Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
monte geçmiş olsun benim büyük oğlum öyleydi hiç bi şekilde susturamıorduk en sonun da hastanede alıyoduk soluu orda poposuna hortum sokup gazını çıkarıolardı..

kızlar bize duyma testini hastanede yatarken yapmışlardı...

kızlar pişik kremi ne kullanıyorsunuz? Nasıl kullanıyorsunuz şu bilinen pişik kremlerini her alt açtığınızda kalıp gibi sürüyormusunuz, doktorunuz böyle birşey dedi mi? Benim dr bu kremlerin önleyici krem olduğunu söyledi ama ben bir yerde okumuştum iyi değil demişlerdi, ama şimdi oğlumun poposu pişti geçmesi için iyileştirici özelliği olan krem sürüyorum geçiyor ama sonra yine oluyor , siz bu alt değişim işini nasıl yapıyorsunuz neler sürüyorsunuz, birde bizim bez bacaklarınısıkıyor çocuğun aslında büyük ama bacaklarını sıkıyor 2 numara kullanıyorum aslında sizdede varmı böyle bir sorun?

cnm ben chicconun pişik kremini kullanıorum, memnunum bi sorun yok ama daha küçük bizim kız, altını alırken önce kağıt havluyla sonra unibabyle siliyoruz sonra kordon bakımı sonra pişik kremi, ama poposunu yıkayınca daha çok rahatlıyo,primanın 2si büyük geldi, 1 aldım ben o bile büyük nerdeyse kakalar aradan kaçabiliyo:)pişik kremi değil de pudra kullanmayın demişti doktor bana

ekinsu cum ben jonsan baby nin pişik kremini kullanıyorum her bez değişiminde sürüyorum işe yarıyor pişik olmadı çok hassa olmasına rağmen.ama kızımda niveanın pişik kremini kullanıyordum o daha yoğun kıvamlı daha iyiyidi yani.elimdeki jonson baby bitince nivea alacağım.çok yoğun kıvamlı olduğundan bebeğin cildinin kaka veya çişle temasını engelliyor ve pişik olmuyor.bez konusunda bişi diyemiycem benimkine hepsi büyük geliyor zaten ama bu güne kadar 4 paket bez bitirdim 5. paketteyiz.prima , evy baby ,molfix kullandım.evy baby ile molfix daha çok beğendim.primadansa hiç memnun kalmadım.hep knarlarından kaka çiş taşıyor.azıcık yapsa bile.walla fiyatına göre evy baby daha güzel geldi bana.
ekinsucum inşallah abuk geçer pişiği canım öptüm sizi

saol alishacım, nazlıcancım bende prima kullanıyorum aslında 3. paketimiz bitiyor, ama yavruşumun bacakları hep iz altını açınca içim acıyor valla bende değiştiriyim diyorum huggies denicem esnek yan bantları var ya belki sıkmaz
nazlıcım siz nasılsınız bebişin nasıl büyüdümü iyimi

Prıma kullanan anneler 1 numara mı kullandınız 2 numara mı? 1 numara ve 2 numara ne kadar gıder dıye merak edıyorum.. 1 numaradan 50 adetlık 2 numaradan 98 adetlık aldım..

kızlar biz hala 1 numara kullanıoruz 3. paket bitmek üzere pişik kremide uni kullanıorum her altını deiştirdiimde sürüorum şimdilik memnunum dr. zeytinyaınıda önerdi ama bana zor gelio...

bizde prima 1 numara kullanıyoruz 3. paketteyiz günde bir kere hametan sürüyorum arasırada sebamedin pişik önleyicisini kullanıyorum simdilik pişiğimiz yok cok şükür ama bu gaz bizi mahvetti gece yine 23:00-3:00 ayaktaydık yavrum kızarıp bozarırken biz mahvolduk sap simplex aldık bakalım iyi gibi de 23:00 da dananın kuyrugu kopar artık:))

kıslar bende prima kullanıyodum eşim huggies almış şimdi onu deniyorum ama pek memnun olmadım sanırsam bitince primaya dönücem yine pişik kremi olarak sabamed kllanıyorum ama ondana memnun değilim

prima kullanıyorum ama çişini sızdırdı diye molfix deniyim dedim o da primadan beter çıktı 2 numarası küçük geliyor sanırım ondan hep sızdırıyor..pişik kremi de kardeşimin eşi kozmetikçi avenn diye bebek bakım seti getirmişti onu kullanıyorum hiç pişik olmadı şimdilik memnunum..

Kızlar sizin bebeler ilk haftalarda ne kadar zamanda bir emiyolardı, benimkinin uykusu bazen 3-4 saati buluyo, hemşireler uzun uyursa zorla uyandır emzir dediler ama normalmidir sizce bu kadar saat.

Birde hastanedeyken memeyi çok kolay alıyodu ama şimdi rahat on dakika memeyi vermek için uğraşıyorum, emmek istiyo ama ucunu tutuyo tamamını almıyo kafayı sallıyo, bağırıyo, tutturana kadar akla karayı seçiyorum, memeler çok dolgun diye yada ucu sert diye olabilirmi acaba. Ter döküyorum valla napıcaz.

Kuzicim aynen benimkide daha 3 günlük bebekken çok rahat emiyordu şimdi bizde aynı tarif ettiğin gibiyiz ve dediğin gibi meme çok dolu olunca daha zor alıyor bende oda ter içinde kalıyoruz valla :)) banada 3 saati geçirme dediler benimki günde sadece 1 kez tam 3 saat uyuyor onun dışında hep 1 saat 2 saat 1.5 saat uyuyor kalkıyor

bende prima 2 numara kullanıyorum suan 6-7 paket oldu bez malum bızımkı doğalı baya oldu. pişik kremi de dalin kullanıyorum her bezini açtığımda mutlaka sürüyorum pişik olmadık çok şükür.

2 numara stok yapmak lazım o zaman.. Genellıkle prıma kullanılıyor anladığım kadarıyla.. Saolun annişler...

az önce doktordan geldik oglum kolikmişsenağlamadoktor 6 ay bu sekil devam edicegini söyledi gece 10 dan sabah 5 e kadar agladı mosmor bir sekilde şimdide sızdı uyuyo oglum...moralim cok bozuk cok uykusuzum daha cok var 6 ayın bitmesine...dün aldıgımız ilaçta işe yaramadı fön mk. calıstırdık 5 dk. sustu sonra yine aynı...napcamı sasırdım :sm_confused:

az önce doktordan geldik oglum kolikmişsenağlamadoktor 6 ay bu sekil devam edicegini söyledi gece 10 dan sabah 5 e kadar agladı mosmor bir sekilde şimdide sızdı uyuyo oglum...moralim cok bozuk cok uykusuzum daha cok var 6 ayın bitmesine...dün aldıgımız ilaçta işe yaramadı fön mk. calıstırdık 5 dk. sustu sonra yine aynı...napcamı sasırdım :sm_confused:
geçmiş olsun cnm, kolik bebekler için cd görmüştüm anne karnındaki seslere benziyomuş d&r larda vardı bi deneyin belki sakinleştirir

Ekinsu sağol canım, benimki daha 6 günlük, on günde falan düzelir diye umuyodum ben ama seninki hala öyleyse yandık desene, benimki 3 saatten aşağı pek uyumuyo, hatta 4 -5 saat uyuduğu oluyo bazen uyandırıyorum zorla

Montesori Allah yardım etsin valla, bazen benimkide sebepsizce bağırmaya başlıyo napacağımı şaşırıyorum ama Allahtan okadar uzun sürmüyo insan kafayı yer gerçekten. Alisha'nın dediği gibi kolik cd'leri varmış bende duymuştum.

Back
X