• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum-Para-Doğallık-Abartı

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
merhaba arkadaşlar, benim size bir sorum olacak. benim çocuğum yok. bu sayfaları incelerken ve çevremi gözlerken bir şey farkettim. Türk insanları çocuğu çok sever, çok çocuk sever, olmazsa olmazlarıdır vs. ancak biz doktorlara, hastanelere falan aşırı para vermiyorumuyuz. çevremdeki hamileler ve eşleri o kadar normalmiş gibi yok hastana 4000 tl , doktor 3000 tl ama en iyisi, ama tek oda ama doğum fotoğrafcısı, bebek şekeri kapısında tülü, yok normal değil sezaryen olsun. o kadar çok duyuyor ve okuyorum ki şaşırıyorum. yurtdışında adamın en fazla 1 çocuğu olur, gider devlet hastanesine, normal doğurur, üstünü giyer ertesi gün çıkar. bu kadar konuşulmaz bile.

yanlış anlamayın eleştirmiyorum kimseyi ama kimsenin de yuh altı üstü doktor, annem evde / sağlık ocağında 5 kez doğurmuş demiyor. ingilterede akrabalarım var hiçbiri özel odada kalmamış, kimse sezaryenyaptırmamış yasak çünkü gereksiz yere yaptırmak. kimsenin aklından özele gitmek gelmemiş. amerikan dizilerde bile sancı çekme odasına gidiyorlar (özel oda değil) devlete gidiyorlar vs.hatta doğumu ebeler yapar, sorun çıktı mı doktor gelir.

evet bizim devlet hastanelerimiz yeterli değil ancak 1000tlye de bi yere giden var, 5000tlye de giden var. sen riskli olmadığın sürece zaten çocuğu doğurmak tamamen senin elinde (nefes alma, ıkınma vs.)

son bir şey: yurtdışında bir program vardı. kadınların doğum sürecini gösteren. kadınlar gidiyor, sancılarla açılmayı bekliyor, doğuruyor. bağırmadan ve ağlamadan. bir türk kadın vardı hem de 3 çocuğu varmış. kadın aynı filmlerdeki gibi bağıryor. ebe diyor ki bağırma, nefes al ve ıkın. kadın hayır çok acıyor diyor.

acaba biz bu konularda çok mu nazlıyız???:44:

Bende özelde erken doğum yaptım ama 4 devlet hastanesini dolaştıktan yer bulamadıktan sonra sezeryanle oldum ama yine çocuk istesem yine özel derim eskisi gibi değil devlet hastaneleri iyi doktorlar hep özele kaldı devlet hastaneleride acemilerin eline...

bende eğitim araştırma hastanesinde doğum yaptım ve bulunduğum ildeki özel hastanelerin hepsinden daha iyi muamele gördüm.hem doğum öncesi hem doğum sonrası çok ilgilendiler.yattığım odadan yemeklere kadar her şey kusursuzdu.ve doktorlar çok ilgiliydiler.belki benim şansıma olmuştur malesef her yerdeki devlet yada özel hastaneler için mükemmel diyemeyiz.ama özel hastanelerin para kazanmak için ekstra yaptıkları seyler var ve ben hepsını gerelksız buluyorum

merhaba arkadaşlar, benim size bir sorum olacak. benim çocuğum yok. bu sayfaları incelerken ve çevremi gözlerken bir şey farkettim. Türk insanları çocuğu çok sever, çok çocuk sever, olmazsa olmazlarıdır vs. ancak biz doktorlara, hastanelere falan aşırı para vermiyorumuyuz. çevremdeki hamileler ve eşleri o kadar normalmiş gibi yok hastana 4000 tl , doktor 3000 tl ama en iyisi, ama tek oda ama doğum fotoğrafcısı, bebek şekeri kapısında tülü, yok normal değil sezaryen olsun. o kadar çok duyuyor ve okuyorum ki şaşırıyorum. yurtdışında adamın en fazla 1 çocuğu olur, gider devlet hastanesine, normal doğurur, üstünü giyer ertesi gün çıkar. bu kadar konuşulmaz bile.

yanlış anlamayın eleştirmiyorum kimseyi ama kimsenin de yuh altı üstü doktor, annem evde / sağlık ocağında 5 kez doğurmuş demiyor. ingilterede akrabalarım var hiçbiri özel odada kalmamış, kimse sezaryenyaptırmamış yasak çünkü gereksiz yere yaptırmak. kimsenin aklından özele gitmek gelmemiş. amerikan dizilerde bile sancı çekme odasına gidiyorlar (özel oda değil) devlete gidiyorlar vs.hatta doğumu ebeler yapar, sorun çıktı mı doktor gelir.

evet bizim devlet hastanelerimiz yeterli değil ancak 1000tlye de bi yere giden var, 5000tlye de giden var. sen riskli olmadığın sürece zaten çocuğu doğurmak tamamen senin elinde (nefes alma, ıkınma vs.)

son bir şey: yurtdışında bir program vardı. kadınların doğum sürecini gösteren. kadınlar gidiyor, sancılarla açılmayı bekliyor, doğuruyor. bağırmadan ve ağlamadan. bir türk kadın vardı hem de 3 çocuğu varmış. kadın aynı filmlerdeki gibi bağıryor. ebe diyor ki bağırma, nefes al ve ıkın. kadın hayır çok acıyor diyor.

acaba biz bu konularda çok mu nazlıyız???:44:
genlerimz farklı geçen bir video vardı help help diye bağıran birine kimse yardım etmiyor ne oldu demiyor ambulans çağırayım demiyor ... ama bizde yardım diyen birine nerdeyse tüm geçenler yardım etmek istiyor.

aynen onun gibi siz bazı seyleri anlayamamısssınz ya bende orda nasıl olurda yardım dıyae yerde kıvranan birine yardım edilmez onu anlamadım en azından yardım ekibi bari çağrılır dimi

bizim değerlerimis farklı çocugumz bizde özel onlarda birey adam zaten kızına oğluna karısmıyorki kötü seyler yasamasını hayata hazırlanmak olarak kabul ediyor biz öle değiliz . kötü seyler yasamasın yıpranmasın istiyoruz bu liste uzar giderrr.

biz genlerimz farklı aynı olmayı beklemek saçma . neden genelde rus gençler güzel. bizde onlar gibi yiyek içek bacaklarımız onlar gibi olurmu . olmaz kodumuz farklı

doktor olan bir arkadasım bana bir gün bir video izletti.dünyanın her yerinden kadınların ve hayvanların doğum anlarını.doğum esnasındaki acının büyük bir kısmının psikolojik olduğu kabul ediliyor.çünkü bize böyle öğretildi annemizden çevremizden.acı çekeceğimiz düşüncesi en baştan var.doğum ağrılı,acılı,kanlı bir şey olarak empoze ediliyor beynimize.bizde kendimizi lartlandırdığımız için acı çekiyoruz.ilkel bir kabilede doğum yapan bir kadını izledim.kendi başına doğuruyor ve gıkı cıkmıyor.öünkü kadına öğretilen bir olgu yok.acının ne oldugunu bilmiyor.ağacın altında sadece ıkınarak doğum yapıyor.sonra kedileri izledık.siz hiç doğum yaparken bizim kadar bagıran bir hayvan gördünüzmü?bu tamamen psikolojik.işte şimdi bütün gelişmiş ülkelerde gereksiz sezeryan yapılmıyor çünkü anneleri doğumdan önce psikolojik olarak hazırlıyorlar.arkadasın dediği gibi anne kendini hazırladığı sürece doğum zaten kendiliğinden gelişen bir olay

biraz daha nazlıyız bence
ablam 2011 de doğum yaptı o zaman sezeryan serbest olduğundan kendi istedi hiç normal deneyeyim demedi
hastane fiyatlarına gelince özellikle istanbul da çok yüksek 15 milyara sezeryan yapan yerler var
bazı devlet hastaneleri cok güzel memnun olanlar var
malesef bazıları ise insana işkence ediyorlar

yabancılar yüksek çoğunlukta normal doğum yapıyorlar
tabi bizim ülkede ki sağlık skandalları onlar anca %1 oranında görülebilir

Son düzenleme:
genlerimz farklı geçen bir video vardı help help diye bağıran birine kimse yardım etmiyor ne oldu demiyor ambulans çağırayım demiyor ... ama bizde yardım diyen birine nerdeyse tüm geçenler yardım etmek istiyor.

aynen onun gibi siz bazı seyleri anlayamamısssınz ya bende orda nasıl olurda yardım dıyae yerde kıvranan birine yardım edilmez onu anlamadım en azından yardım ekibi bari çağrılır dimi

bizim değerlerimis farklı çocugumz bizde özel onlarda birey adam zaten kızına oğluna karısmıyorki kötü seyler yasamasını hayata hazırlanmak olarak kabul ediyor biz öle değiliz . kötü seyler yasamasın yıpranmasın istiyoruz bu liste uzar giderrr.

biz genlerimz farklı aynı olmayı beklemek saçma . neden genelde rus gençler güzel. bizde onlar gibi yiyek içek bacaklarımız onlar gibi olurmu . olmaz kodumuz farklı

genetik olarak dememiştim. kültürel olarak.

iyi bir tespit yapmışsınız. evet biz de doğum olumsuz tanımlanıyor. ilk gece korkuları gibi:) acıların, olumsuz şeylerin üstünde daha çok duruyoruz herhalde.

bende eğitim araştırma hastanesinde doğum yaptım ve bulunduğum ildeki özel hastanelerin hepsinden daha iyi muamele gördüm.hem doğum öncesi hem doğum sonrası çok ilgilendiler.yattığım odadan yemeklere kadar her şey kusursuzdu.ve doktorlar çok ilgiliydiler.belki benim şansıma olmuştur malesef her yerdeki devlet yada özel hastaneler için mükemmel diyemeyiz.ama özel hastanelerin para kazanmak için ekstra yaptıkları seyler var ve ben hepsını gerelksız buluyorum

cnm mrb konuyu yeni okumaya başladım ilk normal doğum yaptım yazısını sende görüncede sormk istedim ben de normal istyrum ama merak ettiğim bir şey var ben yeni evliyim aynı zamanda , biraz özel bir konu ama özel msj atamıyorum normal doğumdan sonra cinsel hayatında herhangi bir değişiklik oldu mu ? Yani açılma ve kaslarda değişiklik oluyor biliyorsun bunu hssettinmi sen veya eşin?

bencede türk kadınlarının canı çok kıymetli ilk doğumumda doğumhanede 6 kadın aynı anda farklı odalarda doğum yapıyoruz aman ne tantana çığlık çığlığa anne kurtar beni diye bağıran mı istersin doktora karnıma nasıl bastırırsın diye çirkeflik yapanmı ben suni sancılı olmama rağmen gıkım çıkmadı sadece yumruklarımı çok sıkmışım doğum btince anladım doktorumda bana karşı iyiydi sadece onun dediklerini yaptım sonuç hepsinden sonra girmiştim doğumhaneye hepsinden önce çıktım 2 saat sürmedi ne gereği var kendini hırpalamanın içimden allahım bebeğimde bende sağ salim kurtulalım diye dua ettim işim bitince dikiş atılırken diğer kadınlar için dua ettim üniversite hastanesinde doğum yaptım özeli hiç düşünmedim benim babannem 4 çocuğunuda evde tek başına doğurmuş o kadınların canları yok muydu abartmayı seviyoruz türk kadınları herkes için söylemiyorum tabi

cnm mrb konuyu yeni okumaya başladım ilk normal doğum yaptım yazısını sende görüncede sormk istedim ben de normal istyrum ama merak ettiğim bir şey var ben yeni evliyim aynı zamanda , biraz özel bir konu ama özel msj atamıyorum normal doğumdan sonra cinsel hayatında herhangi bir değişiklik oldu mu ? Yani açılma ve kaslarda değişiklik oluyor biliyorsun bunu hssettinmi sen veya eşin?

hiç bir değişiklik olmuyor canım loğusalık döneminden sonra bir problem kalmıyor

cnm normal doğum yapamadım malesef sanırım yanlış anlaşıldı.ama benm tecrube ettiğim sezeryandan sonrada bir süre önceki gibi olmuyor özel hayatın.

arkadaşım eger türkiyedeysen ve hamileysen ki degilmişsin
en iyi o zaman anlarsın naz mı degil mi
ben normal dogum yapmadım yapamadım ama sancı çekmedim
sezeryanla olmak zorunda kaldım
devlet has.gittim orda dogum yapmak istiyordum
9 aylık hamileyken dr beni odadan kovdu niyemi
bebegim baş gelişimi önde gidiyormuş diye bagırarak beni
riskli gebelige gönderdi vs liste uzar gider
bi insan durduk yere parası batıp özele gitmez zaten
böyle muamele görüp özele gidiyor insanlar
bu anlattıgım en küçük örnek

kızmanıza gerek yok. ben kimseyi hor görmedim, aşağılamadm vs. benim demek istediğim kimse özeldeki uygulamaları, parayı vs. sorgulamıyor.
bu doktor 3000tl istiyor deyince kimse şaşırmıyor. ben bunu anlatmaya çalıştım

canım konuda bazı yerlerde dibine kadar hak verdim bazı yerlerdede hayırdedim
öncelikle haklısın biz türk toplumu olarak genelimiz abartmayı seviyo pahalı olanın çok para harcamanın her zman iyi oldugu kanısındayız:)))
en pahalı hastaneye gitmek hüner en pahalı dogumu yapmak diğer hastanelere oranla en pahalısına gitmek bi lüks kaynağı bu herşeyde böle evlenirken bebek olurken ev aırken ben yapmıorum desem yada yapmadım desem yalan olur ama bazen zorundada kalınabilir
hamileliğimi ilk öğrendiğimde devlet hastanesine gittim bi bayan doktora sonna tekrar gitcemde doktor gitmişti başka bi doktora gittim devlette kovmaktan beter etti beni
üstelik sağlık memuruyum tek istediğim ultrasonda bebğime bakmaktı çünkü merak ediodum bana gösterseydi eli şu ayagı su falan diye :) ama bana dedi''ben kaç yılımı verdim bu mesleğe sen nasıl anlıcaksın nerden bilceksin git şu tahlilleri yaptır gel''!!!!!!!!
sonna özele gittim:) devlet memuru oldugum için muayene ücretşm 12 tl:) doktora her gidişimde 12 tl veriorum ayda bir kez falan ve ordaki doktor ben sormadan daha kendi anlattı şurda gördüğünüz agzı eli falan filan bana insan muamelesi yaptı
üstelik sağlık memuruyum falanda demedim :) zorunda kaldım dogumumuda özelde yapcam

ve dediğinde kesinlikle haklısın normal dogum istiorum şartlarım iyi giderse ki dogumdanda asla korkmuorum
ve normal yapcam dediğim herkes ''ayyyyyyyyyyy nasıl yapcaksın canlı canlı kescekler dikcekler bilmem ne''
ben hem normal dogum hemde sezeryan dogumu canlı gördüm stajımda:) tamam yaşayan bilir ama korkmuorum ama beni korkutmak için ellerinden geleni yapıolar:))
bende bunu diyenlere ''ben dogurcam siz sezeryan olursunuz'' diorum canım tatlımıdır evet her insan gibi
ama bunu dünyada milyarlarca kadın yapmış ben neden yapamim üstelik güvenli ellerde tecrübeli insnalarla evet küçük bi yerden kocaman bi bebk çıkcak ama Allahım vücudumu ona göre yaratmış zaten dünyada hangi kedinin epiduralle dogum yaptıgı görülmüş tamam ben kedi diilim ama benim dogamda genlerimde bunu yapabilcek güç var doğaya karşı gelinmez aksi bi durumla karşılaşmadıkça:))))))

evet bebğime hayalini kurdugum herşeyi yapcam bazen lükse kaçabilirim bazen gereksiz şeyler alabilirim ama bunları elalem desin diye yapmıcam sadece hayalimi gerçekleştirmek için yapcam:)

Bir yazı vardı paylaşmak istediğim hatta bazı fotoğraflar yazılar yurt dışıyla ilgili paylaşsam ortalık karışırdı sanırım vazgeçmiştim:)))bazı yerlerde çok haklısınız kadının doğumu nasıl yapacağı kendine ait olmalı ama buna sadece kendi karar vermemeli bence fikir alınarak yapılmalı ne kadar özel bir an olsada çoğu insan bunun doğal bir süreç olduğunu algılayamıyor ve sağlığı işin içine katmıyor.Özeldede, devlettede çok iyi doktorlarımız var ..yer olarak ayırmıyorum.. devlettede bazı doktorlar bakmıyor ama özel hastanelerdede bebeğin kalp atışı olmadığı halde evine gönderen sağlıklı bebeğin diye anne ertesi gün devlet hastanesine başvuruyor ve bebeğinin ölmüş olduğunu yanımda öğrendi bunada şahit oldum.Diğer ülkelerde belli bir kriter var bizde yüz doktor geziliyor nerdeyse ha burda anneleride suçlamamak gerek sistemimiz hala düzelme aşamasında mecburlar diğer yapılanlar yok odaymış falan kişinin bileceği iş o kadarına karışmam:))Önemli olan doktor..Ayrıca o kadar parayı verenler birazcık araştırma yapsa doğum ağrılarıyla başetme yöntemlerine yada doğum öncesi kuslarına o parayı verip eğitimini alıp daha sağlıklı doğum yapabilirler.

Aslında doğru biz millet olarak her şeyi abartmaya meyilli bir koda sahibiz ama.. Bazı yerlerde bazı şeylere mecbur kalıyoruz. Ben başta devlet hastanesine gittim doktorum çok iyiydi ama tertibatı çok kötüydü ultrasonda çocuğu bir türlü göremedik mecburen özele yöneldik... yakınımda eğitim hastanesi de yok...

Ayrıca sürekli bebek ölümleri duyduğum devlet hastaneleri var. Mikrop kapan hatta geçenlerde öyle bir şey duydum ki burada söyleyip kimsenin aklına sokmak istemem benimkine girdi zaten

İnsanlar bunları duyunca parayı düşünemiyorlar ne kadar para olursa olsun cebimde olmasa da çocuğuma kalıcı hasar verecek ya da ölümüne sebep olacak bir durumla karşılaşmaktansa bu parayı veriyim içim rahat olsun istiyorlar.

Ha pahalı bu hastanelerin garantisi var mı yok tabi ama elde değil işte insan en azından bu şekilde birşeyler yapabildiğini düşünüp rahat ediyor. En azından ben eşşeğimi sağlam kazığa bağlayım sonra Allah'a emanet ediyim diyorsun

Devletteki doktorların hepsi değil ama çoğu saygısız ve kendini bilmez.gidin bir görün oradaki hastalara nasil davrandıklarını.bende hamileyim ve profesöre gidiyorum.doktorum 24 saat telefonkarima cevap veriyor.fazla para veriyor ve gayet güzel hizmet alıyorum.devlett3 böyle bir şans yok.naz kısmına gelince evet türk kadınları belli ki daha nazlı

Back