• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma 20 gün kala

buraya yazdıgınız gıbı aynı sekılde annenıze soyleyın annelerde ne kırılgan bırsey soylemeye gelmıyor bunda kırılacak ne var cok normal ve mantıklı yanı
su durumda herkesın ayrı ayrı ızın alması en mantıklısı
sız yıne ıyısınız ben sezeryanla bırlıkte ekstra amelıyat oldum sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıstım vardı bebek kadar kıst :) annem bırkacgun kayınvalıdem bırkacgun geldıler 5. gunu tek basımaydım evde :KK70: 3. gunu camasırları falan serıp katlıyordum bulasık makınasına kırlılerı yerlestırıyordum.
esımde 3 gun yanımda kalabılmıstı esımıde sunu al bunu gotur dıye getır gotur ısıne kullandılar
sımdı dusunuyorum hıckımse hıc gelmeseymıs daha ıyıymıs hayatlarında ılk kez bebek goren uzaylı gıbılerdı cok sinirimi bozmuslardı

sezeryandan sonra ne kadar cok yurursenız okadar cabuk ıyılesırsınız yattıkca ıyılesme surecı uzuyor
Bebeğim 5 aylık oldu hala bulaşık mak yerleştiremedim 😐😐😐
Şanslı imişsin demek uslu bir bebeğin varmış
Ben burada atıp tutanlara hep amma abartıyorlar diyordum aynısı basıma geldi
Evde yalnızsam WC gidip gelmek bile çok zor bana
Kucakta gezme dışında bir dakika kendi kendine durmayan bir bebeğim var

İyi akşamlar herkese
Kızlar benim doğuma nasipse 20 gün kaldı(sezeryan doğum)
Eşim 1 hafta izin alacak doğuma 2 buçuk yaşında bi kızım var çünkü eşim onunla ilgilenecek.
Şimdi benim sorunum şu annem de çalılıyor ve oda izin almış 1 hafta
Hastanede kv bekleyecek beni bnde diyorum ki ilk bi hafta eşimle kv olsun yanımda kv sabah gelip akşam evine qidecek anne sen 2. Hafta izne çık diyorum yk kabul etmiyor
Kızım sadece baba ve annemle kalır onun babanneyle kalmıyo
Şimdi annemi nasıl ikna edebilirim
Bu arada kv ile aram 25 dakika annem ile 15 dakika falan arabayla yakınız yani bi ihtiyaç duyulan anda gelebilirler
Hepsi ilk hafta izin alırsa olmaz hem bn çok bunalırım hem 2. Hafta tek kalırım
Lohusalığımda biraz rahat geçsin istiyorum
Bu arada siz erken toparlanma açısından ekstra birşey yaptınız mı
Okuyup yorum yapan herkese teşekkür ediyorum
Annemi kırmadan nasıl anlatabilirim bu durumu
bir kv bir anne evde izinli koca yeni dogmus bebek ve lohusalik 🙁annenizi kesinlikle ikna etmelisiniz 😞

Bebeğim 5 aylık oldu hala bulaşık mak yerleştiremedim 😐😐😐
Şanslı imişsin demek uslu bir bebeğin varmış
Ben burada atıp tutanlara hep amma abartıyorlar diyordum aynısı basıma geldi
Evde yalnızsam WC gidip gelmek bile çok zor bana
Kucakta gezme dışında bir dakika kendi kendine durmayan bir bebeğim var
yoo tam aksıne cok fazla aglayan bebegım vardı
hem kolık hem reflu hem amıplı dızanterı hepsı aynı anda oldu halıyle cok agladı agladıgı ıcın gobek fıtıgı oldu , gobegınden 25 gun kan geldı. bırde sadece ayakta emıyordu asla oturarak emzıremıyordum kıyametı koparıyordu ayakta tek kolumda ınsan ustu bır gayretde suan olsa yapamam :D her ıkı saatde bır yarım saatde emzırıyordum o halde :) ve tum bunlar yasanırken tek basıma ev tasıdım 200 m2 evden kucuk eve cıktım dunyanın esyası kolısıi tek kolumun altında cocuk dıger elımle esyaları tek basıma topladım esım ısten gelınce kı zaten gec bıtıyordu ısı tek yapabıldıgı sagdıgım sutu bebegıme verıyordu alt degıstırıyordu 2 saat uyuyayım dıye okadar

yanı okadar asırı zorlandım okadar zordukı cok pratıklık kazandırdı bu durum bana, wc ye gıdemedıgım ıcım altıma kacırdıgımda oldu :) bunu yasamayan yoktur sanırım

Kv ikinci hafta gelsin. İnsan hastanede annesini istiyor yanında. Afedersin eğilip bezimi bile değiştiremedim hastanedeyken annem ve eşim değiştirdiler. Tabi mecburi durumda kv gelebilir ama anne kadar rahat edilmez yanında

yoo tam aksıne cok fazla aglayan bebegım vardı
hem kolık hem reflu hem amıplı dızanterı hepsı aynı anda oldu halıyle cok agladı agladıgı ıcın gobek fıtıgı oldu , gobegınden 25 gun kan geldı. bırde sadece ayakta emıyordu asla oturarak emzıremıyordum kıyametı koparıyordu ayakta tek kolumda ınsan ustu bır gayretde suan olsa yapamam :D her ıkı saatde bır yarım saatde emzırıyordum o halde :) ve tum bunlar yasanırken tek basıma ev tasıdım 200 m2 evden kucuk eve cıktım dunyanın esyası kolısıi tek kolumun altında cocuk dıger elımle esyaları tek basıma topladım esım ısten gelınce kı zaten gec bıtıyordu ısı tek yapabıldıgı sagdıgım sutu bebegıme verıyordu alt degıstırıyordu 2 saat uyuyayım dıye okadar

yanı okadar asırı zorlandım okadar zordukı cok pratıklık kazandırdı bu durum bana, wc ye gıdemedıgım ıcım altıma kacırdıgımda oldu :) bunu yasamayan yoktur sanırım
Hadi ya :(
Ben minikken tek kolumda bebeğimle aZ çok birseyler yapıyordum ama ağırlaştıkça kollarımda derman kalmadı
Bizimki de çok gazlı ve 5 ay olduk hala bitmedi
Reflü bizde de var
Bebeğim ne zaman kendi kendine durmayı öğrenecek çok merak ediyorum
Koyun adadım zaten 😂😂😂
Uslansın günde yarım saat falan kendi kendine dursun kutlamaya gideceğim
İşe başlama zamanım geliyor aslında Eylül ayni idi başlayamadım
Ocakta da başlamazsam kendi aile şirketimizden şutlanabilirim 😂😂😂

Kv ikinci hafta gelsin. İnsan hastanede annesini istiyor yanında. Afedersin eğilip bezimi bile değiştiremedim hastanedeyken annem ve eşim değiştirdiler. Tabi mecburi durumda kv gelebilir ama anne kadar rahat edilmez yanında
Benim kv dem sümük gibi yapıştı 15 gün kaldı

esinizin babalik izni yokmu? madem anneniz duruma anlayis gostermiuor esiniz 1 hafta iznini annenizden sonraki zaman icin alsin, zaten dogum zamani 3-5 gun yanilmiyosam babalik izni olacaktir, dogum olacagi gun vs yaninizda olue boylece sonra ise doner annenin gittikten sonra da esiniz izin alie bir hafta o kalir.

Hadi ya :KK43:
Ben minikken tek kolumda bebeğimle aZ çok birseyler yapıyordum ama ağırlaştıkça kollarımda derman kalmadı
Bizimki de çok gazlı ve 5 ay olduk hala bitmedi
Reflü bizde de var
Bebeğim ne zaman kendi kendine durmayı öğrenecek çok merak ediyorum
Koyun adadım zaten 😂😂😂
Uslansın günde yarım saat falan kendi kendine dursun kutlamaya gideceğim
İşe başlama zamanım geliyor aslında Eylül ayni idi başlayamadım
Ocakta da başlamazsam kendi aile şirketimizden şutlanabilirim 😂😂😂
sahsen bızım cadı 1 yasını doldurdugu zaman tam kıvamına geldı :) ılk 1 yıl 10 cocuga bedeldı ondan sonra acıdı sanırım :D

bu arada sali gunu sezeryan olmus cumartesi annemi gondermistim, ustelik calismiuor ve evlerimiz yakin. yalniz olmak istedim, cocugum 2 yasina geldi annem hala soylenir daha 3 gunluk sezeryanliydin beni bile istemedin diye:)

İnanın bnm de tek şstediğim bu ama eşim kbul etmiyo yemk falan kim yapacak dio
Ben yatak odasindan esime bagira bagira patates yemegi, turlu, pilav falan tarif ettigim gunleri bilirim 😁 Dogumdan sonra 40 gun annemde kaldim o zaman rahattim. Eve dondum basladi stres,yorgunluk, uykusuzluk... yataktan kalkacak dermanim olmuyordu. Gazli bebek cok zor 🤦‍♀️ Adama yemegi tarif edip yemek piserken ben uyuyordum. Cogu zaman tarif ederken uyuyakaliyordum.
Ilk zamanlar sinirimi cok ziplatti.
"Yag nerde? " (Oysaki yeri belli. Her zamanki yerinde. Kac gundur bi ogrenememisti)
" kac kasik katayim yagi?" ( goz karari nedir ne bilsin adam?)
"Bu soganlar kac cm olacak tahminen? " (cetvelle yapacak nerdeyse)
"Salca katiyor muyduk ya buna!" ( yooo suyu bosalt pissin getir yiyelim diyemiyosun)
"Sehriyeler kahverengi ve sari arasi bir renk aldi simdi pirinci dokmeli miyim? Askim bu pirincler yapisti. Su pirinc orani neydi? Bir ara elime yazayim ben bunu. 😂"
Yogurt mayaladigi zamanlar oldu valla. Parmagini 8 saniye tutacak kadar beklerdi sutun basinda.😂 Fazla soguduysa bir daha isitirdi. 6 saniye dursa parmagi sutu sogutmaya calisirdi. 😂 Isini onemsiyor diye gormezden geldim 😁
Bu sorulara 1 hafta falan sabirla cevap verdim. Sonra alisti. Pilavi benden iyi tutuyor artik. 😂 Geceden nohut,kuru fasulye islatan bir adama donustu 😂
Alistir yemek yapmaya. Sonra cok rahat ediyorsun 🤗

İyi akşamlar herkese
Kızlar benim doğuma nasipse 20 gün kaldı(sezeryan doğum)
Eşim 1 hafta izin alacak doğuma 2 buçuk yaşında bi kızım var çünkü eşim onunla ilgilenecek.
Şimdi benim sorunum şu annem de çalılıyor ve oda izin almış 1 hafta
Hastanede kv bekleyecek beni bnde diyorum ki ilk bi hafta eşimle kv olsun yanımda kv sabah gelip akşam evine qidecek anne sen 2. Hafta izne çık diyorum yk kabul etmiyor
Kızım sadece baba ve annemle kalır onun babanneyle kalmıyo
Şimdi annemi nasıl ikna edebilirim
Bu arada kv ile aram 25 dakika annem ile 15 dakika falan arabayla yakınız yani bi ihtiyaç duyulan anda gelebilirler
Hepsi ilk hafta izin alırsa olmaz hem bn çok bunalırım hem 2. Hafta tek kalırım
Lohusalığımda biraz rahat geçsin istiyorum
Bu arada siz erken toparlanma açısından ekstra birşey yaptınız mı
Okuyup yorum yapan herkese teşekkür ediyorum
Annemi kırmadan nasıl anlatabilirim bu durumu
Canım valla ikna edersen bana da söyle. Hele bazılarına 40 im çıkmadan gelmeyin dedim buna rağmen her şeyi planlamislar benim doğumu bekliyorlar sanki onlar olmasa ben doguramicam. İlk hafta ev kalabalık olucak ben ayrı sinir olucam ama en çok meleğim mikrop kapar diye tedirginim. Allah bizlere kolaylık versin etrafımızdakilere de akıl fikir. Valla bazen o kadar geriliyorum ki tarif edilemez ama anlayan yok anca niye sinirlisin diyolar, keyfimden sinirleniyorum

Ben ilk gün baya baya ayaklanmıştım aksam gelenlerin hepsini ayakta karşıladım hiç oturmadım 5.gün kontrole gittiğimizde hastanede merdiven inip çıkarken doktorum görüp tebrik etmişti
Hep pozitif düşünün kolay gececegini min acı duyacagınızı
Olumlamaya inanırım ve iyiyi cagırdıgım için kolay oldu benim ki
Sizede tavsiyem bol bol ayaklanıp yürüyün, acı illaki olacak ama basedilemez bi acı olmayacak diyin, kahve için sık sık

Bence annen ilk hafta kv ikinci hafta gelsin . Belli ki annen ilk anlarda yanında olup sana destek olmak istiyor . Ben olsam öyle yapardım zaten hastanede filan anneme ihtiyaç duyardım . Kanaman olacak tek başına giyinip soyunamayacaksın kv herşeyi görmek zorunda değil ki doğumda başrol oyuncu kadın . Adam olsa kv gelsin oğlunun yanına ama senin annen gelmeli zaten aksi bir durum olmazsa . Neden inat ettin anlamadım

esinizin babalik izni yokmu? madem anneniz duruma anlayis gostermiuor esiniz 1 hafta iznini annenizden sonraki zaman icin alsin, zaten dogum zamani 3-5 gun yanilmiyosam babalik izni olacaktir, dogum olacagi gun vs yaninizda olue boylece sonra ise doner annenin gittikten sonra da esiniz izin alie bir hafta o kalir.
MaLesef cnm sadece doğuma 1 hafta izin alabilir

Bence annen ilk hafta kv ikinci hafta gelsin . Belli ki annen ilk anlarda yanında olup sana destek olmak istiyor . Ben olsam öyle yapardım zaten hastanede filan anneme ihtiyaç duyardım . Kanaman olacak tek başına giyinip soyunamayacaksın kv herşeyi görmek zorunda değil ki doğumda başrol oyuncu kadın . Adam olsa kv gelsin oğlunun yanına ama senin annen gelmeli zaten aksi bir durum olmazsa . Neden inat ettin anlamadım
İnat değil cnm kp hasta görümcem bakacak bi hafta ondan sonra kv gtmk zorunda görümcem iznini o güne ayarlamış
Annm istediği zmn izin alabilir

Haklısınız, bence annenizi azıcık duygu sömürüsüyle ikna edebilirsiniz. Ayrıca Doğum yapmadan konserve yemekler, buzluna bir şeyler atabilirseniz yemek sorununuz da çözülür. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Back