Doğumdan sonra regl

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
kızlar ben henüz adet olmadım, siz oldunuz mu?
2 gün önce adet olduğum günlerdeki gibi belim ağrıdı ama bişey yok ortada...
bidee adet olmadıma göre yumurtlama olmaz demii korunmasak mı acaba

valla ben 40 ım dan 20 gün sonra adet oldum şimdi 2. bekliyorum bakalım olucakmı herhalde hemen düzene girmez

he korunmmada gör gününü:))) tam yumurtladığın zamana denk gelir adet olcaana hamişş olursun:)
ben 50. gün oldum..tam 4 hafta soora yine oldum ama 2şer gün sürdü we accık geldi..olacam da deneme yapıo herhal..hani kaç aydır yokya alıştıra alıştıra:))

zuzum hiç gülesim yoktu haa kaydirigubbakcemile3

korunmalıyız kıslarrr ama hala ben spral taktıramadım korkudan ödüm patlıyo neysem ben 85 gün kanama cektim adetle karışıktır heralde baska olmadım ama ...kociş korunuyoo ama zatenn korunmasada zaten ben yanastırmıyom yanıma dikkat bebek varrrrrrrrrrrrr sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
henuz derken hicmi olmadin dogumdan sonra?????
ben 40 im ciktiktan 2 gun sonra olmustum birde bugun oldum yani dogumdan sonra bu ikinci...

ben de implant takdırdım ve adetim aynı eskisi gibi 6 gün sürdü acaba implantın etkisiylemi adet oldum yoksa olacağımmı vardı bilemedim.

ayhh zuzum bi ela daha fena mı olur aceppkaydirigubbakcemile3

evet mehaycım doğumdan sonra hiç olmadım...
dr 6 ay olmayabilirsinde olabilirsinde demişti...

bende daha olmadım. implant bir cubuk derinin altina takiliyor (kolluna) ordan sürekli hormon salgılıyor aynı dogum kontrol hapı gibi. emziriken nasil takabidin. emzirirken hormon icilmez diye biliyrum ben

emziren annere en uygun oymuş drumda çok tavsiye etti takdırdım. 3 sene koruyo ve bende yan etki hiç olmadı %99.9 oranda koruyo int deri altı implant diye bi aratın daha ayrıntılı bilgi okursunuz ben çok ama çooooook memnunum.

implant

Günümüzde en etkili korunma yöntemlerinden biridir. ımplantlar tipine göre 3 veya 5 yıl boyunca koruma sağlar. Etki mekanizmaları yumurtlamayı engelleme, rahim ağzında salgıyı azaltıp koyulaştırarak spermin geçişini engelleme, rahim iç katmanını incelterek gebeliğin tutunmasını engelleme ve Fallop tüplerinde yumurtanın taşınmasını engelleme gibi birçok yönden olmaktadır. ımplantların gebeliği önleme etkinliği tüp bağlamaya yakındır.
ımplant özel iğnesi aracılığı ile sterilizasyon şartları sağlandıktan sonra lokal anestezi ile (sol veya sağ) kol iç kısmına özel bir sistem aracılığı ile takılır.

Dikiş kullanılmaz ve uygulama yerinde iz kalmaz.

ışlem ağrısız olup birkaç dakika içinde tamamlanır.

Takıldıktan sonra günlük faaliyet ve işinize devam edebilirsiniz.

ımplantların en uygun uygulama zamanı âdetin ilk 5 veya 7 günüdür.

Koruyucu etkileri takıldıktan sonra hemen başlar.
Etkinliği yüksek ve geri dönüşümlüdür
Kullanımı kolaydır, hatırlama ya da günlük kullanım gerektirmez
Uzun süreli bir yöntemdir
Emziren kadınlarda kullanılabilir.
ALINTI

implant kullanırken adette olmuosun bildiğim kadarıyla..ay 3 sene 5 sene adet olmamak çok garip sankim:) soora bi olur pir olur patlar gidersin alimallah:))

implant kullanırken adette olmuosun bildiğim kadarıyla..ay 3 sene 5 sene adet olmamak çok garip sankim:) soora bi olur pir olur patlar gidersin alimallah:))

yooo oluyosun ben oldum yani drumda hiç öyle bişey demedi çubugun prostektüsü bende öyle bişey yazmıyo

implant bende eskiden düsünmüsüm. ama doktorum demist bazen vücüt kabul etmiyor ve dogum kontrol hapında gibi yan etkileri oluyor. o zaman gene cikartman gerekiyor. o zamanlar bunlar yeni cikmist ve baya pahaliydi ondan taktırmadim.

Bende birdaha arastircam ama emzirirken hormon alamasin demisti doktorum bana.

kanamanda olmuyor diye biliyorum bende. cünkü sürekli hormon aliyorsun.hapta arada ara veriyorsun kanaman oluyor bunda ara veremedigin icin kanama oluyor diye biliyorum

ama hepinize yavsiye ederim resmen spiral fobim vardı allahdan bu varmışda onu takdırmakdan kurtuldum.

benim de 85 güne varıcak galiba, 59. gün bugün. regl ile karıştığnı sanmıyorum çünkü ağrım sancım olmadı önceki gibi. annem parça falanmı kaldı acaba diyo. doktora gitmek lazımmıki. üff hiç kadın doğumcu görmek istemiyorum şu aralar :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…