Doğumda nabzı olmadan doğdu oksijensiz kaldı ve beyin hasarı var Serebral palsi

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü herkes bana da öyle yaklaşıyor. Psikolojimin bozulduğunu abarttığını söylüyorlar. Bebeğimde bir şey olmadığını o günlerin geçtiğini vs ama sizin dediğiniz gibi gelişimini düşünüyorum onun acı çekmemesini zor bir hayatınının olmaması için ve araştırdıkça korkuyorum araştırdığım şeyleri paylaştıkça anlattıkça kimse sanki bana inanmıyor gibi yine çok şükür bebeğim yanımda nefes alıyor kucağımda çünkü ölü doğmuştu. İnşallah bebeklerimizin hayatı kolay yürüdükleri yollar çiçek bahçeleri olur. Şimdi bebeğinizin durumu nasıl sol gözü nasıl oldu gelişim basamaklarında nasıl ilerledi ?

Bebeğim nabzı olmadan oksijensiz doğdu. Entübe edildi 10. Dakikasında nabzı normale döndü. Bir hafta yoğun bakımda kaldı 3 gün soğutma tedavisi Hipotermi aldı. 5. Gününde MR çekildi ve sol tarafında hasar olduğunu söylediler. Bebeğim şimdi 64 günlük nörolojik takipliyiz. Serebral palsi adayız bize daha bir tanı koyulmadı. 4 aylık olduğunda tekrar MR çekileceğiz ve gelişim testi yapılacak. Refleksleri hareketleri normal kasılmamız yok gevşeklik yok başını tutuyor emme sorunumuz yok ayaklarının üzerinde duruyor. Ama bunlar sonradan mı azalıyor nasıl oluyor. Yada sizler nasıl fark ettiniz? Benim pozitif hikayelere ihtiyacım var. 2 ay oldu her günüm ağlayarak geçiyor çok korkuyorum.
Mr ında ne yazıyordu acaba tam olarak

Mr ında ne yazıyordu acaba tam olarak
Sonuç kısmında
Korpus kallozum sol yarımda ve solda periatrial-periventriküler düzeyde sitotoksik ödem bulguları
(Olası toksik-metabolik süreçler/enflamatuar-enfeksiyöz süreçler açısından klinik ve laboratuar ile beraber
değerlendirme, kontrol inceleme önerilir.)
- Sol oksipital ve korpus kallozum sol yarımda non-spesifik sinyal değişiklikleri (fokal milimetrik
hemoraji?/venöz tromboz??).
Yazıyor

Amin amin amin. Sürekli gözlemeyin bunu tedbir amaçlı diyorum bir şey olacağı için değil. Ben her hareketini gözlemledim. Biz fizik tedavi ile beraber ilerledik bi süre çünkü doğarken köprücük kemiğini kırmışlardı. Kırık doğrdu sol göz kapağı komple kapalıydı çocuğum soldan hasarlıydı hani komple. O yüzden ben sürekli egzersiz yaptım. 3 aylıkken başladım kitap okumaya bir sürü şarkı söyledim her gün banyo yaptırdım her gün dilimde tükürük kalmayana kadar konuştum. O uyurken koynuma aldım uyudum uyanıkken ten tene temas yaptım her fırsatta hemde şimdi bile yaparım bazen . Sürekli ilgisini algısını tepkisini ölçecek oyunlar oynadım ay ay yapması gereken her şeyi oyun için değil de gözlem için yaptım herkes oyun sandı. Yürüyebilecek mi acaba diye ne zaman yürür acaba diye düşündüm millet dalga geçti yürür ne olacak diye ama benim derdim onun gelişimiydi yürüyüp yürümemesi değil. Bunun gibi daha çok şey sayabilirim. Ben hala kuşkucu ve gözlemci yaklaşırım her davranışının altında yatan sebebi arar bulurum çevrem obsesif kompulsif bozukluğu diye söylenir ha bunlar umrumda değil benim derdim evladım ben onu ölü aldım kucağıma rabbim sonradan hayat verdi ben o günleri ölsem unutmam lakin dirayet sabır ve inanç çok önemli. Ben de yoğun bakımda kaldım oğlum 1 ay ben 3 gün çıktığımda kimsem yoktu oğlum yoğun bakımdan çıktı eve geldik kimsem yoktu yapayanlız her şeyin üstesinden gelmek ZORUNDAYDIM. Rabbime şükürler olsun ki geldim de yani bu durumu atlatmak yada başarmak için bir desteğe ihtiyacınız yok her zaman dediğim gibi eğer bir anneysenizz sizin güçlü olmaktan başka şansınız yok.
Sizi çok iyi anlıyorum çünkü herkes bana da öyle yaklaşıyor. Psikolojimin bozulduğunu abarttığını söylüyorlar. Bebeğimde bir şey olmadığını o günlerin geçtiğini vs ama sizin dediğiniz gibi gelişimini düşünüyorum onun acı çekmemesini zor bir hayatınının olmaması için ve araştırdıkça korkuyorum araştırdığım şeyleri paylaştıkça anlattıkça kimse sanki bana inanmıyor gibi yine çok şükür bebeğim yanımda nefes alıyor kucağımda çünkü ölü doğmuştu. İnşallah bebeklerimizin hayatı kolay yürüdükleri yollar çiçek bahçeleri olur. Şimdi bebeğinizin durumu nasıl sol gözü nasıl oldu gelişim basamaklarında nasıl ilerledi ?

İnşallah bende benim gibi yaşayan bütün anneler güzel haberler alırlar şuan bende öyleyim her hareketine bu normal mi değil mi diye sorguluyorum gözümden bir şey kaçıyor mu diye korkuyorum yoğun bakımdan çıkarken hasar olduğunu söylediler size de böyle şeyler söylediler mi ? Nasıl ilerlerdi süreç
Benim çocuk doktorumuzdan öğrendiğim şey şu cp li çocukların ilk başta emme ve yutmada zorluk çektiğiydi. Gözlemlerinizde bir şey yoksa ne mutlu size. Allah sağlıkla güzel günler nasip etsin size. Kas hastalığı olan çocuklarda git gide gerileme görülüyor. Kas güçsüzlüğü artttığı için. Cp de nasılsa öyle devam eder. Fizik tedavi bir nebze ilerletir.

Benim çocuk doktorumuzdan öğrendiğim şey şu cp li çocukların ilk başta emme ve yutmada zorluk çektiğiydi. Gözlemlerinizde bir şey yoksa ne mutlu size. Allah sağlıkla güzel günler nasip etsin size. Kas hastalığı olan çocuklarda git gide gerileme görülüyor. Kas güçsüzlüğü artttığı için. Cp de nasılsa öyle devam eder. Fizik tedavi bir nebze ilerletir.
Emme ve yutmada sorunumuz yok motor gelişimini takip edeceğiz

Damdan düşeni damadan düşen anlar... Biz emzik başladık doğduğunun 2. Ayında bizim nöroloji doktorumuz çocuğa emzik verin yüzden geçen 2.-5.-7. sinirler göz kaslarını güçlendirip açar dedi gerçekten de öyle oldu emzik emdikçe kasları güçlendi 10 aylıkken tekrar göz muayenesine gittiğimde pek fark edilmiyordu. Ama ben ediyorum kaç ml fark olduğunu dahi anlıyorum ama genel anlamıyla o hallerimize göre şuan ordunaryus gibiyiz çok şükür. Umarım sizin de bütün sonuçlarınız tertemiz gelir

Damdan düşeni damadan düşen anlar... Biz emzik başladık doğduğunun 2. Ayında bizim nöroloji doktorumuz çocuğa emzik verin yüzden geçen 2.-5.-7. sinirler göz kaslarını güçlendirip açar dedi gerçekten de öyle oldu emzik emdikçe kasları güçlendi 10 aylıkken tekrar göz muayenesine gittiğimde pek fark edilmiyordu. Ama ben ediyorum kaç ml fark olduğunu dahi anlıyorum ama genel anlamıyla o hallerimize göre şuan ordunaryus gibiyiz çok şükür. Umarım sizin de bütün sonuçlarınız tertemiz gelir
Maşallah ve sizin adınıza çok sevindim daha güzel ilerlesin bizim bebeklerimiz savaşçılar ve inşallah bizim de güzel sonuçlar alırız

Back
X