Mune hanım son noktayı koydu
iyi ki yazmışsınız. Aslında sadece size özel mesaj atsaymışım da olurmuş. Bazı arkadaşlar “o senin için fedakarlık yapmış, peşinden gelmiş sıra sende” yazdı. Ben de vicdan muhasebesi yapıyordum ama Mesajınızla kafamdaki belirsizlikleri, git-gelleri tamamen bitirdiniz.
Biz isteyerek ana-baba olduk. Kaldı ki bazı insanların torun sahibi olduğu yaşta ancak evlat sahibi olabildik. Bu yaşta da olgun, fedakar olamayacaksak ne anladım bu işten. Belki beni de peşinden sürüklemek istemesi bu yüzden. Kendini emniyete almak istiyor. Tek başına giderse ev açamaz. Sıkıştığı yerde faturaları ödeyecek bir karısı olmayacak.
Bizim sorunlarımızın çoğu doğuma yakın başladı. “Ben gece yarısı sancım tutar. İçme” dediğim halde içmesiyle. Doğum sonrasında da bebeğin sorumluluğunu ortak paylaşamıyor olmamızla benim tahammülüm bitti. Yoksa önceki sayfalarda bana itham edilen sırf çocuk yapmak için evlenmedim.
Benimde içimden geçen de onun tek başına gitmesi. Madem amaç para kazanmak.
@ceycey0406 dedi. “Doğu’nun en ücra köşelerine kızlar çalışmaya gidiyor.” 42 yaşındaki kazık kadar adamda arkasını toplamam için 4 aylık bebeyle beni peşinde sürüklemesin. Kendine dersler çıkarırsa, o vaad etmediği şeyler konusunda ( her gün içmemek, bebeğin bakımında pay almak, maddi katkıda sağlamak, önüne gelen yemeğe itiraz etmemek, masadaki tabağı mutfağa taşımak…gibi) kendine çeki düzen verirse bende kaybettiğim hevesimi belki kazanır ve çaba harcarım. Yoksa burda bazı arkadaşların bebeğin psikolojisini düşünmüyorsun filan demelerine gerek kalmadan kendi kalan aklımı yitireceğim.
Mesajınız için çok teşekkür ederim
Mune hanım. Tuşlara basan parmaklarınız dert görmesin