Selam kızlarrrr valla çok güzel oldu ama ben yemeğe çıkcam birazdan
adacım bende hep tek isim istiyorum sebebi hem senin dediğin mevzu. Madem 2 isim düşünüosunuz biri şu olsun falan gibi polemiğe girmemek :)
birde okul hayatında falan zorluk olabiliyo bi hocası başka isimle hitap ediyo arkadaşları başka isimle falan..
Sevdemmm sağolkuzum mesac atarımben gene.. Valla hoca prensipliymiş baksana resmi kayıt yoksa okumam dedi demek :)
gelecek-se hoşgeldin canım kaç yıllık evlisin kaç yaşındasın
adacım bende hep tek isim istiyorum sebebi hem senin dediğin mevzu. Madem 2 isim düşünüosunuz biri şu olsun falan gibi polemiğe girmemek :)
birde okul hayatında falan zorluk olabiliyo bi hocası başka isimle hitap ediyo arkadaşları başka isimle falan..
Sevdemmm sağolkuzum mesac atarımben gene.. Valla hoca prensipliymiş baksana resmi kayıt yoksa okumam dedi demek :)
adacım bilmez miyim seni eksik kaldı diye nasıl dert etmişsindir. iyi bari pastanı yetiştirmişsinde içinde kalmamış yoksa hep üzülüp dururdun
benimde cuma günü yine misafirim olacak şimdiden kafamda yapacaklarım dönmeye başladı hayırlısıyla atlatıversem benden iyisi yok
o zamanda alperen rahat vermiyor canım sabah uyanınca yanımıza alıyoruz sırf bikaç dakika keyif sürelim diye gelip benim saçımı asılıyor, babasına tokat atıyor başına vuruyor, ayaklarıyla bizi tepiyor, geçen eşim aah ah ne keyif sürerdik yatakta diyorAhhh adacım iyi yorgunluk oldu sana bu iş.. Birde sabah telaşesi oldu demek. Bri h.sonu falan gelmesede kimsecikler azcık oturup keyif yapın evinizde ailecek..
Bu arada kaynana durumların ne alemde adacım varmı gelişmeler
ben yemeğe çıkıorum canlar 1.5 gibi gelirim gene öpüldünüz
nar şekerim benim kızımda hiç o sorun olmadı çünki doğduğundan beri iki isminide duymaya alışık... hangisini seslensen cevap verir yani.
bide okulda kısa olanını tercih ediyorlar ama bazı öğretmenleri ilk ismine hayranlık duyupta tek onu söylüyor . bi zorluk yaşamadık
bize etraftan karışan olmadı çünki cinsiyetini öğrenmediğimiz için kıza yada erkeğe hazırlanamadılar
bebek doğduktan 7. gün isim koymak sünnet. bizde 6. gün belirledik 7. gün koyduk kimsenin ruhu bile duymadı
adacım gız sahi alperen de ili isim sayılır. alp-eren....... e daha ne olsun
nar afiyet olsun canım
adacım bebeğimde benimle koşuşturmaya alıştı yavrucek
helede bu misafirleri annem getirecek sıkı hazırlanmam lazım eee emir böyük yerden
tabi yakın olsak koşmazmıyız yardımlarımıza canım sağolasın. şurda iki sohbet etmek bile ne kadar iyi geliyor psikolojik olarak yetiyorsunuz güzelim Allah razı olsun hepiciğinizden
adacım evet
bebek doğunca
7. gün
isim koymak,
bebeği yıkamak,
kız ise kulağının delinmesi
erkek ise sünnet edilmesi,
akika kurbanı kesilmesi,
saçlarının uçlarından az traş edilerek , o kesilen saçın ağırlığında altın veya gümüş sadaka verilmesi
kurban etiyle yemek verilerek bebeğe hayır dua edilmesinin sağlanması sünnettir
adacım annemler bi seyehatten geliyolar o yüzden bana hiç yardım edemeyecek. hazıra konacaklar yani
gelin kızımızda bana yakın değil .. işime yardım edecek hiç kimse yok yani canım
oğulcuğum ultrasonda hep hareketli zaten.. bakalım doğunca inşallah uyumlu bir bebek olur yavrum
kızımda çok zorlanmıştım bu masumum bari huzurlu bir bebek olsada azcık bebek sevdiğimizin tadına varsak
yıkamak sünet biliyordum ama akika kurbanını ne zaman kessende oluyor diye duymuştum bi ara hocadan yani maddi durumuna göre, birde saç kesme olayıda ilk kesilen saç yani ne zaman kessen onu tartıp ağırlığınca altın diye biliyordum:26: gümüş de oluyor mu, diğer sorumda tamamen traş etmeden az biyerinden kesip onun ağırlıgınca mı verilecek ,tamamı değil mi:26:
canım bunların hepsi 7. gün sünnet
fakat ille o gün yapacaksın diye bi zorunluluk yok.. yapmak isteyen 7. gün yaparsa daha güzel olur ..
tabi dediğin gibi insanın durumu kurbana ne zaman el verirse o zaman olur.. İmlkanları biraz önceden ayarlamakta veya parasını biriktirmekte bu yolda olduğumuzu gösterir sonuçta..
saç tıraşı sadece saçın uç kısımlarından oluyor.. her yerinden değil .. yani saç çizgisi var ya kulağa enseye alına gelen yerlerden dikkatli bi şekilde kesmek.. tabi burda sünneti uygulamak bir makasla bile olur.. nitekim biz öyle yapmıştık çok kesmesekte sadakasını çok vermeye çalıştık
zaten onun ağırlığı ne kadar çıkacak bi gram bile tutmaz
inşallah hayırlısıyla kavuşursun bebene
bizde zamanında çok yaptık o kürlerden canım.. sen yapmadıyysan yapmaya çalış .. şifa olur inşallah
nar şekerimin dediği gibi daha önce bende de pko görünümü vaardı soğan kürü yapmıştım en son gittiğim doktora dedim bende pko var mı.. o da pko sayılmaz milikistikover kalmış hiç zararsız dedi.
mutlaka faydası var soğan kürünün
sonrada bal tarçın çörekotu ile yumurtlarsınbak avniye yumurtladı bu ay o kürle
hocaöyle dedi sevdem bu konuda pek bilgi sahibi olmadığım için haa demek zorunda kalmıştım, bak şimdi o hocayı bulurum
gittiler canım çok yoruldum canım 2 ye geliyordu uyuduğumda ,sabahda erkenden kalkıp kahvaltılaırnı hazırladım erken çıktılar evden, çay yanına bişey yapamadım diye içime dert oldu alpereni eşime bıraktım oturdum birde tatlı pasta yapıverdim, gerçi kuzenimde yardım etti hemen pişiverdi,
incir kürü iyi geliyor diye biliyorum çatlatma konusunda içine havuş falan konuluyordu sanırım, bi araştır istersen. Hayırlısı olsun inşallah
anladım canım o zaman pratik şeyler yap. Sevdem şimdiki veletler mi bilmiyorum ama çok yaramaz hareketli oluyorlar hele erkek çocuklarıinşallah seninki uslu olur, bu arada çizelgeni ne zaman değiştirdin sen şimdi farkettim canım:26:
anladım cnaım 7. gün yapmak sünent ama sonrada yapabilirsin bak saç olayında ilk traşının ağırlığınca diye biliyordum o zamna şimdi bile dediğin şekilde kesip vermek lazım, peki altın ya da gümüş yine durumuna göre mi olacak
canım bende 27 yaşındayım ve bu yaz 3. yılı bitireceğiz nasipsecok yoruldum canım inan hiç bişey yapasım gelmiyor içimden gelmiyor yapmak i...
aslında doğru düzgün yapsam belki işe yarıcak da..
bende sabahları ac karna 1 cay kaşıgı çörekotu yağı içiyorum
canım 3 yıl biticek bu yaz.
2 yıldır tık yok işte.
gerci bi hamileliğim oldu düşükle sonuclandı eger olmasaydı şimdi dogum yapıcaktım : (
27 yaşındayım
bende büyük ihtimalle 2 isim düşünüyorum cocuklarıma her ne kadar gelmeselerde....
of yapamıyorum kürleri bide çalışınca zor oluyo işte onu kaynat iç filan.
bide sabah akşam filan zor yanii
hazır surup gibi satılsa keşke
ah ah anneciğim olcaktı hazırlayıp önüme getirirdiii
herseyi tek başımıza yapmaya calısınca beceremiyoruz işte..
ben evlendim cok mutlyum ama hiç de mutlu değilim...
iş yerinde çok huzurlu değilim mutlu değliim
bu da tabi bütün hayatımı etkilyor..
bide evli olup çalışmak zor geliyo acıkcası keşke en az 1 sene filan evde otursaydım
okul bitti hemen calıştım hiç ev hayatını bilmiyorum
hep stres hep stresss çok sıkıldım bu hayattan
yaşama sevincim kalmadı..
ah inşallah uslu olur ama ne çıkarsa bahtımıza güzelim elden gelen bişey yok
cinsiyeti öğrenince değiştirmiştim çizelgeyi canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?