Anammmm ne memleketmis orasi isvec su zengin ulke degil mi ya agzim acik kaldi
Bende avrupadayim ama Turkiyeden daha fazlasina sahibim 4 defa ayrıntılı ekografi mecburi. her ay da kontrolde ebe bebegin pozisyonuna bakiyor ve alttan da ekografi yapiyor.
seker yuklemesi ikili uclu test hepsini yapiyorlar her ay toxoplasma ve idrarda protein kaçağı var mi bakiyorlar.Her ay kan veriyorum.
Evet burada da ebeler bakiyor ama doktor istesem doktor vereceklerdi ben ebeyi tanidigim icin istedim.
Dogumdan sonra evet yikamiyorlar bebegi ama alip temizligini yapiyorlar kiyafetlerini giyindiriyorlar eger kiyafet yoksa yaninda hastane kendinde olandan giyindiriyor.
Onceleri normal dogumda 5 gun kaliniyordu hastanede artik 3 gune indirdiler.Bebegi yikamayi emzirmeyi herseyi en ince ayrintisina kadar anlatiyorlar.
Eger istersen evine dogumdan sonra yardimci istiyorsun temizlik ve bebe bakımı için.
Ve bütün bunlar ucretsiz cebimden 5 kuruş cikmadi henüz.Turkiyede herkes birbirine doktor fiyati ekografi fiyati soruyor.Ve acayip pahali fiyatlar Allah yardimcilari olsun
Turkiyede olup da burada olmayan tek sey sorun yokken nst ye baglanmak.Ama sorun varsa sanci hissediyorsan onu da bagliyorlar.
Ücretsiz doguma hazirlik kurslari psikolojik destek ve daha bir sürü hizmet var.Ilk dogumumda eve gelip anlatip ogretmislerdi dogumun nasil olacagini.
Yanlis degilsem İsveç di her dogum yapana içinde bebek malzemeleri olan bir paket hazırlayıp hediye ediyorlardi internette görmüştüm dogru mu ?