dogum sonrası eşlerın durumları

ALEYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
124
0
96
43
Bursa
kızla kocalardan yana sızınde yakınmanız varmı.eşimle hıc konusamaz duruma geldık.bırde kayınvalıdenın olması ıyıce uzaklastık.ıyıce depresyona sokuyor bu durum benı.hıcbısey yapasım gelmıyor.anne oldugumu bıle anlayamadım hala.cok tuhaf bır durum.

Canım öncelikle bebeğim hayırlı olsun inşallah sorunsuz bi şekilde büyütmek nasip olur,benim bebeğim 4 aylık olacak inan ilk günler benim içinde kabus gibiydi,emzirememe sorunlarım,eşimle aramızdaki anlaşmazlık,eşimin ailesinin lafları yüzünden bunalıma girmiştim,başta yanımda annem vardı ama o gidince kayınvalidemler geldi onlardan sonra eşimle aramızda sorunlar başladı benim oğlum çok gazlıydı her gece 3 saat kesintisiz ağlardı eşim buna katlanamazdı ve biz birbirimize sesimizi yükselte yükselte bağırırdık ama ne bağırmalar,çok uzun bi zaman böyle gitti ilişkimiz ben bu arada ayrılmayı bile düşündüm ama şimdilerde Allah a şükür iyiyiz herşey zamanla düzene oturuyor inan bebeğinize ve bi aile olmaya alışıyorsunuz hatta bu işten daha zevk alır hale geliyorsunuz,sizinde eşinizle ilişkiniz düzelir hiç merak etmeyin şimdi aranıza katılan minik yaramaza eşinde uyum sağlamaya çalışıyor kısa süre sonra emin ol herşey geride kalacak ve mutlu bi aile olucaksınız,kendini strese sokma bebişinle ilgilen bol bol...

nedir bu kayinvaldelerden gelinlerin cektikleri...
oglu olan anneler, lutfen kendinizi unutmayin da gelininize oyle davranin :)
anne de diyorlar ama asla anne olamiyorlar... olamazlar da.. once ogullari, sonra torunlari..
size sira gelir mi bilemem :)
bu arada aman esinize "senin annen soyle boyle" demeyin, anneler her zaman cooook kiymetli oluyor..

Son düzenleme:
doğumdan sonra bunalıma girmiştim sezeryan oldum kendi işimi kendim yapamadım metabolizmam bozuldu....derken büyük bi sorumluluk gerçekten insanı bunalıma sokuyor bebeğimiz çok ağladığı için eşimde beni suçlardı bugün ne yedin de gaz yaptı?.....ben ona bağırırdım o bana...ama zamanla kızımıza alıştık daha az ağlar oldu... şimdi daha iyiyiz.. erkekler biraz tahammülsüz oluyorlar her şeye sinirleniyorlar en iyisi duymazdan gelmek gamsız olabilmek ama keşke yapabilsem.....

geçmiş olsun öncelikle..
burda yazılanların çoğunu okuyunca şaşırdım..
bence eşlerinize bu kadar müsamahakar davranmayın..
tartışın demiyorum asla..
ama ne demek babak ağlıyo diye sinielenmeler ne yediğinin hesabını sormalar..
her fırsatta bebeği ikiniz yaptığını hatırlatın..ve mutlaka sorumluluklar verin..
banyo sonrası etrafı toparlamak,gaz çıkarmak vs...
o zaman bebek bakmak neymiş anlarlar ve yüklenmek yerine destek olurlar..

İki cesit kadin var bence..
Esine sözünü dinletenler ve eşine sözünü dinletemeyenler..
eğer size yardımcı olan ve sözünüzü dinleyen bir eşiniz varsa şanslısınız..
Yardım etmeyi bırakın, "bunu niye yapmadın" diye bir de fırça yiyoruz...(
nerrrrdeeeeeeeeeee etraf toplayacak....nerrrrdeeeee ....

babalar duruma biraz daha gec adapte oluyor.
bence cok da doğal bu..
mesela benim eşim,kızımız ona tepki vermeye,baba demeye,onu iyice tanımaya başladıktan sonra cok daha farklı olacak eminim.
kendi de söylüyor bunu.

mesela dün gece saat 2 de kızımı hala uyutamamış ve deli gibi uykum varkend üşündüm ben de..
eşim yine 10da uykusu gelince yattı uyudu.
cok doğal,yatsın uyusun tabi,sabah işe gidecek sonuçta.
ama anne öyle olmuyor,olamıyor.
bu yüzden babaların hayatları öyle cok fazla değişmiyor bence,en azından bir süre.

bizim hayatımızdaki büyük değişiklik daha hamile kalınca başlıyor.
baba biz doğum yapınca alıyor çikolatasını iş yerine gidiyor baba oldum diye.
bu kadar...

e tabi eşlerin birbirlerine vakit ayırabilmesi,yani annenin babaya vakit ayırabilmesi cok zorlaşıyor.
ben doğumdan beri eşimin evde sıkıldığını düşünüyorum açıkçası:bbo:
bunu destekleyen davranışları da yok değil sonuçta..
ama gececek eminim..
biraz zaman sadece.....

canım seni anlıyoruım aynı problemi bende yaşıyorum eşimin ailesiş ve benim ailem bendeydi ve çok büyük problemler yaşadım eşimde bu konuda hep annesinden tarafa lduen son geçen hafta ya onlar gider bu evden ya ben giderişme kadar geldim vede onları yolladık şimdi evde oğlum ben ve eşim varız en azından kafam rahat tabi eşim ailesini yolladığım için bana çok soğuk ama yapabileceğim bişey yok zamanla geçer diye düşünüyorum

Allah'a şükür ben böyle sorunlar yaşamadım, yaşamıyorumda... Eşim çok destek oluyor sağolsun... Ben doğum yaptığımda annem gelmişti ve bir haftalık olunca gitmek zorunda kaldı... Bir haftadır eşimle yalnız idare ediyoruz bebişi... Bizimde gaz problemimiz var ama eşim elinden geleni yapıyor ve bana destek oluyor . Allah ondan razı olsun ve sizlerinde yardımcısı olsun...

öncelikle bebeğin hayırlı olsun.
canım böyle şeyler hep oluyo sadece senin başına geldiğini sanma yalnız değilsin:))))
bebeğe alışmak erkek için biraz zaman isteyebilir sabırlı ol .bide kayınvalidenler gidipi başbaşa kalınca daha iyi olacaksınız emin ol.benim eşim 3 günlük lohusayken beni çok üzmüştü ama geçti şimdi bebeği için deli olyu ve bana çok yardımcı olyu allah razı olsun.

dogum sonrasi gecirdigim ameliyatlardan dolayi piskolojim cok bozuldu hic birseyde yapamiyodum zaten yerimden kalkmak bile yasakdi dikislerimden dolayi saolsun annem kalmisdi 3hafta bizde ve ne yalan söyliim annemin yaninda yati ufaklik cünkü her gig diyisinde ani hareketle kalkiyordum ve kendie zarar veriyodum annem agladigi zaman yanima getiriyodu emzirmeye gazini bile o cikariyodu sonradan(allah razi olsun)
esimin cok ama cok destegini ve faydasini gördüm saolsun halada öyledir...........

of arkadaşlar off. Şöyle bir okudum kusura bakmayın da gülesim geldi . daha bebeğiniz küçük hele bir büyüsün ondan sonra görürsünüz delikafadulden biz doğru düzgün yemeğimizi yiyemiyoruz , oturamıyoruz , gezemiyoruz yatamıyoruz.... bazı günler eşimle oturup sohbet etme şansımız bile olmuyor. Herşeyimiz bebeğimize göre proğramlı. Artık bundan sonra ki düzenimiz bu :smiley-cool: Üzülme arkadaşım bebeğin verdiği stres ve yeni düzeninizi kurmak dışında , İnşallah ailevi olarak hiçbir problem yaşamazsınız . Ve emin ol hepsi düzene giriyor yerimseniben

arkadaşlar merak etmeyin herşey zamanla düzene giriyor mutlaka benim kızım şu an 1 yaşında ilk aylara göre çok daha rahatız hemen hemen her akşam dışarı çıkarıyoruz kızımızı geziyoruz eğleniyoruz zamanla sizler ve eşleriniz de adabte olacaksınız bebekli yaşamlarınıza benim kızım geceleri o kadar çok kalkıyor ki sayısını hatırlamıyorum bile deliksiz uyku diye birşey yok artık yaşamımda saatte bir yarım saatte bir bazen kalkıyor ama tüm bunlara alıştım ve hiç şikayetçi değilim kızımı çok ama çok seviyorum:)))

arkadaşlar ne olursa olsun her yerde ve her zaman kadınlar 2. plana atılıyor işte.ne kadar bağırıp çağırsakta,kabul etmesekte bu böyle erkekler hep öncelikli,hep ben diyorlar.benim eşim de canı isteyince yapar,canı istemeyince yapmaz.bazen mama içirir,bazende banyodan sonra etraf toplar ama bazen.en azından pazar sabahları bi pazar kahvaltısı hazırlayıver ben kızı emzirirken derim,onu bile yapmaz.yani bize yardım etmedikleri gibi daha bizden bekliyorlar herşeyi.birbirimizi çok sevdiğimizi düşünürüz ama yaşanılanlar sevgiyi de ilişkiyi de sorgulattırıyor insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…