Doğum sonrası

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.654
11.694
408
İstanbul
Merhabalar 5,5 aylık bebeğim var. 15 gün öncesine kadar aktif olarak emiyordu. Sütüm fazlaca idi. Şimdi ek gıda mama karışık gidiyor geceleri emiyor sadece Ama ben hala adet olamadım. İlk doğumumda böyle değildi. Doğumdan sonra kilo da veremedim 10 kilo yapıştı üstüme. Emzirerek zayıfladım diyen annelere gıpta ediyorum. İki doğumdan sonra da emzirerek zayıflatmayadım. Anca deli gibi spor yapıp diyetle zayıflamıştım. Hamilelikte gebelik diyetim vardı. Geçen hafta tahlil yaptırdım açlık şekeri 95. Ne iyi ne de çok kötü. Adet olamıyorum diye 2 ay önce doktora gittiğimde normal dedi doktor 1 yıla kadar. Yumurtalıkların uykuda dedi. Bu durumun zayıflayamamla ilgisi var mıdır? Zayıflasam şeker de düşer mi?

Benim bebeğim sekiz aylık bende hala adet olmadım. Ama doğum kilolarim gitti. Tabi kendiliğinden gitmedi boğazımı tuttum

Ben de 6 ay olmadım, kişiden kişiye değişen bir durum. Bende kist de olmuştu regl olduktan sonra her şey düzeldi. Şişkinlikte olduğu için rahat hissetmezsiniz. Şekerinizde normal yüksek sayılmaz. Muhtemelen regl olunca birazda kilo verebilirseniz daha da düşecektir. Stres şeker üzerinde çok etkilidir bu arada. Sürece bırakın, rahat olun

Oh yalnız değilim millet hiçbi şey yapmadım kendiliğinden gitti diyor ben kafayı yiyorum. Regl için 1 yaşına kadar da normal dedi

Doğumdan sonra 2.5 yıla yakın adet olmadım. İlk 2 yıl adet olmaman normal kabul edilebilir. Benim son 6 ay lekelenme oluyordu. 2.5 yıl sonunda düzenli olarak günü gününe olmaya başladım.
Doğum sonrası 1 yıl sonunda 10 kilo vermiştim. Adetle kilonun hiçbir ilgisi yok

Hadi ya ben de suçu regl olmamama atıp kendimi kaldıracaktım regl olduktan sonra veririm diye

Hadi ya ben de suçu regl olmamama atıp kendimi kaldıracaktım regl olduktan sonra veririm diye
Çok tatlısınız ama maalesef :))) doğum sonrası kilo veriminde hem boğazımı çok abartmamak koşuluyla tuttum( ekmek hamur işi ve tatlılar hayatımdan çıktı) hem de bol bol su içtim sütüm olsun diye. 2 yıl emzirdim.
Emzirme şu anlamda kilo verimine yardımcı oluyor; vücut süt üretmek için arı gibi çalışıyor. Yani metabolizma normalın üzerinde hızlı.. yediğinden fazlasını yaktığında kilo vermek kaçınılmaz zaten

Su 3 lt içiyorum bazen karnımdan luk luk su sesleri geliyor. Bu normalin üstünde çalışan metobolizmamsa normalini düşünemiyorum 75 m2 evin içinde çok hareket şansım yok hava da soğuk pek dışarı çıkamıyorum belki havalar ısınınca parka bahçeye çıktıkça hareket ederim

Emzirdiğinizi unutmadan yapılacak bir diyet programı ve bol hareket ile mutlaka verirsin. Sıkma canını

Söylediğiniz her şey kişiden kişiye değişir.

Ben hayatım boyunca çok hızlı kilo alan birisi oldum. İlk oğlum az emmişti. Sonrasında çok sağlam sıfır kaçamak diyet ve sporla 6 ayda 28 kilo vermiştim.

2.oğlumda o 5 aylıkken başladım diyete. Ve başlayınca gördüm ki sağlıklı beslenince sütüm de arttı. Asla çok katı diyet yapmadım yaptığıma diyet bile denemezdi aslında canımın istediği şeylerden abartmadan yedim spor yapmadım 8 ayda 24 kilo vermiştim. Ben bu farkı emzirme etkisine bağlıyorum.

merhabalar bence regl olmakla iliskili degildir.Normalde kiloyu kafama takan biriyim bir kac kilo alinca vermeye calisirim ama dogumdan sonra o kadar dusunmedim ki bu konuyu cunku lohusalik sendromu vs firsatim bile olmadi.Ve normalde cok duzgun beslenirken su an (10.5 aylik bebegim) ne bulsam yiyorum ve inanamiyorum tum kilolar gitti fazlasi bile gitti diyebilirim.Acaba emzirme biterse geri mi gelir hic bilmiyorum ama nasil oldu diye dusununce aklima bu konuyu hic ama hic dusunmemis olmam geliyor.isin pskolojik tarafi yani.

doğum sonrası ilk adetimi 5 buçuk aylıkken oldum hatta 6. aya daha yakın buçuklarda :) bana da doktor normal demişti , onunla kilo verememenizin alakası yok direnç oluşmuştur bir besine karşı tolerans durumunuz vardır benim hiç olmayan alerjilerim çıktı bazı besinlere hassasiyetim çıktı örneğin artık ne zaman karnabahar yesem domates yesem ödem tutuyorum gıda intöleransı meselesi bir beslenme uzmanıyla görüşseniz aslında ?

belki sizinkide öyle birşeydir
suyu aksatmayın sakın

Benim 1 seneye yakin surmustu adet olmam. Kilo konusunda fazla karbonhidrat agirlikli besleniyor olabilir misiniz?

İkinci doğumumda doğumdan sonraki ilk haftalarda hızlıca kilo verip sonra emzirme coşkusuyla hepsini geri almıştım. Bebeğim 3 aylık olduğunda diyetisyene gittim. Sütüm de azalmadı ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslendi oğlum, kiloyu da rahatça verdim. Regl olmam bir yaşını bulmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…