Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayıp etmiş ama lohusa insanın kafası değişik oluyor; belki o an düşünemedi akıl edemedi.Merhaba arkadaslar. Benim paylasacagim konu dert degil ama bir konuda degerli fikirlerinizi almak istiyorum.
Gecici bir sureligine is sebebiyle yurtdisindayiz. Buraya geldigimizden beri yabancilardan degil Turklerden yana buyuk hayal kirikliklari yasadik.O konulara hic deginmeden asil konuma geleyim.
Sadece disarda bazi ortamlarda gorustugumuz ve sicaklik duydugum bir bayan iki hafta once ilk dogumunu yapti. Kizin annesi vefat etmis, yasasa gubette dogum yapan kizina yetisirdi eminim. Lohusalik hali benim icin duygu yogunlugu bakimindan ozel bir donem. Butun bunlari dusunerek onu memnun edip sevindirmek istedim.
Evde kucuk cocugumu aglatarak guzel guzel ikramlar hazirladim. Bayana da haber verdim ve dedigim saatte de dogum ziyareti icin bir elimde cocugum bir elimde ikramlar kapisini caldim. Oturduk biraz; sohbet, dogum hikayesi derken yarim saatten biraz fazla zaman gecti. Kisa olmasi gerektigi icin de iyi dilek ve dualarla ayrildim evden. Kapidan ciktim ama inanin soktaydim. Ben ondan bana hizmet etmesini lohusa haliyle asla beklemem ama ilk defa gittigim evden de en ufak bir ikram almadan ayrilmak cok zoruma gitti. Benim kendi hazirladiklarimi soylese ben kendi elimle ikram ederdim. Bir meyve suyu ya da cikolata ile de olsa beni sayip evime gelen birine mutlaka izzeti ikramda bulunmam lazim. Kaldi ki bu isler Turkiye'de o kadar guzel yapiliyor ki "bebege hosgeldin" esyasi ve ikramlari ayri bir pazar oldu artik. Bayan normal dogum yapti son derece de kolay oldugunu anlatti. Ayaktaydi yani. Sezeryan olsa ameliyelat derim kendime teselli veririm ama anlamakta zorlaniyorum."Allahim dedim seytan kolumda ben senin rizana talibim" desem de uzun sure saskinligimi uzerimden atamadim.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Merhaba arkadaslar. Benim paylasacagim konu dert degil ama bir konuda degerli fikirlerinizi almak istiyorum.
Gecici bir sureligine is sebebiyle yurtdisindayiz. Buraya geldigimizden beri yabancilardan degil Turklerden yana buyuk hayal kirikliklari yasadik.O konulara hic deginmeden asil konuma geleyim.
Sadece disarda bazi ortamlarda gorustugumuz ve sicaklik duydugum bir bayan iki hafta once ilk dogumunu yapti. Kizin annesi vefat etmis, yasasa gubette dogum yapan kizina yetisirdi eminim. Lohusalik hali benim icin duygu yogunlugu bakimindan ozel bir donem. Butun bunlari dusunerek onu memnun edip sevindirmek istedim.
Evde kucuk cocugumu aglatarak guzel guzel ikramlar hazirladim. Bayana da haber verdim ve dedigim saatte de dogum ziyareti icin bir elimde cocugum bir elimde ikramlar kapisini caldim. Oturduk biraz; sohbet, dogum hikayesi derken yarim saatten biraz fazla zaman gecti. Kisa olmasi gerektigi icin de iyi dilek ve dualarla ayrildim evden. Kapidan ciktim ama inanin soktaydim. Ben ondan bana hizmet etmesini lohusa haliyle asla beklemem ama ilk defa gittigim evden de en ufak bir ikram almadan ayrilmak cok zoruma gitti. Benim kendi hazirladiklarimi soylese ben kendi elimle ikram ederdim. Bir meyve suyu ya da cikolata ile de olsa beni sayip evime gelen birine mutlaka izzeti ikramda bulunmam lazim. Kaldi ki bu isler Turkiye'de o kadar guzel yapiliyor ki "bebege hosgeldin" esyasi ve ikramlari ayri bir pazar oldu artik. Bayan normal dogum yapti son derece de kolay oldugunu anlatti. Ayaktaydi yani. Sezeryan olsa ameliyelat derim kendime teselli veririm ama anlamakta zorlaniyorum."Allahim dedim seytan kolumda ben senin rizana talibim" desem de uzun sure saskinligimi uzerimden atamadim.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Konuna ve şu yazdığın cümleye kadar ki düşüncem,hangi memleketten uyruktan olursa olsun yaşam biçimi,o an ki şartları,yetişme şekli,öncelikleri..... derim.Evet sen nasıl yaşam biçimin alışkanlıkların ve gördüklerini uygulayıp bekliyorsun.Onun için de aynı.İnsan ufakta olsa ikram bekliyor haliyle.Burda bir sorun yok.Fakat Allah rızasını gözeterek gittim ne demek gerçekten.Neden her işimizi bu şekilde vurguluyoruz.Yani sen bir arkadaşı sevdiğin için veya canın sıkıldığı için veya arkadaşlık kurmak için gitmiş olamaz mısın.Allah ın rızası tabiki önemli.Ama sırf Allah rızasını almak için gitmek veya her harekettte Allah ın rızasını gözetmekse amaç,o zaman buraya açtığın konuda pek Allah rızası olmaz.Komşunun sana göre ayıbını anlatıyor ve insanların onu eleştirmelerine vesile oluyorsun.Haklisiniz isin o boyutu da var ama konustuk her sey yolunda gayet rahat ve iyi gorunuyordu.Muhabbette bir skintimiz yoktu. Zaten kemdime kiziyorum guya Allah rizasi gozeterek gittim ama takildim kaldim iste...
Hakli yaniniz var elbette. Ben kendi dusuncem hakkinda elestiri istedim; bayan hakkinda degil esasinda. Dusuncemin dogru mu yanlis mi onu merak ettigim icin konu actim.Yine de bu guzellikler unutulmasa diyorum... Evet oraya gitmemde sebep Allah rizasiydi. Cok diyalogum yok, komsuyuz ayni sitede, ayni memleket olmasi da baglayici... Arkadasim degil yani. Gurbet elde memleketlim...Konuna ve şu yazdığın cümleye kadar ki düşüncem,hangi memleketten uyruktan olursa olsun yaşam biçimi,o an ki şartları,yetişme şekli,öncelikleri..... derim.Evet sen nasıl yaşam biçimin alışkanlıkların ve gördüklerini uygulayıp bekliyorsun.Onun için de aynı.İnsan ufakta olsa ikram bekliyor haliyle.Burda bir sorun yok.Fakat Allah rızasını gözeterek gittim ne demek gerçekten.Neden her işimizi bu şekilde vurguluyoruz.Yani sen bir arkadaşı sevdiğin için veya canın sıkıldığı için veya arkadaşlık kurmak için gitmiş olamaz mısın.Allah ın rızası tabiki önemli.Ama sırf Allah rızasını almak için gitmek veya her harekettte Allah ın rızasını gözetmekse amaç,o zaman buraya açtığın konuda pek Allah rızası olmaz.Komşunun sana göre ayıbını anlatıyor ve insanların onu eleştirmelerine vesile oluyorsun.
Kendi düşüncen hakkında eleştiri isterken,konunun asıl kahramanı o olunca haliyle insanlar düşünceni doğru bulduklarında haklısın evet ayıp etmiş diyeceklerdir.Hakli yaniniz var elbette. Ben kendi dusuncem hakkinda elestiri istedim; bayan hakkinda degil esasinda. Dusuncemin dogru mu yanlis mi onu merak ettigim icin konu actim.Yine de bu guzellikler unutulmasa diyorum... Evet oraya gitmemde sebep Allah rizasiydi. Cok diyalogum yok, komsuyuz ayni sitede, ayni memleket olmasi da baglayici... Arkadasim degil yani. Gurbet elde memleketlim...
Siz elsiniz bir sıkıntım olsa evime gelen misafire belli etmem. Uykusuz olabilir aklından çıkmış olabilir . Maşallah kadına doğumdan çıkmış kendine çocuğuna bakıyor. lohusa kadın dan ikram beklemem ben olsam . He ben olsam getiririm ama beklemem bir iyilik yapmışsınız sonra kendinizi vesveseye vermiş siniz. Insan lık hali diyip geçmeniz gerekir.Haklisiniz isin o boyutu da var ama konustuk her sey yolunda gayet rahat ve iyi gorunuyordu.Muhabbette bir skintimiz yoktu. Zaten kemdime kiziyorum guya Allah rizasi gozeterek gittim ama takildim kaldim iste...
Yazdiklarimi okudunuz mu? Hizmet beklemiyorum.En basit hazir bir sey sunmak ya da teklif etmek nezaketendir. Bu bizim degerlerimizdendir. Misafire elinle olmadi dilinle ikram edilir. Onemli olan karsilikli memnun edebilmek... Sozle dil eskimez, hazir bir ikram da bir sey eksiltmez.Benim aklıma bile gelmezdi valla ikram beklemek yeni doğum yapmış kadından.
Zaten ikramları sen götürmüşsün, senin yaptığını sana sunması biraz komik değil mi.
Sezeyanlı olmayabilir ama gece boyunca 2 saaate bir uyanan uyuyamayan kadından hizmet beklemek pes yani.
Ayrıca küçük çocuğunu ağlatmayabilirdin o senin seçimin olmuş. Kadın senden yardım istememiş
Ne gönül alması ne yakışanı valla siz yazdıkça hayret ediyorum kadın sizi evden kovmuş sanacak gören.
Allah rızası için gitseniz 1 bardak şunu vermedi diye veryansın etmezdiniz.
Merhaba arkadaslar. Benim paylasacagim konu dert degil ama bir konuda degerli fikirlerinizi almak istiyorum.