Dogum sonrasi tansiyon ve saglik anksiyetesi

kardiyoloji doktoru yeni dogum yaptn uykusuzluk stres yapar dedi gecmezde endokrin bilumune git dedi neden tansiyon yuksekligi oluyor diye bende de olecegim her an kalp krizi beyin kanaması gecirecegim korkusu var korkudan tansiyonumu bakamıyorum yine yüksek cıkar die antidepressana yeni basladım suan bir faydasını gormedim henuz hala kafama takıyorum basim agriyor surekli beynimde baski var sankii,size ne dedi dr

evet gittim banada tansiyon hapi vardi 15 9 cikiyor hep bende antidepresan kullanıyorum aynı zamanda siz emziriyormusunuz
Doğum şekliniz nasıldı?
Size de aynı soruyu sorayım doğum şekliniz nasıldı ben de 7 yıl önce benzer sorunu yaşadım da acaba spinal doğumun mu etkisi acaba düşünüyorum o zamanlar tansiyonum yükselirdi panik ataktan mı doğumdan sonra mı oldu onu anlayamiyorum o yüzden sordum

Normal dogum yaptim ben.. ama dogum sonrasi hemen ameliyata alindim bebegin esi cikmadigi icin .. lohusaligimin ikinci haftasinda yükselmeye basladi . Sizin hala ayni mi suan ?

Ah aynilarini yasadim canim basimin agrisindan duramiyordum .. bunlar hep anksiyete belirtileri .. geceleri disimi sıktıgımı farketmış eşim hemen dis doktoruna gıttım gecelerı dişimi sıkmamam icin bisey verdi onu kullandıgımdan berı gectı cok sükür bas agrım.. antıdepresanda bas agrısı yapıyor belkı degıstırılmesı gerekıyor olabılır .. bana mesela ılk yazdıkları antıdepresan bas agrısı yapmıştı onu degıstım sımdıkı cok ıyı geldı bana..

Cok Doktorlara gittim hepsı farklı konuşuyor.. Ev doktorum bu anksıyeteden oldugunu düşünüyor ve kronik olabilecegını söylüyor.. ailede tansıyon rahatsızlıgı varsa olabılıyormuş kı benım annem babam ıkısıde tansıyon hastası .. baska doktorların demesıne göre gecer düzelir.. yanı artık kime inanacagımı sasırdım .. hayır ilerkı yaslarımızda kullanmamız gerekırse kullanırız ılaclarıda genc yasta olunca üzülüyor insan..
bende doguö yapalı 5 bucuk ay oldu hala düzelir umuduyla beklıyorum.. suan kac cıkıyor tansıyonunuz? Sürekli mı yüksek ?

herseyı arastırır kafaya takar oldum .. sımdı daha ıyım ama ara sıra takılıyor aklıma gelınce panık gecırıcek gıbı oluyorum.. psikoterapi alıyorum suan

emziriyormusunuz
Evet emziriyorum. Alfamed kullandım başta aynı zamanda ritim düzenleyici betoblok . Doktor emzir sıkıntı olmaz dedi. En son alfamed bıraktırdı doktor tansiyon yok dedi ama panik yapınca alıyorum ne olur ne olmaz diye. Betablokta çarpıntım arttıkça alıyorum. Ne zaman tansiyon ölçmeyeceğim merak ediyorum. Birde mesela şimdi ölçtüm ilk 14/7 çıktı sonra ölçtüm 11/6 12/7 falan neye inanacağım bilmiyorum. Alette omron marka doktorların kullandığı kafam allak bullak.

herseyı arastırır kafaya takar oldum .. sımdı daha ıyım ama ara sıra takılıyor aklıma gelınce panık gecırıcek gıbı oluyorum.. psikoterapi alıyorum suan
Panik atak geçirirken benimde yüksekliyor onu fark ettim benimde psikiyatriye gitmem lazım

Size birde sorum var sizin doktorlar ne diyor biliyor musunuz? Mesela hareket halinde falan tansiyon yüksek olur demiyor. Bu her sağlıklı insan için geçerli mi. Ben koşsam hareket etsem tamsiyon yükselse bu sıkıntı değil mi yoksa bana zarar verir mi?

ama sizın gercekten tansıyonunuz yok ozaman yanı bu degerler cok ıyı . Tansiyon sureklı sabıt kalan bısey degıl .. ayrıca kucuk tansıyon cok daha onemlı dıye bılıyorum ve sızın kı gercekten olması gerektıgı gıbı.. bence sız tansıyon degıl bu korkularınızı ıyılestırın sonra hıc bıseyınız kalmaz gıbı

Hareket halınde kosu yaparken vs saglıklı ınsanlarda dahı 200e kadar cıkanılır tansıyon bu olması gereken .. ama o anda çıkan tansiyon rısklı degıl ..

Geçen hafta holter taktırdım dr da tansiyon hastası değilsin sen dedi ama yine ara ara 14/9 çıkmıştı. Zaten yapı olarak çok evhamlıyım anksiyetem panik atağımda var. Doğuma birde 19 la girince acayip korku kaldı bende. 18 19 tansiyon 2 hafta boyunca da devam etti çok korktum. Tam geçti derken geçen ay başım felaket ağrıdı beyin kanaması geçiriyorum dedim tansiyonumu 15 lere çıkarttım mr çektirdim. Meğer sinizüt olmuşum. Çok yoruldum gerçekten. Doğumuma 1 ay kalada bir arkadaşım doğumdan sonra vefat etti pıhtı atmadan o bende çok büyük travma oldu. En yakın zamanda psikiyatriye gidicem inşallah rahatlarım her anlamda.

insallah duzeliriz panik ataktan strestendir umarım ahayat sevincim hic biseyim kalmadı surekli tedirgin bir ruh hali icindeyim tetikteyim hep basima heran kotu bisey gelicekmis gibi

insallah duzeliriz panik ataktan strestendir umarım ahayat sevincim hic biseyim kalmadı surekli tedirgin bir ruh hali icindeyim tetikteyim hep basima heran kotu bisey gelicekmis gibi
Allah yardımcımız olsun bu his, bu duygu o kadar zor ki. Ve bu durumu kimseye anlatamama…. en yakının bile sana hastalık hastasısın diyebiliyor. Sanki biz böyle olmak istiyoruz.

arkadasinizda tansiyon yuksekligimi vardı
arkadasinjzda tansiyon yüksekliği mi vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…