doğum sonrası bebek eve getirildikten sonra yıkanırmı

cemoss86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2010
53
2
36
İzmir
ya arkdaşlar bu konuda kafam çok karışık herkes bişe soylüyor özel hastanede doğum yapcam allh izin verirse ama onlar ilaçlıyormuş eve getirildiğinde tekrar yıkamaya gerek varmı doktoruma göre hastanede yıkandığı için bir daha göbek düşene kadar yıkamaya gerek yokmuş sizler ne yaptınz

ben hastaneden çıktığımız gün yıkadım çünkü hastanede pek iyi yıkayamıyorlar içim rahat etmedi.göbeğinede su gelmesin diye gazlı bez sarmıştım.herhangi bir problem olmadı.

Hayırlı,sağlıklı doğumlar...

Bize göbeği düşene kadar sakın yıkamayın dedi doktor, biz de doktorumuz ne diyorsa onu yaptık. Göbeği 6.gün düştü, biz de o zaman yıkadık. Sen de çocuk doktorun ne derse öyle yaparsın. İstersen kaynamış suya batırılmış pamukla vücudunu silebilirsin yıkayana kadar.

ya bizim doktor yıkayabilirsiniz demişti ama kayınvalidem izin vermedi bebeğimin göbeği de tam 15 gün sonra düştü neyseki 5. gün yoğun bakımdakaldı sarılık yüzünden de orada yıkamışlarda yoksa kokacaktı çocuk.. bence içme suyuyla yıkanabilir. sonrasında göbeğini iyice kurulamak şartıyla tabi..

BANADOKTOR YIKA DEMİŞTİ BENDE HERGÜN YIKADIM .göbeğini sardım ıslatmadıktan sonra hiçişey olmaz dedi doktor.hiçte bişey olmadı

Göbeği düşene kadar yıkamayın dediler,zaten 4.günde düştü,bizde hemen yıkadık

yıkamıştık hemen,üstelik hastanede tertemizyıkanmasına rağmen.göbeğide 5. günde düştü zaten.

doktorum bana 3 gün kesinlikle yıkamayın dedi hastanedede sildiler sadece yıkamadılar.. (özel hastanede doğum yaptım bende) ama göbek için yıkama demedi doktor ilk üc gün bebegin vücudunda anne karnından gelen koruyucu verniks tabaka gitmesin diye yıkama dedi.. 3 gün sonra göbeğine su getirmeden yıkayabilirsin dedi ama ben yinede cesaret edemedim göbeği düştükten sonra yıkadım.

bizde yıkamıştık..hastanede sadece sildiler bebeği oyüzden yıkanması iyi oldu..göbüşüne bir bez örterek yıkamıştık..

2. gün hastanede yıkadılar bebeğimi. doktorumuz bize hergün yıkayın dedi. hergün yıkadık ve göbeğine pansuman yaptık. 8. gün göbeği düştü. artık ya hergün yada iki günde bir yıkıyoruz.

ben de ozel hastanede dogum yaptım.yıkandı ama tabı ne kadar temızlendı bılınmez.ordakı hemsıre gobegı dusene kadar yıkama demıstı.ben de ısrarla yıkamadım 5 gun.kaynanamla annem yıkıcaz da yıkıcaz dıye tutturdu.gobegı 10.gun dustu.dusene kadar 3 kere yıkandı bebısm.gobegıne dıkkat ettıgın surece bısı olma.z

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…