- 15 Haziran 2022
- 826
- 752
-
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
Yok biliyor anlamını saçma ne alakaysa işteÜcretsiz izne ayrılmakla emeğin ne olacak cümlesinin ne alakası var sanırım eşiniz ücretsiz izin ne demek bilmiyor temelli ayrilacağinizi düşünüyor..Borç harç yoksa canınız öyle istiyorsa ayrılın
Zaten yeni atandın, öncesinde de tek maaşla geçiniyordu aynı ev. Eşin para akışı kesilecek, araba alması ya da modelini yükseltmesi gecikecek diye dertleniyor. Bu konu böyle köylü kurnazı adamların tercihine bırakılmamalı. Kimi anne beş ayda bırakabilir, kimi de en azından bir yaşını bekleyeyim der. Bu tamamen annenin tercihi olmalı. Ben ilkinde iki sene izin kullandım, bunda da 15 aylıkken başlayacağım. Memuruz biz, emeklerimiz boşa gitmiyor. İzin bitince kaldığımız yerden devam ediyoruz. Adamın ikna çabası bile saçma.Şuan doğum izni + yıllık izinden kullanıyorum bebeğim de izin bitince 5 aylık olacak. Eşim bakıcı araştıralım demeye başladı bende ben bakıcı istemiyorum dedim mecbursun işe başlayınca nolacak diyor
Bende ben ücretsiz izne ayrılmak istiyorum dedim. Emeklerin nolacak diyor? (bu arada hamileliğimi öğrendiğimde aynı zamanda yeni atanmıştım, son ana kadar çalıştım.)
Bende dedim sanki işten mi ayrıldık bu da bebeği olana verilen bir hak dedim .
İyi sen bilirsin dedi en son.
Bu arada ben eşimle evlendiğimde çalışmıyordum ama o zaman bile diyordum işe girince bebeğimizde olursa 2 yaşına kadar bakmak istiyorum diye.
Ben ayrılırsam tek maaşla geçiniriz ama ancak geçiniriz ekstra kenara para atamayız ya da fazla bi masraf olursa zorlanırız. Acaba 2 yaş olmasa da yine de belli bi zamana kadar izin alsam mı bebeğimi aşırı kıskanıyorum bu arada bu nasıl bi duygu bilmiyorum ama bi başkasına bırakma fikri gerçekten beni kötü etkiliyor sadece ben bakmalıyım diyorum ya kimsenin kucağına bile vermek istemiyorum (bebeğim bir ay küvözde kalmıştı onun etkisi mi bilmiyorum)
Bebeğine bak , hevesini al. Bakiciya da masraf yapacaksınızŞuan doğum izni + yıllık izinden kullanıyorum bebeğim de izin bitince 5 aylık olacak. Eşim bakıcı araştıralım demeye başladı bende ben bakıcı istemiyorum dedim mecbursun işe başlayınca nolacak diyor
Bende ben ücretsiz izne ayrılmak istiyorum dedim. Emeklerin nolacak diyor? (bu arada hamileliğimi öğrendiğimde aynı zamanda yeni atanmıştım, son ana kadar çalıştım.)
Bende dedim sanki işten mi ayrıldık bu da bebeği olana verilen bir hak dedim .
İyi sen bilirsin dedi en son.
Bu arada ben eşimle evlendiğimde çalışmıyordum ama o zaman bile diyordum işe girince bebeğimizde olursa 2 yaşına kadar bakmak istiyorum diye.
Ben ayrılırsam tek maaşla geçiniriz ama ancak geçiniriz ekstra kenara para atamayız ya da fazla bi masraf olursa zorlanırız. Acaba 2 yaş olmasa da yine de belli bi zamana kadar izin alsam mı bebeğimi aşırı kıskanıyorum bu arada bu nasıl bi duygu bilmiyorum ama bi başkasına bırakma fikri gerçekten beni kötü etkiliyor sadece ben bakmalıyım diyorum ya kimsenin kucağına bile vermek istemiyorum (bebeğim bir ay küvözde kalmıştı onun etkisi mi bilmiyorum)