Amin amin amin. Sürekli gözlemeyin bunu tedbir amaçlı diyorum bir şey olacağı için değil. Ben her hareketini gözlemledim. Biz fizik tedavi ile beraber ilerledik bi süre çünkü doğarken köprücük kemiğini kırmışlardı. Kırık doğrdu sol göz kapağı komple kapalıydı çocuğum soldan hasarlıydı hani komple. O yüzden ben sürekli egzersiz yaptım. 3 aylıkken başladım kitap okumaya bir sürü şarkı söyledim her gün banyo yaptırdım her gün dilimde tükürük kalmayana kadar konuştum. O uyurken koynuma aldım uyudum uyanıkken ten tene temas yaptım her fırsatta hemde şimdi bile yaparım bazen . Sürekli ilgisini algısını tepkisini ölçecek oyunlar oynadım ay ay yapması gereken her şeyi oyun için değil de gözlem için yaptım herkes oyun sandı. Yürüyebilecek mi acaba diye ne zaman yürür acaba diye düşündüm millet dalga geçti yürür ne olacak diye ama benim derdim onun gelişimiydi yürüyüp yürümemesi değil. Bunun gibi daha çok şey sayabilirim. Ben hala kuşkucu ve gözlemci yaklaşırım her davranışının altında yatan sebebi arar bulurum çevrem obsesif kompulsif bozukluğu diye söylenir ha bunlar umrumda değil benim derdim evladım ben onu ölü aldım kucağıma rabbim sonradan hayat verdi ben o günleri ölsem unutmam lakin dirayet sabır ve inanç çok önemli. Ben de yoğun bakımda kaldım oğlum 1 ay ben 3 gün çıktığımda kimsem yoktu oğlum yoğun bakımdan çıktı eve geldik kimsem yoktu yapayanlız her şeyin üstesinden gelmek ZORUNDAYDIM. Rabbime şükürler olsun ki geldim de yani bu durumu atlatmak yada başarmak için bir desteğe ihtiyacınız yok her zaman dediğim gibi eğer bir anneysenizz sizin güçlü olmaktan başka şansınız yok.