• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum öncesi ve sonrası izinler sizce yeterli mi?

DeveKuxsxu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2007
349
0
96
Diğer
Ben doğum sonrası 6 ayı oğlumla geçirmek için çok çaba sarfettim. eşim askerde olduğu için işe başlamam gerekiyordu. doğum öncesi izinlerimide sonrasına devretmek için çatlayıncaya kadar çalıştım.

evet soruyorum doğum öncesi ve sonrası izinler yeterlimi? bilgisi olan varsa yurt dışında bu izinlerin süresi ne kadar öğrenmek istiyorum.:uhm:

hiç yeterli değil.
Vallahi kızım 2 aylık olmuştu ki işe geri döndüm. çalışmam gerekiyordu o yüzden ücretsiz izin almadım. çok acayip bir vicdan azabı çektim. kızımı küçük bıraktığım için ( bi de çok ukala anneler vardı her halde o dönem çevremde. ben çocuğumu 2 aylık bırakıp çalışamam, 2 yaşına bir gelsin o zaman deyip duran )

hiç yeterli değil.
Vallahi kızım 2 aylık olmuştu ki işe geri döndüm. çalışmam gerekiyordu o yüzden ücretsiz izin almadım. çok acayip bir vicdan azabı çektim. kızımı küçük bıraktığım için ( bi de çok ukala anneler vardı her halde o dönem çevremde. ben çocuğumu 2 aylık bırakıp çalışamam, 2 yaşına bir gelsin o zaman deyip duran )

vicdan azabı bende de oldu. bence çalıştığımız ve onu her evde bırakıp çıktığımızdada devam edecek.kim istemezki onun ilk yaptıklarına birebir şahit olmak. konuşanın tuzu kurudur. seni aynı şeyleri yaşayandan başkası anlamaz. :içelim:

Bence de yeterli değil özel şirketlerde calışıyorsanız kendi hakkınız olan 6 ay izni bile vermiyorlar ben kullanmak istediğim için işimden olmuştum

evet duyduğum kadarıyla özel sektörde daha vahim. Allah bir kapıyı kapatır bir diğerini açar. ne diyelim.

Aslında cok yeterli değil...
Bende 4 ay izin kullandım... 2 ay önce 2 ay sonra...
Daha fazla izin kullanmak isterdim ama bunalıma girmeye başladım...eve hapsolduğumu düşünmeye başladım...Şimdi çalışmaya başladım...Daha sağlıklıyım...bebeğimle belki daha az vakit geçiriyorum ama sağlam bir ruh haliyle verimli saatler geçiriyorum...

hiç yeterli değil en az 6 ay izin gerekli ama bunu sağlayacak bir işveren olduğunu sanmıyorum

birazda zamanlama açısından sanslı olmak gerekiyo arkadaslar.benim doğuma 1 ay kaldı izne yeni ayrıldım sonrasına eklenecek.araya yaz tatili girecek ve bebeğim 5 aylık olacak.

birazda zamanlama açısından sanslı olmak gerekiyo arkadaslar.benim doğuma 1 ay kaldı izne yeni ayrıldım sonrasına eklenecek.araya yaz tatili girecek ve bebeğim 5 aylık olacak.
haklısın. ama zamanı iyi ayarlasaydım bile yaz tatili gibi bir şansı olmayan mesleğim var. senin ve bebeğin için sevindim.aslında bu zaman bile az. onunla daha fazla vakit geçirmenin yolları aranıyor hep.

yurt disinda yani wiyanada2.5yil ama sirketinden izin alabilirsen3yil oluyor
hemde ayligini devlet650lira ödüyorrr
evet burasi bu konuda cok süper bir devlet
ayyyyy türkiyede cok az izin yaaa anne cocuguna doymadan ise basliyorki
birde yenikanunlara yöre yenide sayilmaz ama 5yil önce cikan kanuna göre calis calisma devlet 2.5yil ayligini ödüyorr

Arkadaşlar şu an doğum iznindeyim... nisanda doğum iznim bitiyor. Rapor almak istiyorum...tek bir doktordan 20+20 yani toplam 40 gün rapor alındığını biliyorum ama ben daha sonrasında 1,5 ay daha rapor almak istiyorum. Bunun için kurul raporu gerekiyor sanırım... Bi bilgisi ya da tecrübesi olan var mı? nASIL OLUYOR VE neler yapmam gerekiyor? Açıklayıcı bilgilere ihtiyacım var.

kesinlikle yeterli değil,hem bebek sağlığı hem de sosyal açıdan. yurt dışında 1-2 yıl ücretli izin.

hayatım artık 1 yıl doğumdan dolayı ücretsiz izin alma hakkımız var.iş yerşi bunu vermek zorunda haa ama sigortan yatmıyor bunu da bil canımcım

bende kızıma hamileyken çok yoğun çalıştım kesin alıcam dedim ücretsiz izin aldımda raporlar ücretsiz izin 1 yaşına getirdim ama yetmiyor daha süt kuzusu iken ayrılıyorsun kuzundan çok zor helede bizim meslekte normal iznini bile kullanamazken mecbursun ücretsiz izine şimdi yurtdışındayım oğlumu kendim büyütüyorum seneye dönücez en azından kreşe gidebilecek yaşta olacak ama bitmiyor şimdide okula nasıl gidecek kim hazırlayacak şimdiden bunları düşünmek istemiyorum burdada izin çok ve çok para veriyorlar bebek için ve anne için yapmaları için teşvik parası bile veriyorlar ........ bizde adı üstünde ücretsiz izin yetmiyor yetmez kuzulara

yurtdisinda bu konuda sansliyiz dogum öncesi 8 hafta önce izine ayriliyorsun rahatsizligin olursa daha erken ayrilma imkaninda var tabiki ve dogumdan sonra 2 bucuk sene maasli izinlisin bu yönden yurtdisinda yasayanlar cok sansli

Bebeğime 6 ay anne sütü vermek istiyorum ama 3 buçuk aylıkken işe başlayacağım için bunu başaramamaktan korkuyorum. İlk 6 ay anne sütü diye reklem yapıyorlar neden izinleri en az 6 aya çıkarmıyorlar. Bebeğimden 10 - 11 saat ayrı kalıp nasıl anne sütüne verimli bir şekilde devam edebilirim??? Bunun için vicdanı sızlaması gereken kişiler çok daha önemli meseleleri peşindeler!

ben de doğumdan 1 ay önce izne çıktım çalıştığım yer sağolsun 4 ay maaşımı verdi şu an bebeğim 4 aylık oldu yani 5 aydır işime dönmedim, sanırım işimden ayrılıcam çünkü bebeği bırakmaya kendimi hazır hissetmiyorum işimi çok özlesem de.
izinler yurtdışındaki gibi olamasa bile keşke en azından 1 sene olsaydı...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhh ah.yarama tuz bastın.ben temmuzda doğum yaptım zaten iznimin 6 haftası yaz tatiline geldi bi halta yaramadı.....ekimin başında bitti iznim daha o zaman kızım 3 aylık bile değildi bırakamadım ücretsiz izne ayrıldım 8 aylık ama kriz bizi fena elledi o yüzden 2. dönem başlamak zorunda kalıyorum. yani bi güzel tükürdüğümü yalıyorum::((((((( ama ben hiç ayrılmak istemiyorum kızımdan...................

hamileyken ücretsiz izn düşünmüyorum diyordum ama şimdi kızım 1 aylık 3.ayda işe başlamam gerekiyor.2 ay yıllık iznim var 3 ayda ücretsiz izin alırsam 8 aylık olacak yeterlimi:1no2: asla değil ama napalım sonuçya yine onlar için çalışmak zorundayız

Back