Doğum Sonrası Kilo Vermenin Yolları

Çatlaklarım var biraz ama çok değil. Ben banyodan sonra ıslakken bebe yağı sürdüm hamileliğim boyunca şimdi de devam ediyorum. Doğumdan sonra ilk 3 ay kırmızıydı çatlaklarım şimdi rengi açıldı iyice. Benim sadece göbeğim aşırı büyüdü hamileyken o yüzden sadece karnımın alt bölümünde var çatlak. Onlara yapacak bir şey yok demişti doktorum. Az da olsa kalabilir demişti. Sıkılaştırı krem kullanıyorsan bol bol nemlendir çatlak olan bölgelerini ki artmasınlar ben öyle yapıyorum. Kremlerden çok yağ işe yarıyor.

Ben hic birsey kullanmadim hamileyken ve benim hala kirmizi igrenc gorunuyor bu saatten sonra ne yapsam. Fayda etmez healde

Kaç ay oldu doğum yapalı? benim 4-5 aydan sonra açıldı renkleri.

Hamileligimde 12 kilo aldim şuan bebegim iki buçuk aylık. Dogumdan sonra sadece 5 kilo gitti 7 kilo yapıştı azalmiyor gobegim de var ama adet olmadim daha olunca belki biraz azalir. Gobek için napicam bilmiyorum

Adet olunca kesinlikle azalıyor. Ben hamile kalmadan önce kilo almıştım o yüzden hamileyken dikkat ettim 6 kilo aldım sadece. 72 ile doğum yaptım 8,5 ay oldu. Geçen aya kadar hala 72 kiloydum sonra adet oldum geçen ay hoooop birden indi şişliğim. 4 kilo gitti direk :) Adet olasıya kadar ne yaptıysam fayda etmedi 100 gr bile gitmedi daha üstüne koydu. Adet olunca gider kilolarınız.

Ayy insallah bendede oyle olur

Hatun kişiler merhaba yeni katıldım aranıza. Kızım 5 aylık. 95 kiloyla girdim doğuma. Bir hafta sonra 84 oldum. Çünkü istemsiz bi şekilde hiçbirşey yiyemiyordum. Tabi süt de olmadı. Sonra yeterki süt olsun da Kilo umrumda değil diye bi başladım yemeye. Şuan 90 kiloyum. Ama perşembe günü koşu bandım geliyor. Onu kullanırsam vereceğime inanıyorum

İnsallah verirsin cnm ama bende ilk gebelikten sonra kullandim bir iki hafta sonra sikinti basti beni biraktim insallah ise yarar

hafsanin annesi .!.:
İnşallah. Aslında mümkün olsa dışarıda yürümek istiyordum ama yalnızım gurbetteyim. Kızım olduğu için alternatif olarak bu geldi aklıma.
İyi yapmissin benim esimin akrabalari hep yanimda ama hayir yok hic yardima gelmiyorlar anca yemeye icmeye geliyorlar ve cocuklarini yolluyorlar birde onlarla ugraaiyom daha kendi isimi yapamiyorum yardima cagiriyorum hep isleri var

Merhaba kızlar...

Ben de 44 gün önce doğum yaptım. Hamileliğimde aldığım 18 kilonun 14ü gitti bugüne kadar.. Çok şükür...

Bu forumda hamilelikten sonra kilo vermek için emzir emzir diye telkinler var. Çok doğru.
Ama benim gibi bebeğine anne sütü veremeyen anneler de var

Ben ilk günden beri ne savailar verdiysem sütümü artıramadım. Gelsin Bitki çayları gitsin bulgurlar pekmezler...gelsin galactico bitkisel damla gitsin humana still tea...
Ne yazık ki annemin de ablamın da taşadığı sütün çok az olması olayını ben de yaşadım. Kızım sütün azlığına sabredemedi ve beni ememedi.

Bu moral bozukluğu ile iki hafta yaşadım süründüm resmen.
Ama sonra herşey Allahtan olursa olur olmazsa olmaz diyerek telkin ettim kendimi...
Şimdi sütümü sağıyorum az da olsa. 2 gnlük sağmam, kızımın ancak bi öğünlük ihtiyacını karşılıyo, 120 cc...

Evet, süt olsun diye herşeyi yedim. Ama kararınca yedim.
Çünkü biliyordum ki var olmayan sütü tek bi ot tek bi bitki tek başına getirmeye kadir değil.
Bu bilimsel bi gerçek. Olmadı mı olmuyor. Ama varsa elbette süt artıran, hormonları daha çok çalıştıran bitkiler var..

Fatsecret uygulamasını öneririm. Akıllı telefonunuza indirin. O size günlük ihtiyaç kalorinizi hesaplasın. Yediğiniz her şeyi bu programa kaydedin. O kalorileri hesapalsın. Siz de max günlük limitinizi aşmayın yeter... Kilolar gidiyor takip ederseniz.

Naçizane :)

Yeni üye oldum lütfen banada yardım edin arkadaşlar kilolarda başım dertte! Evlendiğimde 65 kiloydum düğünden 2 ay sonra tatile gittik ve döndüğümde 73 kiloydum 1 ay sonrada hamile kaldım 92yle doğuma gittim şu an 83 kiloyum 20 kilo vermem lazım nasıl yapıcam verebilirmiyim çok korkuyorum kalacak diye emziriyorum bebeğim 2 aylık. Bi akıl verin ne olur şimdiden teşekkür ederim bu arada 23 yaşındayım...

Merhaba kızlar bana da akıl verin 7 aylık kızım var doğum yaptıgımda ilk 40 günüm kanamanın olduğu dönem baya karnım.inmişti hiç bişeyde yemek istemiyordum ama işte kanamam bir durdu bir şiştim sanki doğuma gittigim halimdeydim hala öyleyim 15 kilo almıştım adet olmadım ondanda kaynaklı olabilir mi nasıl gider bunlar

Bende 3 senelik evliyim 2sene içersinde 2dogum gerçekleştirdim ilk hamilelikte 55kiloyla hamile kaldım 65ile doğum yaptım 2.hamileliğim supriz oldu daha doğum kilolarımı vermeden tekrar hamile kaldım 75kiloyla doğum yaptım şuan 72kiloyum 1.55 boyum var boyuma göre kilom çok çok fazla Bende 2 çocukla uğraşıyorum evimin temizliği çocuklarimin bakımı yemek v.s herşeyi kendim yapıyorum sadece akşamları eşim işten gelince onunla ekmek yemeden yemek yiyorum çok olmayacak şekilde ama bu kadar tempoya rağmen hiç bir şekilde kilo veremiyorum pskolojik çöküş içersindeyim siz nasıl verdiniz inanın anlamıyorum banada yardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…