- 20 Mayıs 2024
- 897
- 1.034
- 28
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?