- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
Cevap yazan arkadaslara ayri ayri tesekkur ediyorum. Beklentim yeme icme tabiki degil sadece nezaketen de olsa bizim misafirperverligimizde olan bir guzelligi; izzeti ikrami gormek isterdim. Bir bardak meyve suyu, bir kahve, bir seker, bir lokum beni doyurmaz ondan da azaltmaz. Onemli olan gonul almak bize yakisani yapmak. Bana boyle yaklasan biri olsa elimden geleni yaparim, elimden gelmiyorsa dilimle taltif ederim. Bence bu guzel adetlerimiz unutulmamali. Oyle bir anacim var ki misafir yer o doyar. Ben oyle gormedim. Aklina gelmedi varsayarsak bir mesajla bile olsa yine de gonul alirdim. Yasadikca daha cok insan tipi gorecegiz demek ki... Allah bilsin...
"Allah bilsin" ne demek yahu beddua eder gibi. Herhanhi bir misafirliğe gitmiş olsanız hak veririm ama kadın e kadar iyi olursa olsun başında kimsesi yok, yeni doğum yapmış, siz de çocuk sahibisiniz kolay mı çocuk bakmak yeni doğan. Aklına gelmemiş olabilir, belki evde kahvesi şekeri yok bilemezsiniz ki, kimsesi olmadığı içinde ziyarete gelecek, hrhangi bir hazırlık yapmamış olabilir evinde. Lohusa adı üstünde yani. Ha birisi olsa yanında anlarım onlarda mı yapamamış dersiniz haka u kadar şey yazıldı yok mesaj atsaydı, yok Allah bilsin, yok yaşadıkça daha neler göreceğiz sanki kadın sizi kapı dışarı etti gibi konuşuyorsunuz insanın bir günü bir gününe uymaz. Kaldı ki Allah rızası diyorsunuz iyi niyetle gittiyseniz yaptığınız şeyin karşılığını da beklemeyin ya. Tamam meyve suyu, kahve filan ama belki çıkamadı alamadı, eşine aldıramadı nereden biliyorsunuz ki hala yargılıyorsunuz.