• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapan anneler.........

cimcime22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
237
1
46
Diğer
merhaba cici anneler ben tam kilo vericem zayıflamam lazım derken hooop hamile kaldım ve kilodan çok korkuyorum
15.haftam bitmek üzere ve ben şimdiden 3 kilo aldım...
Sizlere sorum doğumdan sonra kilolarınızın ne kadarını verdiniz ne kadarı sizde kaldı ,bir de almamak için neler yapayım tecrübelerinizden faydalanmak isterim şimdiden teşekkür ederimm:):)

merhaba cici anneler ben tam kilo vericem zayıflamam lazım derken hooop hamile kaldım ve kilodan çok korkuyorum
15.haftam bitmek üzere ve ben şimdiden 3 kilo aldım...
Sizlere sorum doğumdan sonra kilolarınızın ne kadarını verdiniz ne kadarı sizde kaldı ,bir de almamak için neler yapayım tecrübelerinizden faydalanmak isterim şimdiden teşekkür ederimm:):)

Canım, kaç kilosun ki şu anda? Ben 49 kilo ile hamile kaldım 69 kilo ile doğuma girdim..Gerçi ideali 8-12 kilo diye biliyorum ama ben kendimi pek sıkmadım açıkçası..Gerçi hiç yağlı, tuzlu yemedim ama beni asıl yakan tatlılar oldu:1:Özellikle son aylarda çok hızlı kilo aldım..

Çok klasik olacak belki ama yağlı, tuzlu ve benim yaptığım gibi baklava türü ağır tatlılar yememeli ve kola türü şeyler içmemeli..Ben maalesef birtek kolaya aşerdim..Çok yanlıştı biliyorum ama kendime hakim olamadım:50: Bir de bol su içmek ve tabiki mümkün olduğu kadar yürüyüş..Bunlar ilk aklıma gelenler..

Ben doğum yapalı 8,5 ay oldu..Şu anda yine 49 kiloyum..Yaklaşık 7 ayda bu kiloya kavuştum..Rejim yapmadım, sütüm kesilir diye korktum açıkçası ama bu sefer elimden geldiği kadar sağlıklı beslendim..Bir de şu var ki bebekle ilgilenirken zaten kilolar gidiveriyor:9: Başta çok hızlı veremesen dahi moralini bozma çünkü bende öyle oldu..Özellikle ilk regl olduğun vakit bayağı bir fark oluyor karnında..Şişliklerde zamanla gidiyor..Kısacası acele etme, moralini bozma, herşeyi zamana bırak, sabırlı ve dirençli ol:34:

Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine :nazar::nazar::nazar:

Canım, kaç kilosun ki şu anda? Ben 49 kilo ile hamile kaldım 69 kilo ile doğuma girdim..Gerçi ideali 8-12 kilo diye biliyorum ama ben kendimi pek sıkmadım açıkçası..Gerçi hiç yağlı, tuzlu yemedim ama beni asıl yakan tatlılar oldu:1:Özellikle son aylarda çok hızlı kilo aldım..

Çok klasik olacak belki ama yağlı, tuzlu ve benim yaptığım gibi baklava türü ağır tatlılar yememeli ve kola türü şeyler içmemeli..Ben maalesef birtek kolaya aşerdim..Çok yanlıştı biliyorum ama kendime hakim olamadım:50: Bir de bol su içmek ve tabiki mümkün olduğu kadar yürüyüş..Bunlar ilk aklıma gelenler..

Ben doğum yapalı 8,5 ay oldu..Şu anda yine 49 kiloyum..Yaklaşık 7 ayda bu kiloya kavuştum..Rejim yapmadım, sütüm kesilir diye korktum açıkçası ama bu sefer elimden geldiği kadar sağlıklı beslendim..Bir de şu var ki bebekle ilgilenirken zaten kilolar gidiveriyor:9: Başta çok hızlı veremesen dahi moralini bozma çünkü bende öyle oldu..Özellikle ilk regl olduğun vakit bayağı bir fark oluyor karnında..Şişliklerde zamanla gidiyor..Kısacası acele etme, moralini bozma, herşeyi zamana bırak, sabırlı ve dirençli ol:34:

Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine :nazar::nazar::nazar:

çok teşekkür ederim tatlı hiç yemiyorum ama bende kolaya dayanamıyorum :( hamile kalmadan öncede aynı yiyordum şimdi hatta daha az yiyorum ama kilo alıyorum ilginçtir ben de 58 le hamile kaldım şuan 15 5 haftalık hamileyim ve 61 olmuşum boyum kısa top gibi olurum valla:):)

çok teşekkür ederim tatlı hiç yemiyorum ama bende kolaya dayanamıyorum :( hamile kalmadan öncede aynı yiyordum şimdi hatta daha az yiyorum ama kilo alıyorum ilginçtir ben de 58 le hamile kaldım şuan 15 5 haftalık hamileyim ve 61 olmuşum boyum kısa top gibi olurum valla:):)

Bence şu ana kadar aldığın kilo normal..Bende bu dönemlerde 4 kilo kadar almıştım..Son aylarda coştu benim kilolar..Ama şunu söylemek istiyorum..Kendine baskı yapma, dert etme..Sonuçta geçici bir dönem bu, tadını çıkarmaya bak..

Gebelik öncesi kilonuz düşükse, büyük olasılıkla normal kiloda ya da kilolu anne adaylarından daha fazla ve daha hızlı kilo alacaksınız.
Karnınızda büyüyen bebeğin ölçüleri de kilo almanızı yakından etkiler. Ufak yapılı bebek doğuracak anneler daha az kilo alırken yapılı bebek doğuracak anneler daha fazla kilo alırlar.
Genel olarak söylemek gerekirse gebelik öncesi normal kilodaysanız, gebelikte normal beslendiyseniz ve bebeğiniz de ortalama ölçülerde gelişim gösterdiyse bu durumda gebeliğinizin sonunda muhtemelen 10 kilogram ile 17.5 kilogram arası almış olacaksınız.

Bu bilgiyi de bir siteden alıntı yaptım..Belki faydası olur..:34:

canm bnde 71 le hamile kaldım 79 da doğum yaptım tekrar 71 oldum.şu an 2.5 aylık bebeğim ve 4 kilo aldım zmanla veririm bebeğim doysun yeterki...ha bu arada KOLA ya dayanamıyorum dedin gazlı içecekler ödem yapıyor söyleyeyim.gazını gider cok içmemekle beraber iç arada. bebeğin için yaparsın bunu snaırım;)

bence biraz beyinde bitiyor bu kilo işi,ben hamileyken birşey yiyeceğim zaman bebeğim için yiyorum ona yarasın şifa olsun inşallah derdim...gercekten ben çok kilo almadım ve bebişim tosuncuk oldu...tabi birazda genetiğinden anne baba iri olunca cocukta öyle oluyor..

Back