Doğum sonrası sakroileit ,iltihaplı romatizma , kalça bel bacak ağrısı

Peki zorlanmadınızmı hamilelikte?
İlk aylarda çektim sonra inanılmaz derecede hiç bir sekilde ağrım olmadı çok şükür,hamile kalmadan önce yuruyemiyordum bile tutuluyordum çok bana hamilelik iyi geldi doğumdan sonra da eskisi gibi ağrım yok neden bilmem

Ay çok güzel maşallah diliyorum inşallah ilerde hamile kalırsam banada iyi gelir.bendede kemikte paget var zor olur dedikleri için 2. Gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım

Epiduralin tetiklediğine inanırım. Belki 13 -14 yıl önce topuğumda ağrı olurdu. Özellikle sabahları üzerine basamazdım. Deodorant şişesini ayağımda çevirerek topuk dikeni egzersizleri yaparak birkaç hafta sonra geçirdim. 10 yıl önce doğum yaptım, önce epidural yaptılar sonra uyuttular herhalde, zira doğumu hiç hatırlamıyorum. Ama doğumdan 6 ay sonra müthiş bir kalça ağrısı yaşadım, yürümekte çok zorluk yaşadım. Hamileyken çömeldiğim yerden destek almadan kalkamıyordum, doğumdan sonra da devam etti. Haftalarca geçmedi ağrı. Fizik tedavi doktoru "kireçlenme var kilo ver" dedi, kilom 74 e çıkmıştı. Magnezyum kullandım, çok uzun yürüyüşler yaptım, 20 kilo verdim o ağrı da geçti hiç kalmadı. Ta ki 2-3 ay öncesine kadar. Bir gün boynu tutulmuş uyandım. Şarjlı masaj aletlerinden yapıştırdım boynuma. O mu daha kötü etti bilmiyorum, ertesi gün kürek kemiğime, omzuma sonraki günler koluma dirseğime yayıldı ağrı. Geçmeyince bu kez direkt romatolojiye gittim. Çok çok yoğun bir ağrı değil ama sürekli olup çok rahatsızlık vericiydi. Bir sürü kan tahlili, idrar tahlili, antikor tahlili, röntgen, MR derken ankilozan spondilit teşhisi kondu. Yalnız işin ilginci tüm kan değerlerim normal, crp, sedimantasyon hepsi normal. sadece d vitaminim 25 çıktı. Antinükleer antikor pozitif çıksa da alt antikorların tümü negatif çıktı. Sadece idrar yolu enfeksiyonu antikoru pozitif çıktı, idrar tahlilinde de lökosit vardı yani sistit varmış, bilmiyormuşum. Onun için antibiyotik kullandım. Genetik tahlil hla b27 tahlili yapıldı o da negatif. Röntgende boyun düzleşmesi görüldü, MR da sakroiliak eklemde ödem. Bunun üzerine ankilozan spondilit dediler. Hala bile bu teşhisin yanlış olabileceğini düşünüyorum. Sadece MR a bakılarak bu karar veriliyorsa neden diğer testler yapılıyor? Çünkü diğer herşey romatizmal bir hastalığa sahip olmadığımı gösteriyor. Bir de benim şöyle bir durumum var. Benim doğuştan getirdiğim bir iskelet sistemi bozukluğum var, yani bacağımın biri diğerinden birkaç cm kısa, ince ve güçsüz. Muhtemelen o da kalça kemiklerimdeki doğuştan deformite ile alakalı. Yürürken aksak yürüsem de benim yaşantımı etkilemediği ve bununla ilgili hiçbir ağrım olmadığı için bununla ilgili herhangi bir doktora da gitmedim, belki çocukken götürmüşlerse bilemem. Doktor bu deformasyonu görüp, bana yanlış teşhis koymuş olabilir mi diye düşünüyorum. Sizin son durumunuz nedir?

Bu arada gebelik zehirlenmesi teşhisi ile erken sezeryan doğuma alınmıştım.

Merhabalar geçmiş olsun
Bu yaşadıklarınızın aynını belki de daha fazlasıyla 2011 yılında doğum yaptıktan bir ikş ay donra yaşadım.
Siz teşhisi yazana kadar ben emindim çünkü yaşadıklarımla aynı. Bana da As teşhisi konuldu 12 yıl önce, tamamen geçmiyor hayatın acı içinde geçiyor ama idare eemeyi öğreniyorsun

Merhaba doktpra gittiniz mi acaba şu an nasılsınıx aynı durumum

Su hastaligi yasayipda 2. Hamileliginde tekrarlayan var mi cok merak ediyorum

Merhabalar çok gecmiş olsun umarım artık daha iyisinizdir
Ben bu yasadıklarınızı16 haftalık hamilelik başında yasadım ne yazıkki suan 20 haftalık olduk. Öncesinde konmuş ankilozon spondilit rahatszlığm var sol kalça tutulumum oluyordu ama ilaçlarla iyidim en azndan agrılarım geciyordu. Ama gebelik düşündgm için artık bırakmıştım ilaçları hamilelkte hastalık geriler dediler ama öle olmadı aksine dahada şiddetlendi.mr cekilemediği için dıştan muayanyle sakroiliak disfoksiyonu dendi algoloji bölümne yönlndirilsim eklm içine ozon o da fayda etmeynce kortizon yapıldı ama hiç faydası olmadı sırt üstü yatmak imkansız kalkarkn ömrümdn ömür gidiyor genellkle yan yatıp 1 saat kadr uyuyup zar zor ayaga kalkıp yurumeye calışıp tkrar yatıyorm tek temennim dahada ilerlememesi. Sizin de hamilelk dönemnde varmıydı varsa neler yaptınz bilgilndirrseniz çok sevinirm.

Merhabalar sanırım aynı durumdayız ben suan 20 haftalık gebeğim eklem içine kortizon yapıldı ama fayda görmedim. Benim sorum ibuprofenin kaçıncı haftalarda kullandınız acaba faydası oldumu

Merhabalar sanırım aynı durumdayız ben suan 20 haftalık gebeğim eklem içine kortizon yapıldı ama fayda görmedim. Benim sorum ibuprofenin kaçıncı haftalarda kullandınız acaba faydası oldumu

Hamileyken kullanmadım ibuprofeni. Hamileyken endol kullanabilirsin demişti doktorum 1-2 kullandım baktım çok faydası yok korktum bıraktım. Emzirirken ibuprofen kullandım onun faydasını gördüm. Yüksek doz bir şeydi. 800 mg idi muhtemelen. İçmeden sütümü sağıyordum 3 saat emzirmiyordum sonrasında.

Hamilelkten önce endol kullanıyordm iyi geliyordu ama hamileykn hiç kullanmadım yardımın için teşekkir ederim

Şuan bu yazdıklarınızı birebir eksiksiz belki fazlası ile yaşıyorum. 35+4 günlük gebeyim erkek bebeğe daha doğuma 1 ay var. Çalmadigim doktor kapısı kalmadı beyin cerrahisi fizik ortapedi en son ramatoloji kaldı ayın 5 inde randevum var kesin oda beni geri çevirecek. Her akşam her sabaha aglayarak sanicidan yatıp kalkıyorum topalliyorum kendi ihtiyacımi gideremiyorum. Varsa bir yolu yol gösterin gebelikte hiç bir ilaç tedavisi yok parol Serum dışında onunda etkisi sadece sanciyi 4 saat geçiriyor gerisi sar baştan. Dayanamıyorum artık

Hala foruma giriyormusun bilmiyorum ama Allah razı olsun.
Tam 3 senedir bu ağrılarla mücadele ediyorum. 4.5 ve 3 yaşında bebeklerim var.
Beyin cerrahına çıktım olmadı.
Romotologa gittim annem ananem romatizma var diye o da el muayenede var dedi ilaçlar ağrılarımı kesmeyince gen testi yaptı yok dedi.
Ağrılarla bu zamana kadar yaşadım ama bu hafta artık pig yaptı.
Tekrar romotologa yönlendirmesi için dahiliyeden sıra aldım. Randevu günümü bekliyorum.
Senin yazını iyi ki görmüşüm.
Çok teşekkür ederim.

Mrb. Oncelikle gecmis olsun. 2013 yilinda epidural sezeryan dogum yapyim. 2023 temmuz ayinda 2.dogumumu yaptim. Epidural konusmamiza ragmen spinal yapildi. Gebelik donemim ilkinden farkli olarak cok agrili gecti. 16.haftada baslayan kalca agrisini doktorum gormezden geldi, daha cok erken diyerek. Daha 4.ayda yatakta donmekte zorlaniyor, ayagimin uzerine basarken canim aciyordu. Bu agrilar magnezyum kullanimina ragmen gecmedi ve her ay daha da siddetlendi. Calisan bir insanim. Oturdugum yerden kalkinca topalliyordum. Yuruyus yapamiyordum, geceleri daha agrili geciyordu. Arabaya binerken oturup disarida kalan ayagimi elimle kaldirarak iceri tasiyordum. Yataga yatarken de ayni sekilde. Sanki ptotez bacak gibi elimle tasiyordum bacagimi. Son ayimda artik esim iki bacagimi birden kaldirip arabaya oyle bindiriyordu. Yine son 1-2 ayda yan yattigimda yarim saat 45dk sonra agriyla uyaniyor, 5dk yuruyup bu defa diger tarafima yatiyordum. Bu agri kalcamda bir uyusukluk ve kramp tarzi degisik bir agriydi. Biraz dolasip sabaha kadar yatagin bir bas ucuna bir ayak ucuna yatip uzerine yattigim bacagi degistirmis oluyordum. Nihayetinde 36.haftada acil sezeryan ile erken dogum yaptim.
Dogumdan sonra dikis agrilarim cok yogundu. Bu agri hafifledikce kalca agrim yeniden ortaya cikmaya basladi. Yan ve arka kalcada igne batmasi hissi, uyusukluk ve ayni zamanda hassasiyet ve aci birlikte var. Sag bacagimdan dizime kadar agri uzanmaya basladi. Gece yan yatigimda yan kalcam sirt ustu yattigimda ise arka kalcam agriyor. 4 aydir normale donmeyi bekliyorum cunku doktorum dogumdan sonra gecer demisti fakat gecmedi. Elbette gebelikte daha aci veriyordu fakat su anda da giderek artan bir sikayet sozkonusu. Yakinda ise baslayacagim. Kalcamdaki hassasiyet ve uyusuklugu ameliattan sonra bir hafta boyunca yapilan agri kesici ignelerin kotu uygulanmasina bagladim ama bu kadar uzun surmez herhalde. Ben ne yasiyorum bilemedigimden hangi doktora basvuracagimi da bilemedim. Arastirma yaparken bu konu cikti karsima. Cok uzun yazdim kusura bakmayin. Once norolojiye daha sonra ortopediye gitmeyi dusunuyorum. Sureci yazacagim. Belki birilerine faydasi olir. Ancak benim hayat kalitem 2.dogumdan sonra sifir. Bu durum spinal ignenin iyi yapilmamamsindan da kaynaklanabilir mi? Cildime hic dokunamiyorum. Ciltteki hassasiyetin sebebi nedir anlayamiyorum???

Norolojiye gittim. Emg, rontgen ve mr istendi. Yukaridaki sikayetlerime ek olarak boynumda da agri oldugundan ve gebelik oncesi boyun mr cekildiginden rontgen istendi. Fakat saka gibi rontgen birimi akciger grafisi cekmis. Burasi dogum yaptigim ildeki tek ozel hastane. Doktora girince rontgen yanlis sanirim akciger filmi cekilmia dedigimde hic orali olmadilar. Ve ben bu tetkiklere dunyanin parasini bayildim. Onu da gectim subat ayindan beri neredeyse 1 yildir araliksiz agri cekiyorum. Mr raporumda skolyoz, fitik, sinyal kaybi, noduller cikmis. Gebelik oncesi belimle ilgili bir sikayetim yoktu. Dr. Fitigim oldugunu soyleyerek ilac yazdi. Sikayetlerimde gerileme olursa 1 ay sonra kontrol, gerileme olmazsa mutlaka fizik tedavi dedi. Ne yan ne de sirt ustu rahat yatabiliyorum. Kalcam yanmis gibi bir hassasiyet ve aci var. Igne batmasi sikayeti de cok rahatsiz edici. Fitik bunlara sebebiyet verir mi hala emin degilim. Nerede hastalik ceken varsa Rabbim herkese acil sifalar versin.

Merhabalar sabah artık ağrılarımdan duramadım kadınlar kulübüne girdim yazınızı okudum bende 2 ay bel iki aydır kalçadan bacaga vuran şiddetli ağrılar var emar da çıkan fıtık bu kadar şiddetli ağrı yapmaz dedi doktor iltihapli romatizma olabilir dedi ilaçlı emar verdi onu çekiştircrm bir hafta sonra su an ilaçlarla egzersizlerle ağrımı azaltmaya çalışıyorum çok zor iki tane doğum yaptım bende şimdi çok merak ediyorum son durumumuz nedir lütfen yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…