• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma 20 gün kala

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
İyi akşamlar herkese
Kızlar benim doğuma nasipse 20 gün kaldı(sezeryan doğum)
Eşim 1 hafta izin alacak doğuma 2 buçuk yaşında bi kızım var çünkü eşim onunla ilgilenecek.
Şimdi benim sorunum şu annem de çalılıyor ve oda izin almış 1 hafta
Hastanede kv bekleyecek beni bnde diyorum ki ilk bi hafta eşimle kv olsun yanımda kv sabah gelip akşam evine qidecek anne sen 2. Hafta izne çık diyorum yk kabul etmiyor
Kızım sadece baba ve annemle kalır onun babanneyle kalmıyo
Şimdi annemi nasıl ikna edebilirim
Bu arada kv ile aram 25 dakika annem ile 15 dakika falan arabayla yakınız yani bi ihtiyaç duyulan anda gelebilirler
Hepsi ilk hafta izin alırsa olmaz hem bn çok bunalırım hem 2. Hafta tek kalırım
Lohusalığımda biraz rahat geçsin istiyorum
Bu arada siz erken toparlanma açısından ekstra birşey yaptınız mı
Okuyup yorum yapan herkese teşekkür ediyorum
Annemi kırmadan nasıl anlatabilirim bu durumu

İyi akşamlar herkese
Kızlar benim doğuma nasipse 20 gün kaldı(sezeryan doğum)
Eşim 1 hafta izin alacak doğuma 2 buçuk yaşında bi kızım var çünkü eşim onunla ilgilenecek.
Şimdi benim sorunum şu annem de çalılıyor ve oda izin almış 1 hafta
Hastanede kv bekleyecek beni bnde diyorum ki ilk bi hafta eşimle kv olsun yanımda kv sabah gelip akşam evine qidecek anne sen 2. Hafta izne çık diyorum yk kabul etmiyor
Kızım sadece baba ve annemle kalır onun babanneyle kalmıyo
Şimdi annemi nasıl ikna edebilirim
Bu arada kv ile aram 25 dakika annem ile 15 dakika falan arabayla yakınız yani bi ihtiyaç duyulan anda gelebilirler
Hepsi ilk hafta izin alırsa olmaz hem bn çok bunalırım hem 2. Hafta tek kalırım
Lohusalığımda biraz rahat geçsin istiyorum
Bu arada siz erken toparlanma açısından ekstra birşey yaptınız mı
Okuyup yorum yapan herkese teşekkür ediyorum
Annemi kırmadan nasıl anlatabilirim bu durumu
buraya yazdıgınız gıbı aynı sekılde annenıze soyleyın annelerde ne kırılgan bırsey soylemeye gelmıyor bunda kırılacak ne var cok normal ve mantıklı yanı
su durumda herkesın ayrı ayrı ızın alması en mantıklısı
sız yıne ıyısınız ben sezeryanla bırlıkte ekstra amelıyat oldum sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıstım vardı bebek kadar kıst :) annem bırkacgun kayınvalıdem bırkacgun geldıler 5. gunu tek basımaydım evde :KK70: 3. gunu camasırları falan serıp katlıyordum bulasık makınasına kırlılerı yerlestırıyordum.
esımde 3 gun yanımda kalabılmıstı esımıde sunu al bunu gotur dıye getır gotur ısıne kullandılar
sımdı dusunuyorum hıckımse hıc gelmeseymıs daha ıyıymıs hayatlarında ılk kez bebek goren uzaylı gıbılerdı cok sinirimi bozmuslardı

sezeryandan sonra ne kadar cok yurursenız okadar cabuk ıyılesırsınız yattıkca ıyılesme surecı uzuyor

buraya yazdıgınız gıbı aynı sekılde annenıze soyleyın annelerde ne kırılgan bırsey soylemeye gelmıyor bunda kırılacak ne var cok normal ve mantıklı yanı
su durumda herkesın ayrı ayrı ızın alması en mantıklısı
sız yıne ıyısınız ben sezeryanla bırlıkte ekstra amelıyat oldum sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıstım vardı bebek kadar kıst :) annem bırkacgun kayınvalıdem bırkacgun geldıler 5. gunu tek basımaydım evde :KK70: 3. gunu camasırları falan serıp katlıyordum bulasık makınasına kırlılerı yerlestırıyordum.
esımde 3 gun yanımda kalabılmıstı esımıde sunu al bunu gotur dıye getır gotur ısıne kullandılar
sımdı dusunuyorum hıckımse hıc gelmeseymıs daha ıyıymıs hayatlarında ılk kez bebek goren uzaylı gıbılerdı cok sinirimi bozmuslardı

sezeryandan sonra ne kadar cok yurursenız okadar cabuk ıyılesırsınız yattıkca ıyılesme surecı uzuyor
Teşekkür ederim aslında bnde kimseyi istemiyorum ama ihtiyacım olur evde küçük bebeğim var

Sezaryen herkesde farkli ben 5.gunu ayaklandim ama evin isleriyle ugrasmak falan 2 haftami aldi bunyenize gore hareket etmelisiniz cabuk kalkayim hareketleniyim dersiniz dikislerde sikinti cikar durumunuz eger hemen hareketlenmeye musait olmazsa anneniz ve kayinvalideniz donusumlu aksamlari gelip bir iki hafta ev islerinizi yemeginizi yapip doner..kayinvalideniz calismiyorsa ikinci haftada ilgilenir sizle

Teşekkür ederim aslında bnde kimseyi istemiyorum ama ihtiyacım olur evde küçük bebeğim var
2 bucuk yasında cocugunuz laf anlayacak yasta hıc kaygılanmayın ona da oyun olur su mendılı getırırmısın su muzıgı dınleyelım hadı sıze masal anlatayım dıye eglencelı olur sonucta omur boyu kımse yanınızda kalamayacak bır bebek bırde cocuk hayatınızda hep olacak degıl mı :) hatta bence ılk gunler daha kolay yenıdogan bebek genelde uyuyor zaten sezeryan anestezı etkısı bebegede gecıyor ekstra uysal oluyor ılk 1 hafta sesı cıkmaz bebegın oy kuzu ya :) allah esırgesın analı babalı saglıkla buyusun evlatlarınız allahım acılarını gostermesın ınsallah

Maalesef kp de hasta ona bakıyı çok kalsa 4 gün 5 gün olmaz yani

Anneniz ilk hafta kalsin kayinvalide 2.hafta kalsin canim hepsi ayni anda toplanmasi mantıksiz geldi bana.

2 hafta basinizda insan istemezsiniz zaten. Coktan ayaklanmis olursunuz. Sezeryan olunca oyle haftalarca yatilacak diye bir kural da yok,2,5 yasinda cocugunuz varmis sanmiyorum gunlerce yatacaginizi

Hepsinin aynı onda toplanması sizide rahatsiz eder zaten.. kalabalik oldukca her agizdan bir ses insan bunalıyor.2.hafta yanlız kalsanizda ne olucakki .Ben gurbetteydim ne anne ne kv. yoktu kimse yanımda sezeryanin 2.günü ayaktaydim sadece ilk hafta halam vardi yanimda sonrasi hep yanlizdim.Kisiden kisiye degisiyor sezeryan sonrasi bu durum tabi .

doğumlarımda hastane harici eve gelince yatmadım yatamadım, nerde öyle naz çekecek koca sanırsın o doğurdu çıktı, velhasıl o kadar kalabalığı ne sen istersin ne de rahat edersin, kişiden kişiye değişir tabi de çocuğun için mecbur ayaklanırsın :KK14:

anneniz sizinle hastaneye gelmeyecekse neden bir hafta izin almis o kismi anlamadim.

dediginiz mantikli ama bir haftadan sonra baska birini istemeyebilirsiniz de, cok gerekli olmayabilir yani.
bir de hastanede bir gun kaliniyor zaten, esiniz de izin almisken aslinda ailecek evde olacaksiniz, kalabalik olmak istememenizi anliyorum.
Anneniz neden olmaz diyor peki buna, sebebi ne? Belki de bebegi ilk haftasindan gormek istiyordur heves ediyordur, oyleyse de doguma gelsin gorsun sonranki hafta yeniden gelsin.

Hepsinin ayni anda gelmesi saçma.Annen ilk anda yaninda olmak istiyor demekki,Kayinvalidenin olup kendinin olmamasini istemiyor :)
O zaman Kayinvalidene söyle o ikinci hafta gelsin.

logusaliğinız rahat geçsin istiyorsanız kimseyi almayın eve çok net söylüyorum.
çünkü dogumdan sonraki 3 saat icinde hormonlar geri çekiliyor ve en ufak bir şeyi bile kafaya takiyorsunuz.
ben kimseyi almadım eve annem vardı ona da git diyemedim ankaradan gelmiş ağrıya haliyle durdu 1 ay.
kalabalık berbat bir şey.
ben eşime bile tahammül edemedim 10 gun.

Bencede daha mantıklı bizde öyle yaptık. İlk 2 hafta eşim izin yaptı sonra 2 hafta annem izin yaptı böyle 1 ay alıştık bebeğimle ilk oldugu için korkuyordum.

logusaliğinız rahat geçsin istiyorsanız kimseyi almayın eve çok net söylüyorum.
çünkü dogumdan sonraki 3 saat icinde hormonlar geri çekiliyor ve en ufak bir şeyi bile kafaya takiyorsunuz.
ben kimseyi almadım eve annem vardı ona da git diyemedim ankaradan gelmiş ağrıya haliyle durdu 1 ay.
kalabalık berbat bir şey.
ben eşime bile tahammül edemedim 10 gun.
İnanın bnm de tek şstediğim bu ama eşim kbul etmiyo yemk falan kim yapacak dio

Back