Doğum sonrasi misafirlik?

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
420
23
13
Bebegim henüz 2 hafta ve zor bi doğumdan geçti.
Bu zamanlar grip vs çok olduğu için esimle misafir vs konusunda dikkatli olmaya karar verdik. Bebeğim bir haftayken bi kere kendi annem geldi biraz yaninda durdu bi kerede kayinvalidem geldi ve kucagindan 2 saat indirmedi, ellerini öptu vs vs..
Kayinvalideye hamilenin son asamasindada uygun bi sekilde söyledim misafir almicam anneler disinda bi muddet diye bu sefer 10 gun almazsin sonra alirsin gibi söylemeleri oldu. Ilk evime geldi bebege illa zemzem suyu verin, illa banyo yaptiricam diye tutturdu kac kere göbek kordununu düsmesini bekliyoruz doktor ondan sonra banyo yaptirin dedi dedigim halde…

Kayinvalidem gil kalabalik yasiyor, kaynim eltim cocuklar vs..
Görumce gil desen ayni kücük büyük cocuklar okula giden…

2 gün önce kv eltimi arattirip ansizin öyle ayni gun gelmek istediklerini söyledi. Esime söyledim oda söyle dedi suan biraz dikkstliyiz misafir konusunda en uygun zamanda biz cagiricaz diye.. Kv laf sözden anlamiyor ustüne çok kırıcı sözleri oldu ben yinede esim icin idare ediyorum. Hic bir dekilde gram yardimi olmadi ustüne köstek olmak istiyo her konuda.

Şuan annem 10 gundur yemek ekmek yapiyor gönderiyor ve esim Cok yardumci oldugu halde yorucu geciyo öyle evi cok silip süpüremiyoruz bulasik, csmasir haric ve gecemiz gündüzumuz belli degil.. Bebegimde biraz mizmiz her 1-2 saate bi illa emek istiyor ve yatarak en kolay emziriyorum yara vs dolayi ve bazen emzirme süresi gögsumde dinlenmesiuke beraber en az 1-2 saat daha aliyo. Babasi kucagina alsa, hoppalaya fln denesekte en cok benimlr olmak istiyor. Yani dus almak bile lüksken suan misafir dusunemiyirum bile ki gelseler bile herkes kucagina isticek bende illa yok diyemicem e saatler boyu odada emzitip altini degistitip uyutucam derken misafirle 0 oturabilicem. Hazir seyler ikram etsem bile anlattigim gibi bazen wcye gitmek bile lüks bu zamanlar.. Esimede söyledim kimse çat kapi gelmesin göguslerim evde açık dolanıyorum surekli havalandirmak icin gelip giden yaralari ve kv cat kapi geldigide oldy daha önce. Kimsenin yanindada emziremem rahat hissetmiyorum.

Kv durmicak yine kendisi gelicek ve illa birilerini gettitirmek isticek.
Siz nasil yaptiniz dogum sonrasi gelmek isteyenlere? Herkes Cok bencil ve herkes bizde cocuk buyuttuk yorumunda. Umrumdada degii ama hic olmazsa 1,5-2ay kimseyle görustutmek istemiyorum…
Sizler nasil yaptiniz?

Kırkı çıksın bakarız deyin, etrafta virüsler kol geziyor. Ellerini de öptürmeyin bebeğin, ağzına sokuyor uçuk virüsü kapabilir öpenlerden. Korkutmak istemem ama yenidoğanlar için ölümcül olabiliyor.

Küsen küssün bebeğinizden önemli değil, hayır deyin kesin konuşun. KV ısrar ederse topu eşinize atın o uğraşsın. Telefon her çaldığında da bakmayın.

Çok basit “hayır” diyeceksiniz ve kararlı olacaksınız bu kadar
Öyleyim esimle ortak kararimiz herkes ben esimi etkiliyorum saniyor umrumda degil cünkü hastalansa biz cekicez tabiki elbet hastalanicak ama doktorlar kendisi sürekli bize diyolar dikkat edin bu ara ortalik cok kötu diye. Hayir desekte kv evirip çevirip yerinde durmuyor

Kirk bile erken aslinda ama minimum 40..
Dedigim gibi nasil dicemki elini öpmeyin diye surekli eldiven giydirmeye calisiyoruz atiyor cikariyor bi sekilde.. görümce desen yuzunu kafasina yanagina kadar yakinlastirdi hastandde kokusunu almak icin birden oldu hersey. Kendisininde 5 cocugu var anlamiyorum cocugu olanlar daha bilincli olmasi gerekiyorken. Hadi kv eski toprakta

Bebeğe karşı beklentinizi yüksek buldum. İki haftalık bebek tabi ki 1-2 saatte bir emmek isteyecek ve tabii ki sizden başkasında durmayacak. Lohusalık tam olarak böyle bir şey. O yüzden beklentinizi düşük tutun derim. siz istemediğiniz sürece misafir kabul etmezsiniz. İki oğlum var. İkisinde de uzun zaman misafir kabul etmedim, misafir kabul ettiğim dönemde de kimseye vermedim. İkinci oğlumda sürekli görüştüğümüz aile dostlarımız bile çocuk görmeye 4-5 ay sonra geldiler ki o aralar onların evinde sık görüştük. Ama benim evim misafir kabul etmeye uygun değildi, bebeğim geceleri hiç uyumuyordu, gece gündüz sadece benim kucağımda duruyordu vs. Ev uygun değildi yani. Hepsi de anlayışla karşıladı (öyle karşılamadılarsa bile bilmiyorum, üstüne düşünmemiştim). Sizde de böyle olması gerekir, kabul etmiyorsanız kabul etmiyorum diyecek açık kapı bırakmayacaksınız. Biz size haber veririz diyeceksiniz, her seferinde aynı cevabı vereceksiniz. Bir süre sonra susacaklardır diye umuyorum. Evladınızla mutlu bir ömrünüz olsun.

Bir de ciddiyim lohusa sendromuna girdim herkes duş alabiliyor tuvalete girebiliyor siz lüks içindesiniz diye diye ağlıyordum yüzlerine söylüyordum bi de çok kötü günlerdi ama geçiyor..

Ben mjsafir kabul etmiyorum diye durum paylasip cok net bir srkilde ifade etmistm anlamadiklari icin bebeginizin sagligi her seyden onemli tavriniizi koyun
Ortalikta su an domu, gribi var bir de

Haklisiniz yeni anne oldugum icin bilmiyodum elbet bu kadar bebislerin bu sıklıkta emicegni bazen rahat uyuyor 4 saat fln ama gecemiz gunduzumuz belli degil. Öyle dedim zaten biz haber ederiz dedim kimsenin almasini dahi istemiyorum suan kiskandugum icin degil korktugum icin vunku artik bende bir anneyim.. laftan anlamayanlarada tele mesaja cikmama karari aldim hos kv hastanede olsun evede geldiginde olsun her sekilde bana köstek oldu, kac kere kiloma laf atti kendi cocuguymus gibi herseue karismak isyemesi. Emekli evde bos bos oturuyor bi gun dogru duzgun bisey dahi vermedi bize hep kendi annem yapti. En son geldgimdede illa geliyim 1-2 saat bakiyim diye tutturdu Bende dedkm gecemiz gunduzumiz belli degil rutinimiz yok bebek uyudugundada biz uyumaua calisiyoruz diye asla ve asla Hic yardimini almak istemem o kadar kalp kirdiki birde annelik yapmama izin vermivek dereceye gelicek. Ilk geldi 2 saat boyu kuvagindan indirmedi

Bebeği öpmüyoruz, doktor dedi diyeceksiniz bu kadar. Öpmeye kalkarsa alın elinden. İsterse 50 çocuk büyütmüş olsun geçti onların harala gürele çocuk büyütme zamanı artık yok. Öğrenecekler :)

Baktınız tınlamıyorlar bir temiz delirin herkes evine diye, işe yarıyor.

cnm benim bebegim de suan 3,5 aylik ve o ilk haftalarda ayni anlattigin gibiydik biz de. Hic bir düzenimiz yoktu, gögüslerim acikta
geziyordum hep, bebegim hep memede olmak istiyordu. Annem babam falan geldiler ama onun disinda kimseyi kabul etmedim, yakin arkadas dahil. Birincisi cocugun hastalik kapma riski cok yüksek ve ikincisi insan dedigin gibi tuvalete bile zor gidiyor o günlerde, misafir agirlamak büyük külfet (bizim millet 5 dk oturup kalkiyim demez üstelik, en az 3-5 saat oturur gelen). Kisacasi ben kimseyi kabul etmedim, suan hal davet edilmeyi bekleyenler var ama ben hala hazir degilim cünkü hala cok yoruluyorum. Senin kv eger laftan anlamiyorsa sert bi üslupla uyar, zaten lohusasin bir de bunlarla mi ugrasacaksin. Zaten en gicik oldugum sey gelen kisinin bir de mal mal konusmasi. Insan söz konusu evladi olunca kimseye eyvallahi kalmiyor valla, o senin en zayif noktan oluyor.

Yani bir saat gelsin görsün gitsinler onların da yeğeni oldu torunu oldu. Dış değil o kadar bence. Ha eşiniz söyler öptürmezsiniz zaten uyudu der başka odaya koyarsınız. Onun dışında başka misafir için en az üç ay geçmesi lazım bence. Ek olarak bebeğinize mızmız demeyin iki saatte bir zaten emzirmenin lazım üc saat açlık sınırı şuan onda. Eşinizde durmuyor diye de birşey yok durmazsa az ağlar yani. Bu evrede eşte durmuyor muhabbeti başlayınca çocuk en az üç sene annenin üzerine bırakılıyor. Annesi iyi giydirir annesi yedirir annesi uyutur sonra bu annem okula götürsüne kadar gidiyor. Durmazsa ağlar adam baba sonuçta kendince bir yöntem bulur sakinleştirir bir şekilde. Durmazsa da az ağlar alışır yani babasına. Göğüs için de doğum hastane çantasına direkt gümüş kapak koymalı herkes. Yaranız vs varsa yine işe yarra belki alın hemen kullanın iki üç hafta kullanınca sonra alışıyor zaten göğüs terbiye oluyor bir nevi. Bir ara akıyor süt mesela sonra almamaya başlıyor. Dediğim gibi bı çay bı pastaneden pasta. Gelene de uzaktan gösterip odaya götürün iki saat oturur kalkarlar. Ama tabiki çocukları hasta ise vs gelmesinler i ciddi bir durum. İlla gelmeyin diyecekseniz de eşiniz desin. Yüzgöz olmayın. Doktor dedi diyin ya da

Anne baba bu kadar tedirgin ise gelmesinler diken üstünde bebek sevmenin anlamı varmı .Bu kadar zorlamanın anlamı varmı lohusalık zor daha erken biraz anlayış çocuk 10 aylık olsa birşey diyemem hayır Allah korusun hasta olacak yüklenecek herkes kayinvalideye şuursuz olmamak lazım az beklesin çocuk büyüttük bizde lafı da sıktı artık iyi napalim büyük başarı bu degilki hangisi ne oldu ? Buyutmussun de o sensin bu başka kadın her çocuk aynı değil her kadın aynı değil boyumuz kaşımız gibi huyumuz suyumuz yoğurt yeme biçimimiz farklı.Tek hayatı gelin torun ekseninde geçen hayat ne boş ya.Keske mesguliyetleri olsa insanların farklı farklı.Bilincli insanın 5 çocuğu olurmu ya bu devirde ilgi yetmez bı kere Allah'a emanet büyütüyor onların yemeği çamaşırı temizliğinden karakterlerine sıramı gelir.İs olsun diye maddiyata maneviyata bakmadan seri üretim her seri üretim gibi çok ilgili olunmuyor öyle ailerde cocuklarla kimse kaliteli zaman anlamında .

2. Bebeğime doğum yaptım bebek yoğun bakımdan çıktı 3 haftalık falan kaynana sen tut görümceyle kızını getir ama cocuk nasıl hasta görümce hala çocugum iyi hasta olsa getirmezdim diyip duruyor belli yani kocaman kız atesler içinde yanıyor, benim kocayı bir azarladim oda napim ansızın oldu dedi bunlar gittikten sonra Bebek bir hastalandi valla durum attım hasta çocuklarınizla bir zahmet dışarı çıkmayın olan baska bebeklere oluyor diye sonuç hic üstüne alinmadibide yorum yapmış paşam çokmu hasta ne düşüncesiz insanlar var diye gelde çıldırma

Kayınvalidem şükür kimseye müsade etmedi bana bile söylemeden ne işiniz var benim gelinim yeni doğum yaptı demis herkesi postalamis, tabii millet anlamaz bigün Cat kapı eşimin halalri geldi bir aylık falandık, çocukları var bebegi odaya koyuyorum emecek edecek misafire koş bebeğe koş kvdemi aradım o gelene kadar gitmiş hala almış çocuğu odadan çocukların ellerinde geziyor bebgim ben çay dokene kadar annem geldi o sırada fırçaladı hepsini e çocukları da hasta sümük ağzına giriyor ne oldu dersiniz üç gün sonra oğlumda ben de kovid olduk o günleri nasıl gecirdiik anlatamam size bebeğim nefes almaadi hik hik sesler çıkarıyor inliyor bir aylık bebek inliyordu ben kendimi geçtim nasıl kalktım ayağa o ağrılarla bilmiyorum çocuğum rahat etsin diye evin içinde ağlaya ağlaya mahvolduk eşim dinlemedi karantina falan o yardım etti kaldı evde çıkmadık uzun süre kontrol disinda, sonra esim arayıp gelelim diyen herkese sövdü güzellikle anlamayan herkes hak ediyor kötü muameleyi, o hastalıkla ne cektigimizi biz biliriz o çocuk gözümün önünde ememedi sadece inledi, birşeyi önlemek için iş işten geçmesini beklememek lazim

Vurdum duymazliğin kaçıncı seviyesi bu????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…