Doktorun öksürük şurubu dediği bricanyl ekspektoran şurup canım öksürüğünü giderir diye verdi bebekler içinmişÇocuk doktoru Kadir Tuğcu yu okuyun.
Ve coooooook önemli öksürük şurubu 18 altı yasakk. Çocuğu mahvetmeden bırakın şurubu. Keyfi yerindeymis işte daha ne ilacı ?
Antibiyotik koruyucu olsa herkes içer korunur bütün dünya steril olurdu. Yok öyle bir şey.
Antibiyotik viral hastalıklarda yani gripte hiçbir işe yaramadigi gibi çocuğun bagisikligini da düşürür. Yararlı zararlı tüm bakterileri öldürür çünkü. Sadece bakteriyel enfeksiyonlara etki eder. Onun da bir sürü belirtisi var kan tahlili ile de kesinleşir durum. Doktorunuzu bırakın bence. İlaç firmalarından iyi para alıyor....
merhabalar kızlar
Konuya gireyim hemen 10 buçuk aylık kızım var dün yatma saatinde 10 a doğru ateşi çıktı 39.2
Doktorumuzu aradım fitil ve ateş düşürücü şurup verdim kızıma
2 saat sonra kontrol ettim ateşini ölçtüm düşmüştü 37.5 di
Gece de kontrol ettim neyse bugün kalktıktan sonra 36 idi ateşi hiç yoktu götürdüm doktora hasta olmuş dedi ben diş çıkarıyor diye ateş yaptı sanmıştım iyi ki götürmüşüm
Öksürük şurubu ve burun spreyi yazdı ayrıca ateş düşürücü calpol kullanıyorum
Bana dedi ki doktorumuz aslında antibiyotiğe gerek Yok gece ateşi olursa ver ama bence ateşi olmazsa da ver koruyucu dedi
Alıştırmak istemiyorum antibiyotiğe küçük değil mi daha sizde gerek Yok diyorsunuz dedim
Şöyle düşün bir evin kapısını kapattın eve hırsız girer mi diye düşündün bu antibiyotiği ver kapıyı kitlemiş olursun hırsız girer mi diye korkun olmaz dedi öyle bir örnek verdi hasta olmaz demek istedi sanırım
Kızımında ağır bir hastalığı Yok burnu bile akmıyor ateşi Yok keyfi yerinde
Her ateşlendi sanki dediğimde telefonda ver antibiyotiği diyor doktorumuz arkadaşıma da öyle o yüzden başlığa öyle yazdım
Sağlık Ocağı da tam tersine ciddi bir durum olmadığı sürece gerek Yok diyor
Kararsız kaldım yatmadan antibiyotik vereyim mi vermeyeyim mi dediğim gibi alıştırmayın diyorlar tecrübeli anneler yorumlarınızı bekliyorum
Doktorumu değiştirmeyi de düşündüm bu doktora götmemin sebebi tecrübeli olduğundan dolayıydı 34 yıllık doktor arkadaşımda götürüyor kızını çok memnunuz fakat tek rahatsızlığımız sürekli antibiyotik tavsiye ediyor.Şu durumda başka bir doktora götürmekte fayda var, çok saçma bir açıklama yapmış, çocuk viral enfeksiyon geçirse de kapıyı kitleyelim biz diye her seferinde antibiyotik mi verilir. Doktorunuzu değiştirebilir yada hiç değilse bu durumda bir başka doktora da danışabilirsiniz
Evet canım bende bu yüzden antibiyotik vermek istemiyorum ama öyle anlatınca da korktum işte acaba vermezsem kötü hastamı olacak diyeAnne değilim ama bence verme
Ne kadar az antibiyotik eşittir o kadar dirençli bünye
Geçenlerde eşim hastalandı gece acile gittik iğnesi için küçücük çocuklar hepsi hasta, hepsi iğne sırası bekliyor, ufak bir soğuk algınlığını bile atlatamıyor bünyeleri çünkü her şeye antibiyotik veriyor doktorlar. Üstelik büyüme çağında çocuklarda sık antibiyotik kullanımı alerji gelişimine sebep oluyormuş. Biz hasta olmadan alıyor muyuz antibiyotik, hayır, çocuk niye alsın ki
En güzeli tebrik ederim anneniziAnnem beni antibiyotiksiz büyüttü. İlaç kolay kolay kullanmazdı. Şu an ben de çok nadiren ciddi hasta olup antibiyotik kullanırım.
Portakal suyu içiriyorum ve yemeklerine bir diş sarımsak koyuyorum doğal çözüm olarak sebzesini meyvesini Etini balığını eksik etmiyorum anne sütü de alıyor bebeğim ama malesef hasta oluyor illa morelim bozuluyorbize küçükken dayarlardı antibiyotiği hemen. şimdi de zararlarını vurguluyorlar. bence mümkün mertebe kullanmayin. doğal çözümler falan dicem ama çocuk deyince onu öneremem şimdi. geçmiş olsun
Hayır canım bebekler için değil. Bu şurup bronş açıcı ve astımda kullanılıyor diye biliyorum. Bronşlar açılınca da mikrop cigere inebilir.Doktorun öksürük şurubu dediği bricanyl ekspektoran şurup canım öksürüğünü giderir diye verdi bebekler içinmiş
Biraz öksürüğü var devamlı değil ara ara sadece
Antibiyotikle ilgili haklısın okuyacağım teşekkürler :)
Burun damlası otrivine verdiHayır canım bebekler için değil. Bu şurup bronş açıcı ve astımda kullanılıyor diye biliyorum. Bronşlar açılınca da mikrop cigere inebilir.
Oksurukten niye korkuyorsunuz ki? Oksurdukce mikrobu atacak. Oksuremezse mikrop cigere yapışıp kalır. Bırakın oksursun. Oksurdukce ballı limonata verin ya da portakal bir tatlı kaşığı kadar.
Kesin burun damlası diye de kortizon vermiştir? Nosanex mesela????
Evet canım bende bu yüzden antibiyotik vermek istemiyorum ama öyle anlatınca da korktum işte acaba vermezsem kötü hastamı olacak diye
Otrivine ya da iliadin ikisi de aynı sadece kulak ağrısında kullanılır. Ve 3 günden fazla kullanamazsınız.Burun damlası otrivine verdi
Ciddi misin ya öksürük şurubunu içirmiyim o zaman bebekler için değilse niye verdi ki şaşırdım şuan
Haklısın canım bende emzirdiğim için ağrı kesici bile içmiyorumBundan üç yıl önce ciddi bir mide rahatsızlığım oldu
Mide doktorum benden habersiz tek bir ilaç içmeyeceksin dedi, hele antibiyotiğe elini bile sürmeyeceksin dedi
Bu esnada iki kez bademcik iltihabım oldu, Kbb yazdı ama doktorum izin vermedi kullanmama
Sonuçta üç yıldır antibiyotiklerden uzak duruyorum ve inan bana vücut direncim toparlandı, üşütsem de, gripde olsam bir iki gün dikkat ediyorum kendime geçiyor çok şükür. Doktorsuz ilaç kullanma alışkanlığım zaten yoktu ama doktorlar yazınca güvenip içiyorduk işte, mide doktorum gözümü açtı resmen, çok çok mebcur kalmadıkça ilaç kullanmamaya dikkat ediyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?