• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası

4 aylık bebeğin ben de hala adet olmadım. Aslında emzirmekten ziyade ne yediğimizle ilgili bence kilo durumu, tabii genetik etkenler de çok önemli.
Benim hayatımda hiç iştahım bu kadar açık olmadı. Gece illa ki bir şeyler yiyorum. Ama uzun süredir rahatsızdım midem ile ilgili çok sıkı bir diyetim vardı. Rahat yiyebildiği tek şey yoğurt, su, peynir idi. Onu yapınca bir de genetik olarak da kilo almaya çok yatkın bir bünyem yok. Daha doğrusu hiç bir zaman iştahlı birisi olmadım. Emzirme döneminde çok enerji gidince çok daha fazla açıldı iştahım. Acıktıkça suya yüklendim. Hamile kaldığım kilodan daha zayıfım şu an maalesef :(

Bebegim 17 aylik, tam bir sene sonra regl oldum.
Ilk cocugum da 6 ay sonra olmustum.
Hala da bir ay olurum bir ay olmam, dr normal dedi muayene de.
Kiloyu da oglumda Iki sene sonra vermistim, kizim da hemen gitti.

Merhabalar 5,5 aylık bebeğim var. 15 gün öncesine kadar aktif olarak emiyordu. Sütüm fazlaca idi. Şimdi ek gıda mama karışık gidiyor geceleri emiyor sadece Ama ben hala adet olamadım. İlk doğumumda böyle değildi. Doğumdan sonra kilo da veremedim 10 kilo yapıştı üstüme. Emzirerek zayıfladım diyen annelere gıpta ediyorum. İki doğumdan sonra da emzirerek zayıflatmayadım. Anca deli gibi spor yapıp diyetle zayıflamıştım. Hamilelikte gebelik diyetim vardı. Geçen hafta tahlil yaptırdım açlık şekeri 95. Ne iyi ne de çok kötü. Adet olamıyorum diye 2 ay önce doktora gittiğimde normal dedi doktor 1 yıla kadar. Yumurtalıkların uykuda dedi. Bu durumun zayıflayamamla ilgisi var mıdır? Zayıflasam şeker de düşer mi?
D vitaminininize baktırdınız mı? Düşükse kilo vermek çok zor oluyor. Sağlıkla büyütün inşaallah

Emzirip kilo vermek bana ütopik geliyor. Çünkü insanın canı sürekli yemek istiyor. Hele geceleri benim midem kazınırdı o hisse uyanırdım. Regl için de erken bence. Benim birinci yaşında gelmişti ilk reglim.
Bence kişiden kişiye değişiyor. Ben oldum olası iştahlı biri değildim , ne hamileliğimde nede emzirirken. Daha bebek 3-4 aylıkken ben çöp gibi kalırdım ve sütümünde maşallahı vardı , resmen Hollanda ineği gibiydim 😂😂😂. Bebekler bir yaşına geldiğinde vok zayıfladığım icin mecburen emzirmeyi bırakmak zorunda kalıyordum 😪

Adet olmamaniz normal adetin kiloyla alakasi yok yiyip yiyip kilo vermeyi beklemeyin emzirirken karbonhidrat abur cuburdan uzak dursaniz saglikli beslenseniz zaten gider o kilolar 7 aylik oglum var 20 kilo verdim sadece 4 kilosunu diyet yaparak verdim digerleri dikkat etme ile gitti. Simdi son 4 kilo onuda diyetle vericem dikkat etsemde gider ama uzun surer bir ayda halletmek istiyorum. Kilo vermek irade isi iradesine hakim olamayanlari hic anlamiyorum :) zaten hep yedigmiz seyler bir iki ay yemeyin ne olacak sonra zayiflayinca yine yersiniz

Tebrik ederim sizi darısı başıma🙃 ben boğaz tutamıyorum farkındayım hatamın ama insan 1-2 kg da mi veremez hiç veremedim

Yok valla boğaz tutulmayinca aksine alınıyor çünkü emzirirken şekerli hamurlu şeyler istiyor insan. Bende altı ay falan dombili dolaştım hamile kıyafetlerimle. Gidip büyük beden almak zoruma gitti. Büyük beden alırsam alışırım diye korktum. Diyetistene gittim sütüm azalmadan kilolarımdan kurtuldum. Diyetistene gidebilirsiniz tavsiye ederim. Spora da başlayacağım kilolarim gitti ama vücudum sıkı değil. Herşey emek istiyor 😅

Doğuma girdiğim kilomla çıktığım kilom aynıydı. İki senedir emziriyorum hala aynı. Şişmanım, bunu da şimdilik kabul ettim. 6. ayda adet oldum, onunla alakası yok. Bendeki durum vitamin, mineral Allah ne verdiyse kalmadığı için kilo veremiyorum. Belki sizin de öyledir, kan değerlerinize baktırdınız mı?

Merhabalar 5,5 aylık bebeğim var. 15 gün öncesine kadar aktif olarak emiyordu. Sütüm fazlaca idi. Şimdi ek gıda mama karışık gidiyor geceleri emiyor sadece Ama ben hala adet olamadım. İlk doğumumda böyle değildi. Doğumdan sonra kilo da veremedim 10 kilo yapıştı üstüme. Emzirerek zayıfladım diyen annelere gıpta ediyorum. İki doğumdan sonra da emzirerek zayıflatmayadım. Anca deli gibi spor yapıp diyetle zayıflamıştım. Hamilelikte gebelik diyetim vardı. Geçen hafta tahlil yaptırdım açlık şekeri 95. Ne iyi ne de çok kötü. Adet olamıyorum diye 2 ay önce doktora gittiğimde normal dedi doktor 1 yıla kadar. Yumurtalıkların uykuda dedi. Bu durumun zayıflayamamla ilgisi var mıdır? Zayıflasam şeker de düşer mi?
1.5 sene adet olmadım. ilk dogumumda iki kere doktora gitmiştim, en sonunda ilacla olmuştum. bunda hiç umursamadim. rutin senelik kontrole gitmiştim. ilaç istemiyorum dedim. sürece müdahale etmek istemedim. benim rahim kendini nadasa çekiyor doğumlardan sonra 🤣🤣🤣 zayıflamakla ilgili problem yaşamadım. gebelikte kılı almamıştım diyet sebebiyle.

Bende aynı durumdayım konunuzu takipte kalacağım. Regli olamamak bırak kilo vermeyi ödem atmayı bile engelliyor .

Sanırım sıkıntı orda çünkü asla tane hesabı yaparak kuruyemiş yemiyorum hamilelikte de doğum sonrası da.

Kuruyemis iki ceviz ya da 6 fındık ya da 6 badem verdi benim diyetisten🤭 bende çok severim bir avuç yiyorum gerçi o kadar uymuyorum. Yada üç hurma sütün yanına.

Emzirip 30 kilo vermiştim. Fakat deli gibi spor ve diyetle.

Bence kişiden kişiye değişiyor. Ben oldum olası iştahlı biri değildim , ne hamileliğimde nede emzirirken. Daha bebek 3-4 aylıkken ben çöp gibi kalırdım ve sütümünde maşallahı vardı , resmen Hollanda ineği gibiydim 😂😂😂. Bebekler bir yaşına geldiğinde vok zayıfladığım icin mecburen emzirmeyi bırakmak zorunda kalıyordum 😪
Ne büyük nimet farkında değilsiniz 🤣
Emzirip 30 kilo vermiştim. Fakat deli gibi spor ve diyetle.
sütünüz azalmadı mı

Çocuk emdiği için enerji veren şeyler yiyorsunuz haliyle veremiyorsunuz. Ben biraz yemeden kwseyim hemen sütüm azalırdi. Bebeği sütten kesince verirsiniz emin olun. Bende emzirirkrn veren tayfadan hiç olamadım. Maalesef. Sütten kesince ilk iki doğumumda diyetisyen artı sporla eski kiloma hemen döndüm. 3. Doğumda fazla alamadım ikizlerimdwn dolayı. Sütten kesince de peşlerinden koşmakla biraz yemeden kesince 2ayda eski halime döndüm. Daha sizin vücut yeni yeni toparlanacak. Bence bebeğe odaklanıp bu günlerin keyfini çıkarın. 3 doğumumda da bebeklerimi sütten kestiğim ay regl oldum. 16.13.10.aylarda. kiminin 40gunde olur. Kimimin 18ayda. Sizinki gayet normal. Sağlıkla büyüsün evladiniz

Back