çömelerek yapılan doğum daha kolaydır 73 gün sonra bebeğinizi kucağınıza alacaksınız bir çok kez çatalda muayene olmuşsunuzdur bacaklar ordayken ıkınmak daha zordur...O nasil bir dogum pozisyonudurbir anlam veremedim daha zor olmaz mi bu sekilde dogurmak
En uygun pozisyon dogum icin.O nasil bir dogum pozisyonudurbir anlam veremedim daha zor olmaz mi bu sekilde dogurmak
Bu benim 3. Dogumum olacak tecrübem var bu konuda peki neden hastanelerde bu sekilde dogum yaptirmiyorlar ?çömelerek yapılan doğum daha kolaydır 73 gün sonra bebeğinizi kucağınıza alacaksınız bir çok kez çatalda muayene olmuşsunuzdur bacaklar ordayken ıkınmak daha zordur...
Cunku nedense hastanelerde hastanin kolayina geldigi gibi degil dr'un kolayina geldigi gibi davranmak diye yanlis bir uygulama var.Bu benim 3. Dogumum olacak tecrübem var bu konuda peki neden hastanelerde bu sekilde dogum yaptirmiyorlar ?
Ben çömelerek yaptım daha iyi ıkınıyorsun yuz üstü yatmak çok kötü duramıyorsun zatenO nasil bir dogum pozisyonudurbir anlam veremedim daha zor olmaz mi bu sekilde dogurmak
Bende yurtdışındayım burada da normal.dogumu destekliyorlar hatta sezeryan olacak kadinlara bile belki olur amaciyla sanci cektiriyorlar hemen sezeryana almıyorlar.Cunku nedense hastanelerde hastanin kolayina geldigi gibi degil dr'un kolayina geldigi gibi davranmak diye yanlis bir uygulama var.
Oysa dogum yapan anne nasil rahatsa o pozisyonu almali, hatta videodaki bayanin pozisyonu en kolayi, bir de hepimizin kullandigi bir tabir vardir 'ebenin orekesi' diye, o öreke alti delik bir tabureymis ve dogum aninda kullanilirmis, klozet gibi dusunun ve klozette insanlar psikolojik olarak daha kolay ikinir, o yuzden de eskiden o örekeler kullanilirmis. Simdi pek modern oldugumuz icin ya sezeryan yapiyoruz ya da catalda doguruyoruz!!
Benim yasadigim ulkede istersen ayakta dogur, kimse bir sey demez, hatta ebeler, dr lar destekler anneyi. Burada su dolu kuvette de dogurabiliyoruz. Malesef Turkiye'de bu tarz bir dogum hayal etmek cok zor cunku buyuk cogunluk dr lar annenin uygun pozisyon almasiyla filan ugrasmaz, zaten normal dogumla ugrasan da gittikce azaliyor, kesip geciyorlar herkesi, bahanede hazir; catin dar, bebek ters, bebek kilolu..
Evet bana da çatın dar diye teşhis koydular ama dinlemedim normal doğurdumCunku nedense hastanelerde hastanin kolayina geldigi gibi degil dr'un kolayina geldigi gibi davranmak diye yanlis bir uygulama var.
Oysa dogum yapan anne nasil rahatsa o pozisyonu almali, hatta videodaki bayanin pozisyonu en kolayi, bir de hepimizin kullandigi bir tabir vardir 'ebenin orekesi' diye, o öreke alti delik bir tabureymis ve dogum aninda kullanilirmis, klozet gibi dusunun ve klozette insanlar psikolojik olarak daha kolay ikinir, o yuzden de eskiden o örekeler kullanilirmis. Simdi pek modern oldugumuz icin ya sezeryan yapiyoruz ya da catalda doguruyoruz!!
Benim yasadigim ulkede istersen ayakta dogur, kimse bir sey demez, hatta ebeler, dr lar destekler anneyi. Burada su dolu kuvette de dogurabiliyoruz. Malesef Turkiye'de bu tarz bir dogum hayal etmek cok zor cunku buyuk cogunluk dr lar annenin uygun pozisyon almasiyla filan ugrasmaz, zaten normal dogumla ugrasan da gittikce azaliyor, kesip geciyorlar herkesi, bahane de hazir; catin dar, bebek ters, bebek kilolu..
Cunku nedense hastanelerde hastanin kolayina geldigi gibi degil dr'un kolayina geldigi gibi davranmak diye yanlis bir uygulama var.
Benim yasadigim ulkede istersen ayakta dogur, kimse bir sey demez, hatta ebeler, dr lar destekler anneyi. Burada su dolu kuvette de dogurabiliyoruz. Malesef Turkiye'de bu tarz bir dogum hayal etmek cok zor cunku buyuk cogunluk dr lar annenin uygun pozisyon almasiyla filan ugrasmaz, zaten normal dogumla ugrasan da gittikce azaliyor, kesip geciyorlar herkesi, bahane de hazir; catin dar, bebek ters, bebek kilolu..
Aslinda burada hersey o kadar ilkel ki gorseniz sasirirdiniz;YAŞADIGINZI YERİN KIYMETİNİ BİLİN NE DİYELİM BİZ HALAA NELERLE UĞRAŞIYORUZ
Belki sizin oyle rahat ettiginizi dusundukleri icin teklif etmemislerdir, siz kipirdansaniz ya da pozisyon degistirseniz tepki vermezler belki de.. Hem tecrubelisiniz de, bu sefer nasil rahatsaniz onu yaparsiniz ins.. Saglikli bir dogum dilerim size.Bende yurtdışındayım burada da normal.dogumu destekliyorlar hatta sezeryan olacak kadinlara bile belki olur amaciyla sanci cektiriyorlar hemen sezeryana almıyorlar.
Ama bana dogumlarimda farkli bir pozisyon teklif etmediler doguma hazirlik kursuna katılacağım orada ebeye sorup bilgi alırım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?