• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Sonrası stresim

1s3m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2017
2.964
2.071
53
34
Hayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun

Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.

Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.

Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.

Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.

Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum :KK43:

Hayır abartmiyorsunuz. Lohusalık sizin en çok rahat etmek isteyecegin zaman. Ama öncesinde ve sonrasında o kadar uzun kalmalarını anlamadım ben. Yani ben doğuma gidene kadar her işimi kendim yapıyordum yavaş yavas. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa doğumdan itibaren birinin yanınızda bir hafta kalması yeterli bence. Ne kadar kalabalık o kadar sorun. Uykusuz kalacaksıniz orası kesin ama en çok yoran etrafınızdaki gereksiz insanlara laf anlatmak olacak. O yüzden yalnızlık en güzeli. Eşiniz olsun yeter.

1+1 evde nasıl yatacak o kadar kişi? Mümkün mü bu? Yaz sıcağı herkes evinde donla dolaşırken siz aman sağım solum gözükmesin derdine mi gireceksiniz?

Valla kim faydalı olacaksa o gelsin benim önceliğim budur. Eşin ne düşünüyor?

Abartmıyorsunuz bence madem niyetleri yardımcı olmaksa o kadar uzaktan babannemin gelene kadar onlar yardıma gelselerdi. Bence önce eşinizle konuştuktan sonra eşinizin tarafına da durumu anlatın sizi birkaç hafta sonra ağırlayalım diye

Lohusalık , çocuğa adapte olma tek basina gerçekten zor. cevrendekiler bunu kolaylaştırabilir veya daha da zorlaştırabilir.
Babaanneni gönderme , gelenler otelde kalsın. Senin yanında mutlu ve rahat olduğun kişiyle kalman gerekiyor. Gelen görsün gitsin. Yada daha sonra kabul edin. Bunu söylemekten çekinmeyin. Evim 1 +1 ve babaannem kalicak kusura bakmayın , dersiniz. Bakanda kendi bilir.

Ah canım benim Sağlıcakla kavuş yavruna..
Hiç abartmıyosun lohusalık çok zor ama geçici..
Lütfen kendini geçtim bebeğinin sağlığı için onları geri çevir direk babanneme söz verdim o gidince buyrun basımın üstünde yeriniz bar vs sallayın bişey

Hayır abartmiyorsunuz. Lohusalık sizin en çok rahat etmek isteyecegin zaman. Ama öncesinde ve sonrasında o kadar uzun kalmalarını anlamadım ben. Yani ben doğuma gidene kadar her işimi kendim yapıyordum yavaş yavas. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa doğumdan itibaren birinin yanınızda bir hafta kalması yeterli bence. Ne kadar kalabalık o kadar sorun. Uykusuz kalacaksıniz orası kesin ama en çok yoran etrafınızdaki gereksiz insanlara laf anlatmak olacak. O yüzden yalnızlık en güzeli. Eşiniz olsun yeter.
Evet ama babannem sen uyu yemek derdiyle ilgilenme,bebeginle vakit geçir bu vakitlerin çok önemli kızım diyor.Benim eşim denizaltı gemisinde asker aniden seyire çıkıp gidiyor telefonu çekmiyor evde yalnız bırakmamak adına gelenlere hizmet etmek adına yaklaşık 1 ay durmak istiyor doğumun öncesi ve sonrası.Çünkü eşimin tarafı sağolsun yazın en cafcaflı dönemleri tatil yapmak için bize gelmek için ne diyeceklerini şaşıran insanlar.Babannem de onlara mı hizmet edeceksin yoksa uyuyup dinlenecek misin diyor.Eşim de mecbur onları gezdireceğini için evde ben yalnız kalıcam.O yüzden stres yapıyorum

1+1 evde nasıl yatacak o kadar kişi? Mümkün mü bu? Yaz sıcağı herkes evinde donla dolaşırken siz aman sağım solum gözükmesin derdine mi gireceksiniz?

Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.

Ben o babaanneyi yerim :KK200: Allah başınızdan eksik etmesin.

Benim babaannemde, çocukken aldığım şekerleri yerdi saklı gizli :KK12: eşinizin düşüncesi nedir bu konuda?

Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Amin inşallah.Eşim o vakit gelene kadar birşey demiyor.Belki gelmezler diyor ama Kp hemen ara diyor dogum yapınca :) Yani ben o halde onu mu düşüneceğim.

Ne nene, dede var, ne annem
Babam var sadece

Ben hamile kalsam bana kim bakar acaba?
Hoş onca ameliyat geçirdim kimseye ihtiyacım olmadan tek başıma altından kalktım.

Eşine söyle otel ayarlasın, 2 taraf da otel de kalsın
70 yaşında tansiyonlu bananne gece kalkıp yardım edecek değil
Gündüz ev işi yapar.

En güzeli herkes yerinde sağ olsun, sen yardımcı tut babaanneyi yorma.
Ha kaldıkları vakit boyunca maaş bizim eve girecek, gider olmayacak diye düşünüyorsanız başka.

Öte yandan, kocanın kardeşi babası pek tabi gelecekler. Sen onu bırak dedenin yanında rahat edecek misin?

Abartmıyorsunuz fakat lohusalık dönemi planları malesef tutmuyor zira bizim toplumun büyük kısmında " Bi sen mi doğurdun? Kendini topla. Herkes doğuruyor, ertesi gün evine bakıyor." kafası mevcut.

Eşinize söyleyin güzel bir dille anlatsın bu kadar insanin eve sığmayacağını.

Lohusalığı gözünüzde büyütün ya da büyütmeyin bir şekilde o dönem sizi her şey huzursuz ediyor. Zaten bir şekilde iç huzursuzluğu yaşarken bir de milleti çekmek zorunda değilsiniz.

Unutmadan; babaannenizin ellerinden öperim ne tatlıymış.

Evet ama babannem sen uyu yemek derdiyle ilgilenme,bebeginle vakit geçir bu vakitlerin çok önemli kızım diyor.Benim eşim denizaltı gemisinde asker aniden seyire çıkıp gidiyor telefonu çekmiyor evde yalnız bırakmamak adına gelenlere hizmet etmek adına yaklaşık 1 ay durmak istiyor doğumun öncesi ve sonrası.Çünkü eşimin tarafı sağolsun yazın en cafcaflı dönemleri tatil yapmak için bize gelmek için ne diyeceklerini şaşıran insanlar.Babannem de onlara mı hizmet edeceksin yoksa uyuyup dinlenecek misin diyor.Eşim de mecbur onları gezdireceğini için evde ben yalnız kalıcam.O yüzden stres yapıyorum
O zaman gelecek olanları uygun bir dille erteleyin. Bebeğin kırkı çıkana kadar sizi rahat bıraksınlar. Siz soyleyemiyorsaniz eşiniz söylesin. Şimdiden ayarlayın bunu çünkü doğum sonrası stres yapmamaniz gerek.

Bu zamana kadar destek olmayıp sımdımı akılları baslarına gelmıs. Sız devreye esınızı sokun ev kucuk babaanne gelecek sız daha sonra gelirsiniz gibisinden yinede kırmadan cozsun durumu.

Eşim de ailesinin düşüncesizliğini biliyor.Babannemi çok seviyor kendi babaannesinden annesinden çok hatta.Babannemi istiyor tabi ama 4 yıl çocuğumuz olmayınca herkes görsün istiyor hevesleniyor sanırım biraz ama benim açımdan düşünmüyor.Yol yordam bilmiyor.

Üst üste yatarız yine de geliriz sen onu kafaya takma diyor kayınpederim.
Yahu olacak iş mi şimdi bu? Uzanacaksin uyuyacaksın, belki ağrın olacak oflayıp poflayacaksın, emzireceksin devamlı. Bunları ulu orta mı yapacaksın?

Sen kendini hiç kasma eşine havale et o söylesin ailesine.

Abartmıyorsunuz bence madem niyetleri yardımcı olmaksa o kadar uzaktan babannemin gelene kadar onlar yardıma gelselerdi. Bence önce eşinizle konuştuktan sonra eşinizin tarafına da durumu anlatın sizi birkaç hafta sonra ağırlayalım diye
Birkaç hafta sonrası kurban Bayram'ına denk geliyor 3 ay eşimin görevi var yine mecbur ailemin yanına gidicem memlekete tekrar.Babannem de o Zaman hepsi gelsin bize görsünler diyor.Nasılsa burada yaşıyorlar diyor.Ama amaç tatil olunca bir de eşim gezdirmeyi seviyor o yüzden buraya gelmek istiyorlar.

Lohusalık , çocuğa adapte olma tek basina gerçekten zor. cevrendekiler bunu kolaylaştırabilir veya daha da zorlaştırabilir.
Babaanneni gönderme , gelenler otelde kalsın. Senin yanında mutlu ve rahat olduğun kişiyle kalman gerekiyor. Gelen görsün gitsin. Yada daha sonra kabul edin. Bunu söylemekten çekinmeyin. Evim 1 +1 ve babaannem kalicak kusura bakmayın , dersiniz. Bakanda kendi bilir.
Benim babam ve eşi de gelecek görmeye beni ve otelden yer ayırtacaklar.Evimin durumunu biliyorlar.Ama eşimin tarafı o yol masrafını karşılamak için arabayı doldurup geliyorlar önceden de hep böyle oldu çünkü.Bir de geldi mi 15 gün kalıyorlar en az.

Ne nene, dede var, ne annem
Babam var sadece

Ben hamile kalsam bana kim bakar acaba?
Hoş onca ameliyat geçirdim kimseye ihtiyacım olmadan tek başıma altından kalktım.

Eşine söyle otel ayarlasın, 2 taraf da otel de kalsın
70 yaşında tansiyonlu bananne gece kalkıp yardım edecek değil
Gündüz ev işi yapar.

En güzeli herkes yerinde sağ olsun, sen yardımcı tut babaanneyi yorma.
Ha kaldıkları vakit boyunca maaş bizim eve girecek, gider olmayacak diye düşünüyorsanız başka.

Öte yandan, kocanın kardeşi babası pek tabi gelecekler. Sen onu bırak dedenin yanında rahat edecek misin?
Benim babam otel ayarlıyor zaten.Tatil yapacaklar hem de beni görecekler.3 ayrı odayı burada tutmak imkansız oteller pahalı zaten yer bile yoktur şimdiden.en az 1 hafta kalacaklar çünkü en aşağı 5 bin tutar 1 hafta burda yer ayırtmak

Back