Üniversitede 22 yaşında gencecik bir kızdım.memede kitle korkusuyla doktora gittim.genel cerrah gayet uzman işini yapan bir adamdı beni ultrason için başka bir uzmana gönderdi.hiiiiç unutmuyorum 18 yıl geçmesine rağmen.adamın yüzü bile gözümün önünde.babam yaşında bir adam memelerime ultrasonla bakıyor.daha sonrasında defalarca yıllarca bu muayeneden geçtim ama hiç bir ultrason uzmanının elle kontrol ettiğini elinin temasını görmedim.genel cerrah ilk elle muayene edip önemsiz kistler dedi ama rahatsız edici değildi.daha konuşurken ya umarım bu kadar güzel gözlü bir kızın kötü bir şeyi yoktur bu gözlere yazık olur dedi.ben kızardım anlamamazlığa vurdum.sonra gereksiz ayrıntılı elle muayene sonra hemşireyi odadan bir bahaneyle çıkartıp ya göğüslerde taş gibi ne kadar ince bellisin ne kadar zayıfsın ne zarifsin diyince hızla kalkıp masadan bitti sanırım çıkın da giyineyim dedim ve kızlar çok korktum bi saldırıya uğrayabilirim diye.salaklığım işte korkudan ne şikayet ettim ne bi şey.kanıtımda yoktu ama içimdeki öfkeyi hatırladıkça hissediyorum.ama kendi zavallı korkak ürkek halime acıyorum o hastaneden kaçarak her an tecavüze uğrayacakmış gibi kaçtığımı düşündükçe ve kontrol altında altı ayda bir gitmem gerekiyor yıllarca gitmedim memelerim için.sonrasında kist belirginleşince gittim başka yere.bir de ilginçtir kadın doğumculara çok gittim çocuk sahibi olmak düşük ve doğumlarla ilgili onlarda böyle bir terbiyesizlik görmedim
Tıpta mahremiyet yoktur diyorlar ben ona çok karşıyım , mahremiyet yoktur diye her yerimize dokunmaya hakkı yok, hasta sana muane olmaya geliyor ama doktor hastasından hoşlanıyor her gelen hastasından hoşlanırsa ne olacak o zaman.
Ben o anlamda demedim arkadaşa art niyetle dokunmuş doktordur diyip sürekli gereksiz yere dokunmasını doğru bulmıyorumsiz böyle söyleyince karısına dokundu diye doktoru darp eden hasta yakını geldi aklıma. adamda aynı düşüncedeydi.
Doktor sizi resmen taciz etmiş.Aynı gün içinde 2 defa meme muayenesini gerektirecek kadar ileri boyutta değil hastaligim
Doktor sizi taciz ederek rahatsız mı etti yoksa sizden hoşlandığı için yakınlaşmaya tanışmaya mı çalıştı? Öyle bir anlatmışsınız ki sanki cinsel tacizde bulunmuş gibi... Kanıtlar falan ne bileyim sizi beğenmiş olabilir. (Evli misiniz bilmiyorum) fakat evliyseniz eğer, açık açık hasta-doktor ilişkisini aşmak istemiyorum evliyim deyin. Başhekimle konuşun.
hayır değil,
beni de muayeneden sonra doktorum arayıp nasılsınız diye sordu geçen hafta, hem de ilk kez gittiğim bir doktordu. bana asılıyor olması imkansız, ikimiz de evli çocuklu ve kadınız.
adam size yürüyor anladığım kadarıyla ama taciz çok ağır bir itham,
ha derseniz ki bana sözlü tacizde bulundu, kalçamı elledi, meme muayenesi yaparken okşadı vs vs evet tacizdir, ama iletişim kurma çabasını taciz olarak tanımlamak bana biraz fazla ağır geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?