• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Doktorumuzda ki antibiyotik takıntısı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
İki evladımı öksürük şurubu olmadan büyüttüm.

Öksürmeye başladılarmı soğan şurubu yaparım keser.

Orta boy bir soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rastgele doğrayın küçük bir kavanoza.

İçine bir tatlı kaşığı bal ya da şeker atın.Kavanozun kapağını kapatıp sallayın.3-5 saat sonra suyu çıkacak.

Onu şurup gibi sabah öğle akşam birer kaşık verin.Çok bekletirseniz kokuyor.Taze günlük yapın.

Öksürük yeni başladıysa bir günde, öksürük fazlaysa 2-3 günde kesiyor.Hem çok doğal hiçbir zararı yok.
İlk defa duyuyorum:)
Teşekkür ediyorum birkaç arkadaşta ökrüsük için önerilerde bulundu biraz araştıracağım öksüğe en iyi ne gelir diye

Ben de ateş konusunda birşey söylemek istiyorum
Oğlumda bilinçsizdim
Bi kere doktor 3 kez antibiyotik verip gönderdi
Hala çocuk iyilesmeyince 4.de yeter dedim ilacı bıraktım
Çocuğumun ateşi 40 a kadar çıktı
Kusma ve titreme oldu ve ertesi gün ayni başka bir arkadaşın dediği gibi reset atılmış gibi oldu
Çocuk sanki hiç hasta olmamış gibiydi
O günden beri ateş düşürücü dahi kullanmıyorum ateşi takip ediyorum sıvı şeyler veriyorum evi havalandiriyorum yemek yemek istemiyorsa zorlamiyirum ki genelde istemiyor
3 günü geçerse doktora gidip testlerini yaptırıyorum
Maşallah zaten hiç öyle ateşi çıkmadı o günden sonra
Bunlar önerim değil ben çok araştırdım kişisel deneyimim

İlaç konusunda da geçmişte calpol verirdim ateşi çıkınca hiç fitil vermedim doktor paranox yazardı sürekli. Şimdi dediğim gibi hiçbirsey vermiyorum kendim de içmiyorum evimizde ağrı kesici bile yok
Zararın neresinden dönersen kardır aslında
Bende bu zamana kadar iki kez verdim malesef bilmediğimden dolayı
Üçüncüye söylüyor antibiyotiği bende yeter artık diyorum
Bir doktor varmış onu tavsiye ediyorlar bakalım antibiyotik taraftarı değilmiş onu deneyeceğim memnun kalırım inşallah
Bir doktorun bana güven vermesi çok önemli şüpheye düşmemem gerek

Zararın neresinden dönersen kardır aslında
Bende bu zamana kadar iki kez verdim malesef bilmediğimden dolayı
Üçüncüye söylüyor antibiyotiği bende yeter artık diyorum
Bir doktor varmış onu tavsiye ediyorlar bakalım antibiyotik taraftarı değilmiş onu deneyeceğim memnun kalırım inşallah
Bir doktorun bana güven vermesi çok önemli şüpheye düşmemem gerek
Aynen öyle inşallah iyi bir doktor bulursun

Ateş düşürücü fitil mi ?
Hem ateş düşürücü hem ateş düşürücü olarak fitil aynı anda değil dönüşümlü kullanılmalıdır .
İlk çocuğunuz dahi olsa Dr un her söylediğini kanun olarak görmeyin.
Antibiyotik meraklısı Dr. lara da sevgiler :kahve:
Valla öyle yaptım canım hem calpol hemde paranox fitil verdim :bicak:
Zaten şuan verdiği ilaçları bir görsen Yok artık dersin
Diyor ki sen bu çocuğa hem antibiyotik hem öksürük şurubu hem ateş düşürücü şurup hemde fitil at. Birde burun spreyi
Ben hepsini çocuğuma nasıl yükleyeyim allah aşkına daha 1 yaşında bile değil Bebek !
Sadece calpol ve burun spreyi veriyorum yarın Deniz suyu aldıracağım bakalım
Ateşi yükselirse doğal yöntemleri denemek istiyorum ılık bir duş olabilir yada soyup ılık bezleri vücuduna tutmak gibi

merhabalar kızlar
Konuya gireyim hemen 10 buçuk aylık kızım var dün yatma saatinde 10 a doğru ateşi çıktı 39.2
Doktorumuzu aradım fitil ve ateş düşürücü şurup verdim kızıma
2 saat sonra kontrol ettim ateşini ölçtüm düşmüştü 37.5 di
Gece de kontrol ettim neyse bugün kalktıktan sonra 36 idi ateşi hiç yoktu götürdüm doktora hasta olmuş dedi ben diş çıkarıyor diye ateş yaptı sanmıştım iyi ki götürmüşüm

Öksürük şurubu ve burun spreyi yazdı ayrıca ateş düşürücü calpol kullanıyorum
Bana dedi ki doktorumuz aslında antibiyotiğe gerek Yok gece ateşi olursa ver ama bence ateşi olmazsa da ver koruyucu dedi
Alıştırmak istemiyorum antibiyotiğe küçük değil mi daha sizde gerek Yok diyorsunuz dedim
Şöyle düşün bir evin kapısını kapattın eve hırsız girer mi diye düşündün bu antibiyotiği ver kapıyı kitlemiş olursun hırsız girer mi diye korkun olmaz dedi öyle bir örnek verdi hasta olmaz demek istedi sanırım
Kızımında ağır bir hastalığı Yok burnu bile akmıyor ateşi Yok keyfi yerinde
Her ateşlendi sanki dediğimde telefonda ver antibiyotiği diyor doktorumuz arkadaşıma da öyle o yüzden başlığa öyle yazdım
Sağlık Ocağı da tam tersine ciddi bir durum olmadığı sürece gerek Yok diyor

Kararsız kaldım yatmadan antibiyotik vereyim mi vermeyeyim mi dediğim gibi alıştırmayın diyorlar tecrübeli anneler yorumlarınızı bekliyorum
Atesi cıkarsa antibiotikmi ver diyor ne alakasi var ilk defa boyle bir doktor duydum onun mantigina gore hasta olmayalim diye hergun antibiotik icmemiz lazim. Antibiotik vucutta direnc yapar ve gercekten onemli bir hastalik oldugunda antibiotik etki etmez bu defa .hemde ates kotu birsey degildir vucudun savunmaya gecmesidir mikroba karsi 39u gecince fitil dus parasetamol icerikli ilaclar yeterlidir.

Kızım 6 yasında mlsh dıyım sımdıye kadar hıc vermedım doktorumuzda ılaca karsı tabı cıddı bır durum olmadıgı surece asla kullandırmıyor
Anaokuluna basladı bu yıl ılk başlarda hafıf oksurugu vardı yıne ılacsız bısekılde atlattık
Bana dr dedıgı ılacla 1 hafta ılacsız 10 gunde gecerr bence cok gerrkmedıgı surece verme
Kendım ıcınde kullanmam bı doğumda sezeryan oldugum ıcın kullanmam gerektıgını soyledı kadın dogumcum mecbur kullandım

Ben şu konuda korkuyorum hani havale geçirmesinden çok yüksek ateş kontrol altına alınmazsa ileride kalıcı hasar bırakabilirmiş allah korusun sakatlık gibi

Teşekkür ederim canım, böyle böyle öğreniyoruz sen içini ferah tut ;)

Yukarıda alıntıladığım yere istinaden de için rahat olsun öyle bir ihtimal yok. Havale araz bırakmaz. O bahsedilen kalıcı hasarların havaleden kaynaklanmadığı ile ilgili tıp alanında bilimsel makaleler mevcut.
Kalan hasarlar havale geçirilen hastalığa sebep olan bakterinin ya da virüsün (menenjitin bazı türleri gibi) etkisi ile ortaya çıkıyormuş. Yani ateş ya da havale değil virüs/bakteri vücutta hasar bırakıyor.
Araştırdıkça göreceksin :)
Yine de tekrarlayayım herkese açık bu mesajlar, tıp otoritesi değilim bazı tıbbi kaynaklar ve doktorların görüşlerini aktarıyorum.

Kendim hekimim.şurda yazılanların yarısından fazlası saçmalık.sakın burda bahsedilenlerle yola çıkmayın.içinize sinmediyse başka bir hekimle görüşün.gerekirse test yapılsın biz test sonrası veriyoruz.eğer bakteriyelse ve siz antibiyotik vermezseniz orta kulak iltihabı ile işitme kaybına kadar yol açabilir.o yüzden güvendiğiniz bir hekime mutlaka danışın

Sen antibiyotik bu durumda iken kızına verme çünkü ihtiyacı yok zaten herkes niliyor iyi bir şey olmadığını. Biz yurtdışındayız geçen sene eşimin memleketine gitdik türkiyeye yani oğlum da hastalandı eşimin amcası geldi ve dediki evde antibiyotik var ben getirim de içsen iki günde iyi olur gibi sözler etdi. Bende hayır olmaz dedim doktora gitmeden öylece antibiyotik mi verilir ya bu düşünceye çok şaşırdım. Ama maalesef sonuç olarak türkiye de doktora gitdik ve antibiyotik vermek zorunda kaldım. Maalesef benim oğlum çok çabuk hastalanıyor direnci zayıf bir kaç defa kullanmak zorunda kaldık antibiyotik çünkü başka türlü iyileşmedi. İnş siz fazlaa kullanmak zorunda kalmazsınız

Doktorumu değiştirmeyi de düşündüm bu doktora götmemin sebebi tecrübeli olduğundan dolayıydı 34 yıllık doktor arkadaşımda götürüyor kızını çok memnunuz fakat tek rahatsızlığımız sürekli antibiyotik tavsiye ediyor.
Başka doktor aramalarına başlayacağım mecbur
her dedgini yapmak zorunda deilsiniz
ardinizdan eve denetçimi gonderiyor bu dr ?

Kendim hekimim.şurda yazılanların yarısından fazlası saçmalık.sakın burda bahsedilenlerle yola çıkmayın.içinize sinmediyse başka bir hekimle görüşün.gerekirse test yapılsın biz test sonrası veriyoruz.eğer bakteriyelse ve siz antibiyotik vermezseniz orta kulak iltihabı ile işitme kaybına kadar yol açabilir.o yüzden güvendiğiniz bir hekime mutlaka danışın
Madem hekimsiniz size bir soru sorayım o zaman.

Kulak içinde damar var mıdır?

Şurubu hatırlamıyorum çünkü şırıgayla kendi verdi hemşirelerle ama buhar tedavisi sadece soğuk buhardı, herhangi bir ilaç karıştırmadılar diye anımsıyorum.
Çünkü evimize de aldırdı buhar makinasından, tedaviye evde devam ettik.
Uyarınızı dikkate alacağım, bundan sonra ne kullanılıyorsa isimlerini alıp bir bir araştıracağım.
Çok teşekkürler.
Tek buharsa neyse ama gelelde katıyorlar içine. Benim çocuğum da 9 aylıkken öyle tıkandı felan halbuki sadece gripmis. Hemen hava verdiler. Acilde hemşireler konusuyorlardi kendi aralarında şu doktorun hastası mı? Bıktık hava vermekten diye. Ben de hemen atladim. Dedim nasıl yani buradaki diğer çocuk doktoruna gitsem başka bir tedavi mı olacaktı, hastalık aynı sonuçta dedim. Bana diyor ki evet hepsi farklı yöntem yapıyor kimi çok iğneci kimi çok havacı. Gelen hastanin hangi doktordan olduğunu biliyoruz dedi. :KK57: Ben şok oldum. Ondan sonra birkaç defa yine tuhafliklarla karşılaştim. En sonunda sadece oksururken ateşi bile yoktu, antibiyotik verdi doktor. E neden veriyorsunuz ateş yok dedim. "Ortam şuan hastalık dolu koruyucu olarak veriyorum." Dedi. Ve ben o esnada bıraktım artık o doktoru. O sırada Kadir Tuğcu ya iletişime geçtik zaten. Boşu boşuna bütün ilaçları kullandığımı ve sebeplerini uzun uzun anlattı sağolsun. Ki bize veremde kullanılan şurubu bile icirtmis. Böyle saçmalık olamaz diye nasıl kızdı. Anlattı birer birer... Onun için geçmiş soru cevaplarını mutlaka okuyun..

Teşekkür ederim canım, böyle böyle öğreniyoruz sen içini ferah tut :KK66:

Yukarıda alıntıladığım yere istinaden de için rahat olsun öyle bir ihtimal yok. Havale araz bırakmaz. O bahsedilen kalıcı hasarların havaleden kaynaklanmadığı ile ilgili tıp alanında bilimsel makaleler mevcut.
Kalan hasarlar havale geçirilen hastalığa sebep olan bakterinin ya da virüsün (menenjitin bazı türleri gibi) etkisi ile ortaya çıkıyormuş. Yani ateş ya da havale değil virüs/bakteri vücutta hasar bırakıyor.
Araştırdıkça göreceksin :)
Yine de tekrarlayayım herkese açık bu mesajlar, tıp otoritesi değilim bazı tıbbi kaynaklar ve doktorların görüşlerini aktarıyorum.
Haklısın canım insan araştırmadan bilemiyor
Bende araştıra araştıra öğreniyorum herşeyi
Yanlış bildiklerimizi düzeltiyoruz böylelikle

Sen antibiyotik bu durumda iken kızına verme çünkü ihtiyacı yok zaten herkes niliyor iyi bir şey olmadığını. Biz yurtdışındayız geçen sene eşimin memleketine gitdik türkiyeye yani oğlum da hastalandı eşimin amcası geldi ve dediki evde antibiyotik var ben getirim de içsen iki günde iyi olur gibi sözler etdi. Bende hayır olmaz dedim doktora gitmeden öylece antibiyotik mi verilir ya bu düşünceye çok şaşırdım. Ama maalesef sonuç olarak türkiye de doktora gitdik ve antibiyotik vermek zorunda kaldım. Maalesef benim oğlum çok çabuk hastalanıyor direnci zayıf bir kaç defa kullanmak zorunda kaldık antibiyotik çünkü başka türlü iyileşmedi. İnş siz fazlaa kullanmak zorunda kalmazsınız
İnşallah canım
Tabii kullanılması gereken bir durum varsa kullanırım inat etmem çocuğumun sağlığı için
Başka bir doktordan da fikir almak istiyorum
Gerek Yok diye düşünüyorum ateşi de Yok çünkü

Tek buharsa neyse ama gelelde katıyorlar içine. Benim çocuğum da 9 aylıkken öyle tıkandı felan halbuki sadece gripmis. Hemen hava verdiler. Acilde hemşireler konusuyorlardi kendi aralarında şu doktorun hastası mı? Bıktık hava vermekten diye. Ben de hemen atladim. Dedim nasıl yani buradaki diğer çocuk doktoruna gitsem başka bir tedavi mı olacaktı, hastalık aynı sonuçta dedim. Bana diyor ki evet hepsi farklı yöntem yapıyor kimi çok iğneci kimi çok havacı. Gelen hastanin hangi doktordan olduğunu biliyoruz dedi. :KK57: Ben şok oldum. Ondan sonra birkaç defa yine tuhafliklarla karşılaştim. En sonunda sadece oksururken ateşi bile yoktu, antibiyotik verdi doktor. E neden veriyorsunuz ateş yok dedim. "Ortam şuan hastalık dolu koruyucu olarak veriyorum." Dedi. Ve ben o esnada bıraktım artık o doktoru. O sırada Kadir Tuğcu ya iletişime geçtik zaten. Boşu boşuna bütün ilaçları kullandığımı ve sebeplerini uzun uzun anlattı sağolsun. Ki bize veremde kullanılan şurubu bile icirtmis. Böyle saçmalık olamaz diye nasıl kızdı. Anlattı birer birer... Onun için geçmiş soru cevaplarını mutlaka okuyun..
Aynı benim doktorun mantığı hasta değilse bile antibiyotik ver koruyucu olsun
Bu doktorların kolayına geliyor antibiyotik yazmak ciddenEn Büyük KK
Kadir Tuğcuyu çok merak ettim nerde yaşıyor acaba ?

her dedgini yapmak zorunda deilsiniz
ardinizdan eve denetçimi gonderiyor bu dr ?
Her dediğini yapmak zorunda değilim tabii ki antibiyotik vermedim mesela öksürük şurubunu da vermedim
Ben sadece eğer doktor bir ilaç veriyorsa inatlaşmayayım tıp fakültesini ben bitirmedim sonuçta vardır bir bildiği diye düşünüyordum evladımın sağlığını tehlikeye atacak bir şey yapmaz diyordum
Ama her doktor farklı işte dediğim gibi başka doktora da göstereceğim

İnşallah canım
Tabii kullanılması gereken bir durum varsa kullanırım inat etmem çocuğumun sağlığı için
Başka bir doktordan da fikir almak istiyorum
Gerek Yok diye düşünüyorum ateşi de Yok çünkü

Sen başka doktordan fikir al bende doktorumundeğiştircem ha bire ilaç yazıyor kullanmıyorum hepsini evde kapalı duruyor ama genede doktoru değiltircem yakın zamanda. Hem ateşli olsa her defasında antibiyotik verilmez. Ben mesela oğlum ateşlenince hemen ateş düşürücü de vermiyorum çünkü ateş neden çıkar vücud bakterilere direndiği için ama bunu kontrol altında yapıyorum

Ben de ateş konusunda birşey söylemek istiyorum
Oğlumda bilinçsizdim
Bi kere doktor 3 kez antibiyotik verip gönderdi
Hala çocuk iyilesmeyince 4.de yeter dedim ilacı bıraktım
Çocuğumun ateşi 40 a kadar çıktı
Kusma ve titreme oldu ve ertesi gün ayni başka bir arkadaşın dediği gibi reset atılmış gibi oldu
Çocuk sanki hiç hasta olmamış gibiydi
O günden beri ateş düşürücü dahi kullanmıyorum ateşi takip ediyorum sıvı şeyler veriyorum evi havalandiriyorum yemek yemek istemiyorsa zorlamiyirum ki genelde istemiyor
3 günü geçerse doktora gidip testlerini yaptırıyorum
Maşallah zaten hiç öyle ateşi çıkmadı o günden sonra
Bunlar önerim değil ben çok araştırdım kişisel deneyimim

İlaç konusunda da geçmişte calpol verirdim ateşi çıkınca hiç fitil vermedim doktor paranox yazardı sürekli. Şimdi dediğim gibi hiçbirsey vermiyorum kendim de içmiyorum evimizde ağrı kesici bile yok
:nazar:

Aynı benim doktorun mantığı hasta değilse bile antibiyotik ver koruyucu olsun
Bu doktorların kolayına geliyor antibiyotik yazmak ciddenEn Büyük KK
Kadir Tuğcuyu çok merak ettim nerde yaşıyor acaba ?
Şuan yurtdışında yaşıyor. Emekli. Dediğim gibi soruları cevapliyor ama günlük. Benzer sorular sormamak için geçmiş soru cevapları muhakkak okumak lazım.

Back