Bu duygulari ilk kez anne olmus her kadin yasiyor merak etmeyin. Ben de yasadim. Tum ozgurlugumu omrumun sonuna kadar keriz gibi feda ettim diyordum icten ice. Istersem uyandigim uykularim uyumak bilmeyen bebegim yuzunden yarim saate bir bolunmek zorundaydi. Dunyaya getirmeyi ben istemistim, vazgecebilecegim bir sorumluluk degildi, kimseye veremezdim. Allahim ben ne yaptim diyordum surekli kendime. Hic bitmeyecek gibi geliyordu yasadigim zorluklar. Bebegime sevgiden degil merhametten bakiyordum.
Ben ne zaman atlattim biliyor musunuz? Bebegim benimle goz temasi kurmaya basladi. Beni gordugunde gulmeye basladi. Kimseye gulmezken bana guluyordu. Kimsede sakinlesmezken bende sakinlesiyordu. Beni gorunce heyecanlaniyordu. Biraz daha buyudugunde elleriyle yuzume dokunmaya calisiyordu. Yani beimle iletisime geciyordu. Bunlar beni ona baglamaya basladiginda bunalimdan da yavas yavas siyrildim. Cunku artik onu bakima muhtac organizma gibi degil beni seven bir insan olarak algiliyordum. Siz de biraz sabredin. Bebeginiz sizinle iletisim kurmaya basladiginda siz de degiseceksiniz insallah. Ve anneligin oyle sandiginiz gibi ozgurlukleri keriz gibi bile isteye feda etmek olmadigini, omurluk bir mahkumiyet olmadigini anlayacaksiniz. Annelik cok tatli bir macera. Az sabredin, sizinki daha yeni basliyor