Merhaba kızlar...
Ben de 44 gün önce doğum yaptım. Hamileliğimde aldığım 18 kilonun 14ü gitti bugüne kadar.. Çok şükür...
Bu forumda hamilelikten sonra kilo vermek için emzir emzir diye telkinler var. Çok doğru.
Ama benim gibi bebeğine anne sütü veremeyen anneler de var
Ben ilk günden beri ne savailar verdiysem sütümü artıramadım. Gelsin Bitki çayları gitsin bulgurlar pekmezler...gelsin galactico bitkisel damla gitsin humana still tea...
Ne yazık ki annemin de ablamın da taşadığı sütün çok az olması olayını ben de yaşadım. Kızım sütün azlığına sabredemedi ve beni ememedi.
Bu moral bozukluğu ile iki hafta yaşadım süründüm resmen.
Ama sonra herşey Allahtan olursa olur olmazsa olmaz diyerek telkin ettim kendimi...
Şimdi sütümü sağıyorum az da olsa. 2 gnlük sağmam, kızımın ancak bi öğünlük ihtiyacını karşılıyo, 120 cc...
Evet, süt olsun diye herşeyi yedim. Ama kararınca yedim.
Çünkü biliyordum ki var olmayan sütü tek bi ot tek bi bitki tek başına getirmeye kadir değil.
Bu bilimsel bi gerçek. Olmadı mı olmuyor. Ama varsa elbette süt artıran, hormonları daha çok çalıştıran bitkiler var..
Fatsecret uygulamasını öneririm. Akıllı telefonunuza indirin. O size günlük ihtiyaç kalorinizi hesaplasın. Yediğiniz her şeyi bu programa kaydedin. O kalorileri hesapalsın. Siz de max günlük limitinizi aşmayın yeter... Kilolar gidiyor takip ederseniz.
Naçizane :)