Dogum ziyareti

Birileri ortaya kendince mantikli ve guzel oldugunu dusunerek bi gelenek ortaya atmis. Sonra milyonlarca insan bunu dogru kabul edip pesinden gitmis.
Buna iyi oldugunu dusundugumuz diger gelenek ve gorenekleri de katiyorum tabi. Neye gore kime gore iyi?
Hosnut olmadigimiz ama 'insanlar ne der?' Diye surdurdugumuz yiginla sacmalik var.
Babamin taziyesini dusunuyorum da ne tuhafti. Ortada bir vefat var;biz gelenin gidenin karnini doyurmaya calisiyoruz.
valla aynen öyle .Benim babam vefat ettiğinde de yaşandı .İki sene olacak .Şaka gibi .

valla aynen öyle .Benim babam vefat ettiğinde de yaşandı .İki sene olacak .Şaka gibi .
Bir bizim buralarda taziyeevleri vardir her mahallede. 3 gun boyunca kadinlar ve erkekler orda yemek yer,cay icer. 3 gun sonra da eve gecilir. Ortalama 20 gun de evde devam edilir.
Gelsin yemekler,gitsin caylar... Neyi kutluyoruz anlamadim :KK53:

Haklisiniz isin o boyutu da var ama konustuk her sey yolunda gayet rahat ve iyi gorunuyordu.Muhabbette bir skintimiz yoktu. Zaten kemdime kiziyorum guya Allah rizasi gozeterek gittim ama takildim kaldim iste...
Bence sonuna kadar haklisiniz.cok terbiyesizce bir durum.ben cok bozulurdum ve bende ciddi puan kaybederdi bu kisi.bana misafir gelecegi vakit deli divane oluyorum ben hasta oluyorum resmen.elimden gelenin fazlasini yapiyorum.ve biz Turkuz adetimiz orfumuz var.bu degerleride kaybedersek vay halimize.terbiyesizlik yapmis bana gore bidaha gorusmeyin bosverin gitsin

Acik konusayim ilerde dogum yapmis olsam tabikide gelene gidene bana verilendegere bakarim ama o yorgunluklada insanlar gitsin artik diye bakarim. Aksini dusunen olacagini sanmiyorum. Yorgunum yeni dogum yaptim bebegim uyumuyor. Gelene gidene ne ikram yaptilar aman eksik olmasin dusuncesine kapilmam mumkun degil. Gitselerde biran once rahat rahat bir saatcik uyusam derim. Dogumda hizmeti dusunecek hicbir anne yoktur kizlar. Kadin yeterince mafolmus kucucuk bebekk tecrubesizlik uykusuzluk inanin bal baklava getirse o kadin merak edip bakacak hali yoktur. Dogum yapanlar 'allahim ne guzel misafir gelmis ohh ohh gece yarisina kadar insallah kalirlar'diyeniniz olmamistir her hastaneden cikan ayni zihniyette bende dahil. :KK12:

Ya kendinizi koyun dogum yapanin yerine. Bacak gibi de atmayin bence. Ikrama cok onem veriyorsanizda bir dogum yapilmis ev degil gun olan ev tercihiniz olsun. Ikrama gelince turkse zaten bi bebek mevlutu falan yaparlarsa gidin bebek sekeri ve yiyecek ikramlarindan alin ozaman kendinizi daha iyi hissedeceksenizdir

Ayrica turkluk demek adetten orften yikilmak anlamina geliyorsa sizin kullanici adiniz neden ingilizce U Uniqueangel size gelen misafirlere hi welcome diyip patates salatasi falan ikram ediyorsaniz o tam turk orf adeti olmuyo dikkatinizi cekerim.ingilizce nickinizle bu konununda bu kadar alakasi var bence. Igneyi kendinize cuvaldizi baskasina batirin.

Siz nasıl böyle düşünürsünüz anlamadım.. Kızın annesi ölmüş, yok. Kim öğretecek bunları ona? Tek başına bebek bakıyor. Yeni doğmuş. Yanında kimsesi yok. Destek olman gerekirken böyle basit bir şey yüzünden bir daha görüşme denir mi ya, denir mi?

Bence sonuna kadar haklisiniz.cok terbiyesizce bir durum.ben cok bozulurdum ve bende ciddi puan kaybederdi bu kisi.bana misafir gelecegi vakit deli divane oluyorum ben hasta oluyorum resmen.elimden gelenin fazlasini yapiyorum.ve biz Turkuz adetimiz orfumuz var.bu degerleride kaybedersek vay halimize.terbiyesizlik yapmis bana gore bidaha gorusmeyin bosverin gitsin

Ya her dogum yapan kadinda bence ayni dusunce vardir. Ya siz dogum yapmadiniz ya siz gercekten insan degerini ikrama gore degerlendiriyorsunuz. Iyiki sizin gibi arkadasim yokmus ezkaza dogumumda falan gelir de ikram yapilmazsa benimlede gorusmezmis. allah insaf versin bence dost basa dusman ikrama.......

X