• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum yapanlara bebek ziyareti

ohlala

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2018
177
254
23
35
Sorum dogum yapan arkadaslara.

Arkadaslar bildiginiz üzere dogum yapanlara bebek ziyaretine gidiliyor.
Benim aklimi kurcalayan birkac soru var.
Cocugum henüz yok, bu nedenle empati yapamiyorum sizlere danismak istedim.

Soruyu arkadaslarim ve esimin ailesindeki diger gelinler (elti degil) icin soruyorum.
Dogum yaptiktan sonra sizi hastaneye ziyarete gelmelerini mi isterseniz yoksa dinlenmenize izin verip ziyarete gelmemelerini mi?

Eve ziyarete ne zaman gelmelerini istersiniz, dogumdan hemen sonra ziyarete gidilse mi ayip olur veya birka ay sonra mi?

Bir türlü bilemiyorum, cok yakin olmayan arkadaslarimda dogum yaptiklarini ögrendigimde hemen mesaj yazarim, aramam rahatsiz etmemek adina. Mesaj yazar tebrik ederim ve ziyaretimi birkac ay sonra kendide bebekte bir düzene oturduktan sonra gerceklestirmek isteyecegimi söylerim. Aradan birkac ay sonra genelde baska arkadaslarla ziyarete cagrilirim.

Genelde bu böyle oldu ama dogrusu nedir?

Cevap verecekler normal dogum mu sezaryan mi yaptilar ve onlara ziyaret nasil gerceklesti, ama aslinda nasil olmasini isterlerdi yazabilirler mi?

merhabalar.sezaryan dogum yaptim.hastaneye de eve de hemen bikac gun icinde dolustular.igrenc bisey.bebegin 40i ciktiktan sonra gelmelerini tercih ederdim.aman ha hemen gitmeye kalkmayin.pijamali gecelikli kanamali agir hareketler ameliyat dikisleri filan bi de misafirle muhabbet et cok yorucuydu.Allahta hizmet etmedim evde yardim edenlerim vardi.ama kim olsa asla 40i cikmadan gitmem.

Merhaba. Normal doğum yaptım. Bulunduğum şehire o sıra yeni taşınmıştık eve ziyarete gelecek eş dost yoktu. Annem ve kızkardeşim doğum yaptığım günün ertesi gün geldiler. 5 gün sonra kaynanam ve kayinbabam geldi, beş gün kalıp gittiler. 12. gün babam diğer kardeşlerimle geldi bebeği görüp bir gece yatıp hep birlikte gittiler. Bebeğim 3 aylıkken benim bir arkadaşım, ondan bir ay sonra da eşimin bir arkadaşı geldi ziyarete.

İlk üç ay, özellikle kırkı çıkana kadar yalnız olmak isterdim. Benim için 3 ay o kadar zordu ki insan sesi bile duymak istemiyordum, telefonlara bakmıyordum. İlk ay toparlanmak ve bebeğe alışmak açısından kritik. Ve bebekler genellikle ilk 3 ay çok gazlı oldukları için inanılmaz yorucu geçiyor.

Kendim de deneyimledikten sonra 3 aydan önce cagirilmadikca kimseye gitmem. Ama herkesin beklentisi bir olmuyor tabi. Kimi insanlar hastaneye üşüşüveriyor, onların normali bu olabiliyor. Böyle birine gitmek için 3 ay beklerseniz yanlış anlayabilir. O yüzden siz özellikle bir kaç ay sonra gitmeyi uygun bulduğunuzu belirten bir mesaj yazmakla bana göre en uygun olani yapıyorsunuz. Aranızdaki samimiyete göre bir de yardım teklif etmenizi öneririm.

Ben olsam mesajla tebrik ettikten sonra arayıp rahatsız etmek istemedim, musaitsen sesini duyayım yazardım. Uygunsa arar, telefonda da tebrik eder, yardım teklif ederdim. Yakın biriyse ara sıra yemek yapar, kapıdan bırakıp gideceğimi mutlaka vurgulayarak yemek getirecegimi yazardım. Ya da biraz hava almak için isterse bir saat bebeğe bakabilecegimi yazardım.

Soruyu arkadaslarim ve esimin ailesindeki diger gelinler (elti degil) icin soruyorum.
Dogum yaptiktan sonra sizi hastaneye ziyarete gelmelerini mi isterseniz yoksa dinlenmenize izin verip ziyarete gelmemelerini mi?

Eve ziyarete ne zaman gelmelerini istersiniz, dogumdan hemen sonra ziyarete gidilse mi ayip olur veya birka ay sonra mi?

Bir türlü bilemiyorum, cok yakin olmayan arkadaslarimda dogum yaptiklarini ögrendigimde hemen mesaj yazarim, aramam rahatsiz etmemek adina. Mesaj yazar tebrik ederim ve ziyaretimi birkac ay sonra kendide bebekte bir düzene oturduktan sonra gerceklestirmek isteyecegimi söylerim. Aradan birkac ay sonra genelde baska arkadaslarla ziyarete cagrilirim.

Cevap verecekler normal dogum mu sezaryan mi yaptilar ve onlara ziyaret nasil gerceklesti, ama aslinda nasil olmasini isterlerdi yazabilirler mi?
normal doğum yaptım kırkımız çıkana kadar kimseyi istemedim mesajla vs tebrik en güzeli ilk zamanlar

Canım doğum yapmadım henüz ama 40 çıktıktan sonra gitmen daha düşünceli bir hareket olur. Zaten yeni bir süreçe adepte olmaya çalışan anne için birde dışardan gelen misafir zorlayıcı olabilir.

Şayetki ziyarete gittiniz gittiğinizde ikramlık birşey hazırlayamaz sizinle tam ilgilenemezse mazur görün derim ☺

Normal dogum yaptim. Bebegimin ilk zamanlarini sevdiklerimle birlikte gecirmek istedim. Cogu kisi hastaneye geldi ve cok fazla durmadilar. Boylelikle evde agirlamis durumu da olmadi. Benim icin rahatti. Ama burda onemli olan gelenlerin cok kalmamasi. Sonraki gunletde eve gelenler sayesinde de kafam dagildi. Surekli bebekle bas basa kalmak da iyi gelmiyor insana. Sohbet etmek istiyorsun. Az ve oz kalindigi surece gidebilirsin bence. Bir de gelenler elleri bos gelmediler. Giderken bulasik varsa yikadilar.
Gidecegin kisi benim gibi de dusunebilir. Gelmesin de isteyebilir. Bu kisiden kisiye degisir. Sorabilirsin nazikce telefonda bence.

Ben doğum yapan insanların yanında bulundum yardımcı olmak için ve şuanda da hamileyim kendi hakinlarima da söyledim hastaneye eşimin ve benim ailem dışında kimse gelmesin diye. Çünkü insan doğumdan çıktıktan sonra gerçekten savaştan çıkmış gibi yorgun ama zafer kazanmış gibi mutlu. Ben dinlenip toparlanmayı tercih ettiğim için tercihim bu yönde .çok yakın olduğum teyzelerime bile hem kendi sagligim hem de bebeğimin sağlığı için 40 gün dolmadan ziyaretçi kabul etmeyi düşünmüyorum. Lohusayken de zaten insan çok alıngan oluyormuş etrafımda açıkçası annem dışında kimseyi istemiyorum . Eğer daha erken toparlarsam arar kendim davet ederim. Normalde hastanede yatana bile ilk gün gidilmez ben daha ilkel düşünen bı insanım. Yani hastanede yeni doğan parti havasında yapanlar var bu onların tercihi onlar kendilerini öyle daha mutlu hissediyor ben öyle biseyi istemediğimi de belirttim. Herşeyi önceden söyledim yani 🤗 şimdiden bebeğimi kimse opmesin vs vs😁😁😁

benim 2 kızım var, ilkinde il dışındaydık eşimin görevinden dolayı... Çok kolay oldu doğumum ve sonrası ve ama 2.kızımda berbat ötesi oldu şuan 34 günlük kızım var ve hastaneden çıkar çıkmaz komşular ve kayınvalidemin akrabaları doluştular... geldikleri neysede iki büklüm ikram verdim sezaryenli halimle... Millet çocuğunu acile götürüp acil çıkışı benim yenidoğan bebeğimi bakmaya geleni bile gördüm... Ben kim olursa olsun bebesi 2 ayını bitirmeden özellikle gitmedim ama telefonla arayıp halini hatrını sormuşumdur. Keşke bebek ziyareti yerine bi tencere çorba kaynatıp ya da kompostu yapıp kapıdan verip gitseler geri ::kızgın:

Ben de hastanede ziyareti tercih ederim. Çünkü eve gelen olduğunda illa ki bi etrafı düzeltme,bir ikram hazırlama mecburiyeti oluyor. Olmasa da oluyor. Hastanede ziyaret iyidir. Ya da 40 gün sonra kısacık ziyaret. Ama akşam değil :/

Back