- 30 Temmuz 2012
- 156
- 36
- 98
- Konu Sahibi mihmandariye
doktor olan bir arkadasım bana bir gün bir video izletti.dünyanın her yerinden kadınların ve hayvanların doğum anlarını.doğum esnasındaki acının büyük bir kısmının psikolojik olduğu kabul ediliyor.çünkü bize böyle öğretildi annemizden çevremizden.acı çekeceğimiz düşüncesi en baştan var.doğum ağrılı,acılı,kanlı bir şey olarak empoze ediliyor beynimize.bizde kendimizi lartlandırdığımız için acı çekiyoruz.ilkel bir kabilede doğum yapan bir kadını izledim.kendi başına doğuruyor ve gıkı cıkmıyor.öünkü kadına öğretilen bir olgu yok.acının ne oldugunu bilmiyor.ağacın altında sadece ıkınarak doğum yapıyor.sonra kedileri izledık.siz hiç doğum yaparken bizim kadar bagıran bir hayvan gördünüzmü?bu tamamen psikolojik.işte şimdi bütün gelişmiş ülkelerde gereksiz sezeryan yapılmıyor çünkü anneleri doğumdan önce psikolojik olarak hazırlıyorlar.arkadasın dediği gibi anne kendini hazırladığı sürece doğum zaten kendiliğinden gelişen bir olay
Bu konuda cok haklisin. Biz turk kadınları etrafımızdan hep korkutuluyoruz. Bizde kötü dogum hikayeleri kahramanlık gibi anlatilirken guzel hikayeler paylaşılmıyor.
Doktor ve para durumuna gelince. Konuyu açan arkadasım haklı. Cok harcıyoruz ama sistemin getirisi. En son devlet hastanesine ne zaman gittim hatırlamıyorum. Sıra bekleme ilgisizlik cabası ki birde suratsiz insanlar eşliğinde dogum yapmayı hiç düşünemiyorum. Dogum sırasında etrafdan bana bağıran suratsiz insanlar olsa doğumum bu kadar rahat olmazdı diyorum. Ki ufak tefek saglik sorunlarinda aile hekimine gittim birkac defa. Neyin var diye sorup dayadi ilaci. ama gittigim ozelde ilacsiz atlabilecegimi soyledi mesela. birde gebeydim gittigimde. normal dogum istiyorum deyince gorursun gununu dedi. gelde bir Daha git oraya. guye bana egitim vereceklerdi dogum icin. anca korkutuyor.
Birde su doktorlara hastane yada muayenehane zorunluluğu nedeniyle iyi bir cok doktor ayrıldı devlet hastanelerinden. Keske özele gitme ihtiyacı duyulmasa ama ne yazıkki özellikle de dogum gibi zor ama cok guzel bir eylemi iyi bir sekilde geçirmek icin para dökmek zorundasınız.