Aysenaz93 , mesajını arayıp bulamam şimdi ama "ben nasıl kendimi mühendisle aynı kefeye koyayım" demişsin. sen kendini zaten mühendisle aynı kefeye koyamazsın çünkü aynı değilsin. sen bu zamana kadar ne ürettin? tus kovalamak dışında ne yapıyorsun şu an? mesela ben kendi uygulamamı bitirmek üzereyim, 2019'un sonunda markete çıkaracağım, okulumuz adına yapay zeka üretiyoruz onun çalışmalarına katılıyorum, sağlık problemim olmasa şu an stajyer olarak çalışmaya başlarım ve senin maaşının bilmem kaç katını kazanırım henüz öğrenciyken. genel olarak senin türkiyede bir ay boyunca nöbet tutup kazanacağın parayı ben bir update çıkıp bir gecede kazanır ve yerim. ha bunları neden yazdım, kendimi doktorlardan yukarda gördüğüm için değil. Hani sen de uzun uzun "bence de eşitler yaaa" diyip sonra "nasıl aynı kefeye koyayım ekiekieki" demişsin ya, heh aynen onun için yazdım.
kessssinlikle kıyaslama yapmıyorum doktorluk çok kutsal meslek ama bir mühendislikle aynı kefede değil işte ne yaparsın.
Casper25 yukarıda adını saydığınız okulların birisinden yurtdışına geçtim. türkiyede yarı bursluyken tam bursa tamamlamıştım ama maalesef yeni geldiğim okulda bursum yok. hatta usd bazlı ödeme yapıyoruz ve mezun olunca da göğsümü gere gere söyleyeceğim mühendis olduğumu. ne yapayım zamanında babam çalışmış kazanmış, herhalde benim için en iyisini isteyecek. en iyisi türkiyedeki çemişgezek üniversitesi olsa oraya giderdim ücretsiz ama değil. en iyi eğitimi paralı okul veriyor, bursum da yoksa gayet güzel parasını veririm diplomamı alırım ister çalışırım ister diplomayı uçak yapar atarım. baya baya benim seçimim bunlar. ve bir ekleme daha yapayım ben de kimsenin bilgisayarına format atamam. ben okulda format atmayı değil devre teorisini, eklemeli sıralama algoritmasını görüyorum. sizin o dediğiniz şeyi internet kafe sahipleri yaparlar mühendisler değil. varsa matematik veya fizik sorunuz, buralardayım buyrun sorun.