arkadaşların açıklamaları gayet mantıklı ekleme yapmıyorum ama bir örnek vereyim size
kızıma en son 2014 de antibiyotik verdim yaz dönemiydi bakteriyel enfeksiyondu.
iki senedir anaokuluna gidiyor özellikle geçen sene çok sık hasta olurdu.
bulunduğum şehirde kavga etmedik bir çocuk doktoru kalmamıştı (anneliğim sorgulandı sanki ben çocuğa eziyet ediyormuşum gibi- bırakın tahlili muayene bile etmeden "kesin enfeksiyon vardır" diye 6 aylık bebeğe en ağırlarından a.b. yazan oldu) Allah'a şükür çok iyi bir doktora denk geldim. Doktor hanım bana geçen sene bir muayenesinde "ateşi takip et ciddi şekilde artarsa ve 3 günden fazla sürerse getir
test yapıp antibiyotik başlatalım" dedi ve iki senedir bu sistemde gidiyoruz. Hiç gerek kalmadı antibiyotiğe çünkü hep viral enfeksiyon ve en fazla 3-4 gün sürüyor çoğunda ateşlenmiyor bile. Bu sene sadece 1 kez ateş çıktı ve iki gün bile sürmedi.
Çocuğum 1 yaşında havale geçirmesine rağmen ateş beni korkutmuyor hatta rahatlatıyor. Kızım zaten hararetli bir çocuk 39 ateşte güler oynar gezinir. 39 buçuğu geçip 40 a yaklaşınca huysuzlanırsa ateşi düşürüyorum. Bağışıklığı gelişiyor, vücudu savaşıyor ve hastalık süresi kısalıyor diye. Yine de endişeye düşüp Kadir Tuğcu'ya sormuştum. "Doğru yoldasın" demişti.
En önemli detay da şu: Anaokulunda hepsi aynı virüsü kaparken benim kızım 3-4 günde iyileşiyor. Ama diğer yavrucakların iyileşme süresi daha uzun ve hastanede yatanı bile duydum
Annelerden biri "oğlum geçen sene 8 kutu antibiyotik bitirdi" dedi. Aynı hastalık aynı virüs... Benimki ayakta atlattı.
İnanın çok üzüldüm ama birşey denmiyor. Annelik sorgulanmış gibi oluyor.
Ama burada açıkça söylüyorum. Lütfen gerekmedikçe antibiyotik vermeyin. Bağışıklığı zayıflar. Antibiyotiğe direnç kazanır. Gerçekten bakteriyel enfeksiyon geçirdiğinde antibiyotik kâr etmez. Ve bence en önemlisi, vücudun emek emek ürettiği faydalı bakteriler de ölüp gidiyor ki sindirim sisteminin o bakterilere ihtiyacı var. (bu ekleme yapmamış halim
ama napiym bu konuda çok hassasım. Eşimle bile kaç kere tartıştık. Şimdi beni takdir ediyor "en iyisini yapmışsın ben artık işine karışmam diyor
)