuyor hatta rahatlatıyor. Kızım zaten hararetli bir çocuk 39 ateşte güler oynar gezinir. 39 buçuğu geçip 40 a yaklaşınca huysuzlanırsa ateşi düşürüyorum. Bağışıklığı gelişiyor, vücudu savaşıyor ve hastalık süresi kısalıyor diye. Yine de endişeye düşüp Kadir Tuğcu'ya sormuştum. "Doğru yoldasın" demişti.

En önemli detay da şu: Anaokulunda hepsi aynı virüsü kaparken benim kızım 3-4 günde iyileşiyor. Ama diğer yavrucakların iyileşme süresi daha uzun ve hastanede yatanı bile duydum :KK43:

Annelerden biri "oğlum geçen sene 8 kutu antibiyotik bitirdi" dedi. Aynı hastalık aynı virüs... Benimki ayakta atlattı.
İnanın çok üzüldüm ama birşey denmiyor. Annelik sorgulanmış gibi oluyor.
Ama burada açıkça söylüyorum. Lütfen gerekmedikçe antibiyotik vermeyin. Bağışıklığı zayıflar. Antibiyotiğe direnç kazanır. Gerçekten bakteriyel enfeksiyon geçirdiğinde antibiyotik kâr etmez. Ve bence en önemlisi, vücudun emek emek ürettiği faydalı bakteriler de ölüp gidiyor ki sindirim sisteminin o bakterilere ihtiyacı var. (bu ekleme yapmamış halim :oops: ama napiym bu konuda çok hassasım. Eşimle bile kaç kere tartıştık. Şimdi beni takdir ediyor "en iyisini yapmışsın ben artık işine karışmam diyor :KK73:)
+1 Ben de cok takdir ettim sizi. :nazar:

Kulakta ve boğaz da iltihap yoksa , kan ve idrarda enfeksiyon yoksa antibiyotik cok sacma, öksürük şurubu normalde büyükler icin gerekli değil diyorlar kimi ülkelerde yasakmış... grip olunca burun akıntısı olur öksürük olur yani illla antibiyotik ve öksürük şurubu almasına gerek yok...gereksiz antibiyotik hakkinda kamu spotlari var ama uyan doktor yok sanirim... ates düşürücülerde masum değil...karaciger enzimlerini yükseltiyor...artik bu sistem değişmeli gercekten... oğlum ateşlendi bikac defa ne yazik ki hafta sonuna denk geldi acile gittik kulakları kızarmış cok fazla diye antibiyotik verdiler...hafta içi kbb ye götürdüm gerek yoktu dedi ama baslayinca kullandik cocuklara yazık ediyorlar gerçekten

Doktor istediği gibi artık öksürüğe, boğaz ağrısına falan antibiyotik veremez.

Dilden alınan bir tükürükle antibiyotiğe ihtiyacı var mı yok mu diye test yapılıyor. 5 dk.'da belli oluyor sonuç. Ona göre veriliyor antibiyotikler. Sağlık ocaklarında bile bu uygulama yapılıyor artık.

Fitilde paranox s öneriyor. Bana göre daha etkili. Daha az katkılı. Ama ya calpol ya fitil ikisinde n birisini verebilirsin çünkü ikisinde de parasetamol var. Fazla gelir vücuda.
Paranox veriyorum fitili
Fitilde zararlı diyorlar ama ateş 39u geçince antibiyotik vermekten daha iyi bence

Ya senin bu dr un her dedigi bir ayri sacmalik.
Aciklamasi yine tam bir sacmalik ates konusunda.
Arkadaslar detayli yazmis.
Ilaveyr gerek yok.
Yalniz ates oldugunda antibiyotik verirdim demissin ya o konuda uyarayim ben de tekrar.
Viral enf.lar da ates yapar.hastaliklarin seyri farklidir ama.
Bu sebeple atesinin olmasi antibiyotik icin bir kriter degil.
Wbc sayimi en onemli kanit viral enf.lards.
Bunlar aklinda bulunsun
Çok sağol canımm

Kulakta ve boğaz da iltihap yoksa , kan ve idrarda enfeksiyon yoksa antibiyotik cok sacma, öksürük şurubu normalde büyükler icin gerekli değil diyorlar kimi ülkelerde yasakmış... grip olunca burun akıntısı olur öksürük olur yani illla antibiyotik ve öksürük şurubu almasına gerek yok...gereksiz antibiyotik hakkinda kamu spotlari var ama uyan doktor yok sanirim... ates düşürücülerde masum değil...karaciger enzimlerini yükseltiyor...artik bu sistem değişmeli gercekten... oğlum ateşlendi bikac defa ne yazik ki hafta sonuna denk geldi acile gittik kulakları kızarmış cok fazla diye antibiyotik verdiler...hafta içi kbb ye götürdüm gerek yoktu dedi ama baslayinca kullandik cocuklara yazık ediyorlar gerçekten
Kesinlikle katılıyorum bizi de yanlış yönlendiriyorlar allahtan araştırmadan vermiyorum

Çok teşekkürler yorumunuz için :)
En iyisi hiç alıştırmamak doktorumu da değiştireceğim tahlil yapmadan vermesi saçma düşününce
Sizin gibi tecrübeli annelerin yorumları çok değerli benim daha ilk çocuğum allah nasip ederse kız büyüyünce ikinci de tecrübeleneceğim bende :KK70:
Allahtan araştırıyorum araştırmadan doktor yazdı diye dayamadım antibiyotiği

Ben teşekkür ederim :) Duyarlılığınız ve bize kulak verdiğiniz için
İnternet çağı annesi olmak zor iş... Bir sürü kirli bilgi içinde en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz ve işin ilginç yanı bilgiye kulak tıkayamayacağımız için bilgi edinmekle yükümlüyüz, her şey elimizin altında... Eskiden annelerimiz bazı yanlışları bilmeden yapmış ama imkanları kısıtlıymış, şimdi tanınan bilinen doktorlar, uzmanlar internet üzerinden ulaşılabilir durumda.
Allah size bağışlasın minik yavrunuzu, sağlıkla büyütün çok geçmiş olsun :KK200:

Oğlum 4 aylıkken çok kötü hastalandı.
Kaç gece acile gittik, her birinde farklı hastane.
Gündüzleri de kendi doktorumuza gittik, bu serüven 12 gün sürdü.
Bir tanesi bile antibiyotik vermedi.
Sadece buhar tedavisi uygulandı ve doktorumuz kendi gözetiminde hazırlanan bitkisel bir şurup içirdi, öksürüğü için.
Diğer üyelerin dedikleri gibi, antibiyotik hele de bebeklerde çok ciddi bir hastalığı yok ise kullanılmaz, kullanılmamalı.

Kadir tuğcu yu okuyun büyük kızım Kadir Tuğcu sayesinde astım olmaktan kurtul küçük kizimda 29 aylık dört beş kez hastalandı hiç antibiyotik siz geçirdi şükür
Çocuk doktoru Kadir Tuğcu yu okuyun.

Ve coooooook önemli öksürük şurubu 18 altı yasakk. Çocuğu mahvetmeden bırakın şurubu. Keyfi yerindeymis işte daha ne ilacı ?
Antibiyotik koruyucu olsa herkes içer korunur bütün dünya steril olurdu. Yok öyle bir şey.

Antibiyotik viral hastalıklarda yani gripte hiçbir işe yaramadigi gibi çocuğun bagisikligini da düşürür. Yararlı zararlı tüm bakterileri öldürür çünkü. Sadece bakteriyel enfeksiyonlara etki eder. Onun da bir sürü belirtisi var kan tahlili ile de kesinleşir durum. Doktorunuzu bırakın bence. İlaç firmalarından iyi para alıyor....

Oğlum 4 aylıkken çok kötü hastalandı.
Kaç gece acile gittik, her birinde farklı hastane.
Gündüzleri de kendi doktorumuza gittik, bu serüven 12 gün sürdü.
Bir tanesi bile antibiyotik vermedi.
Sadece buhar tedavisi uygulandı ve doktorumuz kendi gözetiminde hazırlanan bitkisel bir şurup içirdi, öksürüğü için.
Diğer üyelerin dedikleri gibi, antibiyotik hele de bebeklerde çok ciddi bir hastalığı yok ise kullanılmaz, kullanılmamalı.
Ventolinli buhar tedavisi ve bitkisel dedikleri (sanırım prospan veriyorlar tam hatırlamıyorum ama) inanın antibiyotikten kat kat zararlı. :(

Benden bu kadar dayanamıyorum söylüyorum ama en iyisi herkes kendisi Kadir Tuğcu yu okusun. Bedava doktorluk hizmeti. Daha ne olsun. Gerekirse tahlil istiyor zaten öylesine tavsiyede bulunmuyor.

Ateşi olsaydı vermeyi düşündüm canım doktor ateşi hafife alma havale geçirir çocuk diye kafamı karıştırdı korkuttu çünkü
Dün 39 u geçtiğinde fitil atmıştım kızıma fitille ilgili ne düşünüyorsun ?

Sorunun muhatabı değilim ama cevap vermek istedim :oops:

Ama öncelikle uyarayım, benim başıma gelen olay sadece beni bağlar tıbbi bir genelleme olarak düşünmeyin lütfen.

Kızım havale geçirdiğinde o anki şokla ve tecrübesizlikle sebebini anlayamadım. Daha sonra araştırmalarım (bilimsel makaleler vs. okudum) ve Kadir Tuğcu'yla iletişimim sonucu havalenin sebebi az çok ortaya çıktı.
Şimdi öncelikle havale, seyreden yüksek ateşle gelmiyor. Yani çocuğun ateşi bir süredir 39 ve üzeri ise havale geçirmiyor. Havale ani değişimle ortaya çıkıyor mesela ateş 37 den 40 a birden çıkarsa gelişiyor (vücudun savunma mekanizması olarak) ve zaten o anda ateşi düşürmek mümkün değil.
Kızımın havalesi birkaç saniye sürdü ve ben tecrübesizliğime rağmen bir şekilde doğru olanı yapmışım. O an çok kötüydü ama sonrasında kızım çok rahatlamıştı. Sanki vücuduna reset atılmış gibiydi. Hastaneye gittiğimizde kullandığım ilaçları sordular ve "ibuprofen" maddesi içeren soğuk algınlığı şurubunun havaleyi tetiklemiş olabileceğini söylediler.
Bu aslında genetik yatkınlığa bağlı kişiden kişiye değişen bir durummuş ve bu madde bazı bünyelerde böyle bir hassasiyet yaratıyormuş.
Yıllardır hangi doktora gitsem ve çocuğumun havale öyküsü olduğunu söylesem "ibuprofen" içerikli ilaç yazmayalım o zaman derler (zaten ateş düşürücü dışında diğer şurupları yazsalar da kullanmıyorum)
Havale ve ateş konusunda "çokbilmiş" nickli bir annenin blogundan çok şey öğrendim. Şiddetle tavsiye ediyorum. Aydınlanma yaşattı bana, kızımın bünyesi sağlıklıysa en çok o annenin emeği var. Önerileri gerçekten yol gösterici.

asıl soruya cevap: ben kızıma şurup içiremediğim için fitil kullanıyorum gerektiğinde, bir sakıncası olmadığını söyledi doktorumuz ama şuruba alıştırsan iyi olur dedi.

İki evladımı öksürük şurubu olmadan büyüttüm.

Öksürmeye başladılarmı soğan şurubu yaparım keser.

Orta boy bir soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rastgele doğrayın küçük bir kavanoza.

İçine bir tatlı kaşığı bal ya da şeker atın.Kavanozun kapağını kapatıp sallayın.3-5 saat sonra suyu çıkacak.

Onu şurup gibi sabah öğle akşam birer kaşık verin.Çok bekletirseniz kokuyor.Taze günlük yapın.

Öksürük yeni başladıysa bir günde, öksürük fazlaysa 2-3 günde kesiyor.Hem çok doğal hiçbir zararı yok.

34 yıllık doktorluk geçmişi var demek bilgisi fazla demek olmuyor malesef..
Antibiyotik bir rahatsızlıkta ya gereklidir ya değildir,tedbir almak için kullanılacak bir alternatif değildir..
Lütfen doktorunuzu değiştirin açıklaması mantık dışı!!

Ventolinli buhar tedavisi ve bitkisel dedikleri (sanırım prospan veriyorlar tam hatırlamıyorum ama) inanın antibiyotikten kat kat zararlı. :KK43:

Benden bu kadar dayanamıyorum söylüyorum ama en iyisi herkes kendisi Kadir Tuğcu yu okusun. Bedava doktorluk hizmeti. Daha ne olsun. Gerekirse tahlil istiyor zaten öylesine tavsiyede bulunmuyor.
Şurubu hatırlamıyorum çünkü şırıgayla kendi verdi hemşirelerle ama buhar tedavisi sadece soğuk buhardı, herhangi bir ilaç karıştırmadılar diye anımsıyorum.
Çünkü evimize de aldırdı buhar makinasından, tedaviye evde devam ettik.
Uyarınızı dikkate alacağım, bundan sonra ne kullanılıyorsa isimlerini alıp bir bir araştıracağım.
Çok teşekkürler.

merhabalar kızlar
Konuya gireyim hemen 10 buçuk aylık kızım var dün yatma saatinde 10 a doğru ateşi çıktı 39.2
Doktorumuzu aradım fitil ve ateş düşürücü şurup verdim kızıma
2 saat sonra kontrol ettim ateşini ölçtüm düşmüştü 37.5 di
Gece de kontrol ettim neyse bugün kalktıktan sonra 36 idi ateşi hiç yoktu götürdüm doktora hasta olmuş dedi ben diş çıkarıyor diye ateş yaptı sanmıştım iyi ki götürmüşüm

Öksürük şurubu ve burun spreyi yazdı ayrıca ateş düşürücü calpol kullanıyorum
Bana dedi ki doktorumuz aslında antibiyotiğe gerek Yok gece ateşi olursa ver ama bence ateşi olmazsa da ver koruyucu dedi
Alıştırmak istemiyorum antibiyotiğe küçük değil mi daha sizde gerek Yok diyorsunuz dedim
Şöyle düşün bir evin kapısını kapattın eve hırsız girer mi diye düşündün bu antibiyotiği ver kapıyı kitlemiş olursun hırsız girer mi diye korkun olmaz dedi öyle bir örnek verdi hasta olmaz demek istedi sanırım
Kızımında ağır bir hastalığı Yok burnu bile akmıyor ateşi Yok keyfi yerinde
Her ateşlendi sanki dediğimde telefonda ver antibiyotiği diyor doktorumuz arkadaşıma da öyle o yüzden başlığa öyle yazdım
Sağlık Ocağı da tam tersine ciddi bir durum olmadığı sürece gerek Yok diyor

Kararsız kaldım yatmadan antibiyotik vereyim mi vermeyeyim mi dediğim gibi alıştırmayın diyorlar tecrübeli anneler yorumlarınızı bekliyorum
Aslen izmirliyim, doğumumu da orada ailemin yanında yaptım. İzmir'deki çocuk doktorumuz ilaç kullanmamaktan yana. İstanbul'da yaşıyorum buradaki doktorumuz ise sürekli ilaç verir. Ama ben İzmir'deki doktorunuza danışırım mutlaka. Mesela öksürük şurubunu prospan olarak kullandım. Tamamen bitkisel ilaç değil ama öksürüğe iyi geliyor. Antibiyotik başladık ne yazık ki çünkü oğlum orta kulak iltihabı oldu. O kadar üzüldüm ki mecburen kullanıyorum İnanın. Ciddi bir durum gerekmediği müddetçe ( ki umarım gerekmez) kullanmayın derim. Daha çok küçükler bir yerden yaparken başka yerden bozmayın. Yeni bir doktor arayışına girin.

Ben de ateş konusunda birşey söylemek istiyorum
Oğlumda bilinçsizdim
Bi kere doktor 3 kez antibiyotik verip gönderdi
Hala çocuk iyilesmeyince 4.de yeter dedim ilacı bıraktım
Çocuğumun ateşi 40 a kadar çıktı
Kusma ve titreme oldu ve ertesi gün ayni başka bir arkadaşın dediği gibi reset atılmış gibi oldu
Çocuk sanki hiç hasta olmamış gibiydi
O günden beri ateş düşürücü dahi kullanmıyorum ateşi takip ediyorum sıvı şeyler veriyorum evi havalandiriyorum yemek yemek istemiyorsa zorlamiyirum ki genelde istemiyor
3 günü geçerse doktora gidip testlerini yaptırıyorum
Maşallah zaten hiç öyle ateşi çıkmadı o günden sonra
Bunlar önerim değil ben çok araştırdım kişisel deneyimim

İlaç konusunda da geçmişte calpol verirdim ateşi çıkınca hiç fitil vermedim doktor paranox yazardı sürekli. Şimdi dediğim gibi hiçbirsey vermiyorum kendim de içmiyorum evimizde ağrı kesici bile yok

Doktorumuzu aradım fitil ve ateş düşürücü şurup verdim kızıma
Ateş düşürücü fitil mi ?
Hem ateş düşürücü hem ateş düşürücü olarak fitil aynı anda değil dönüşümlü kullanılmalıdır .
İlk çocuğunuz dahi olsa Dr un her söylediğini kanun olarak görmeyin.
Antibiyotik meraklısı Dr. lara da sevgiler :kahve:

Sorunun muhatabı değilim ama cevap vermek istedim :oops:

Ama öncelikle uyarayım, benim başıma gelen olay sadece beni bağlar tıbbi bir genelleme olarak düşünmeyin lütfen.

Kızım havale geçirdiğinde o anki şokla ve tecrübesizlikle sebebini anlayamadım. Daha sonra araştırmalarım (bilimsel makaleler vs. okudum) ve Kadir Tuğcu'yla iletişimim sonucu havalenin sebebi az çok ortaya çıktı.
Şimdi öncelikle havale, seyreden yüksek ateşle gelmiyor. Yani çocuğun ateşi bir süredir 39 ve üzeri ise havale geçirmiyor. Havale ani değişimle ortaya çıkıyor mesela ateş 37 den 40 a birden çıkarsa gelişiyor (vücudun savunma mekanizması olarak) ve zaten o anda ateşi düşürmek mümkün değil.
Kızımın havalesi birkaç saniye sürdü ve ben tecrübesizliğime rağmen bir şekilde doğru olanı yapmışım. O an çok kötüydü ama sonrasında kızım çok rahatlamıştı. Sanki vücuduna reset atılmış gibiydi. Hastaneye gittiğimizde kullandığım ilaçları sordular ve "ibuprofen" maddesi içeren soğuk algınlığı şurubunun havaleyi tetiklemiş olabileceğini söylediler.
Bu aslında genetik yatkınlığa bağlı kişiden kişiye değişen bir durummuş ve bu madde bazı bünyelerde böyle bir hassasiyet yaratıyormuş.
Yıllardır hangi doktora gitsem ve çocuğumun havale öyküsü olduğunu söylesem "ibuprofen" içerikli ilaç yazmayalım o zaman derler (zaten ateş düşürücü dışında diğer şurupları yazsalar da kullanmıyorum)
Havale ve ateş konusunda "çokbilmiş" nickli bir annenin blogundan çok şey öğrendim. Şiddetle tavsiye ediyorum. Aydınlanma yaşattı bana, kızımın bünyesi sağlıklıysa en çok o annenin emeği var. Önerileri gerçekten yol gösterici.

asıl soruya cevap: ben kızıma şurup içiremediğim için fitil kullanıyorum gerektiğinde, bir sakıncası olmadığını söyledi doktorumuz ama şuruba alıştırsan iyi olur dedi.
Canım kıyamam küçük kızına :KK200:
Kendini suçlama hiçbir anne evladının havale geçirmesini istemez çok kıymetliler bizim göZümüzde yavrularımız bazı patavatsız insanlar anneliğimizi sorgulamaya kalkıyor iyi bakamamış çocuğa havale geçirmiş düşüncesi oluyor çok aptalca buluyorum
Biz her ne kadar pamuklara sarsakta başa gelecek olan şeyin önüne geçemiyoruz
Tıbbi açıklamasını yaptın zaten birden yükselen ateşin çaresi olmuyor
Ben şu konuda korkuyorum hani havale geçirmesinden çok yüksek ateş kontrol altına alınmazsa ileride kalıcı hasar bırakabilirmiş allah korusun sakatlık gibi
Bende de paranoyaklık kötü senaryolar kurabilme var kabul ediyorum :110:
Ama ne yapayım evlat dediğim gibi ilk göz ağrım ilk tecrübem o benim meleğim
Rahat davranmak istiyorum ama rahat davranamıyorum yaptığım en ufak bir hatanın ileride kızımın geleceğine kötü bir sonuç doğurmasından korkuyorum
En önemli şey sağlık sonuçta ve ben yüksek ateşten korkuyorum
Antibiyotikte vermek istemiyorum sizlerin yorumlarınızın çok faydası dokundu biraz daha internette gezineceğim bakalım

Back