Doğum masrafımı ne şekilde saklayabilirim?

Niye mesajlarınız bu kadar çelişkili?
Dini içerik yasak diyip, haram diyerek konuya giriyorsunuz ve faizi haram bulup altından birikim yapalım diyorsunuz kazanınca faizden farkı ne ? Benim burdaki olayım asla dini içerik değil, düşünceleriniz kendi içinde tutarsız geldi.

Bende bunu anlamıyorum işte ,yastık altı altın kar yapıyor ama aynı karı bankadan alınca haram oluyor valla çık çıkabilirsen işin içinden .

Niye mesajlarınız bu kadar çelişkili?
Dini içerik yasak diyip, haram diyerek konuya giriyorsunuz ve faizi haram bulup altından birikim yapalım diyorsunuz kazanınca faizden farkı ne ? Benim burdaki olayım asla dini içerik değil, düşünceleriniz kendi içinde tutarsız geldi.
Altın almak günahta ben mi bilmiyorum anlıyamadım sizi

Yıllardır dolarla oynarım o yüzden kesinlikle dolar diyorum şimdiki fiyatlar alım için çok iyi seviyelerde.

Ben katilim hesabinin kar payi adi altindaki gunumuzun faiz getirisine koydum gerci cocuk icin degil normal sartlar icin biriktirmeye ve dogum icin biriktirmeye calisiyorum. Ama sonucta bu da faiz gibi bisey. Ama diyanet faiz degil demis ama bilemicem mantiken faiz. Ama kendi mantigima gore islettikleri paramdan kullanim ucrati aliyorum gibi dusunuyorum.
Ayrica bende nisan gibi dogum yapcam. Hic biaey almadim ne zamam almaya kalksam herkes cok erken diyor. Almaya baslasam mi

İyi geceler hanımlar doğuma daha çok zaman var ama şubatta doğum iznine ayrılacağım. Bebeğimin gerekli eşyalarını neredeyse hallettik. Almadık ama masraflarını hallettik diyelim.
Ben bundan sonraki maaşımı doğum ücreti ve bebeğin ben ücretsiz izindeykenki masrafları için saklamak istiyorum. Bu ay nakit olarak kartta tuttum ama bir şekilde birşeyler çıktı ve yarısını harcamışım. Uzatmayayım çeyrek mi alayım yoksa yettiği kadar bilezik mi? Nasıl biriktireyim eşim dolar mı alsak yılbaşından sonra yükselecekmiş diyor ama doğum nisanda o zamana ya zarar edersek. Akıl verir misiniz? Önümüzdeki 5 aylık maaşım için en doğru seçenek ne olur?
Bankada gram altın hesabı açtırın.

Çeyrek, cumhuriyet ya da bilezik kesinlikle kısa vadede kazandırmıyor aksine zarar ediyorsunuz alacaksanız 24 ayar gram altın yani has altın alın. Çünkü çeyrek ve cumhuriyeti bozdururken daha düşüğe bi de eski tarihliyse o zaman da bir kaybınız oluyor. Bilezik zaten yatırımlık kesinlikle mantıklı değil

Bende bunu anlamıyorum işte ,yastık altı altın kar yapıyor ama aynı karı bankadan alınca haram oluyor valla çık çıkabilirsen işin içinden .
olabilir
Altında dövizde inmede olabilir çıkmada.bu yüzden faiz olmaz..zararda var karda..bunu kabullenmiş oluyor alan.ama diğeri öyle değil.herzaman aldığın bir para var..zarar gibi birşey yok..

olabilir
Altında dövizde inmede olabilir çıkmada.bu yüzden faiz olmaz..zararda var karda..bunu kabullenmiş oluyor alan.ama diğeri öyle değil.herzaman aldığın bir para var..zarar gibi birşey yok..

Hanimefendi altında dövizde inişe gecsede yatırımcısına az ya da çok kar getirir.Temmuz -Agustostan önce dolar 5 TL nin altındaydi ,sonra 7 lere kadar dayandı su aralar 5 TL nin altına inmiyor,keza altında öyle yani kazandırıyor kayıp yok dolayısıyla faizden farkı yok .

bi maaşım bile yok ama altın yapıp koymayı düşünüyorum ayrıca hesap açtırdım orayada yatırıyorum
komik eşim gülüyo napayım bi şekilde bişey yapmam lazım eşime kalsa gerek yok ama ben garantili işleri severim
altında hazır düşmüşken almak lazım

Hanimefendi altında dövizde inişe gecsede yatırımcısına az ya da çok kar getirir.Temmuz -Agustostan önce dolar 5 TL nin altındaydi ,sonra 7 lere kadar dayandı su aralar 5 TL nin altına inmiyor,keza altında öyle yani kazandırıyor kayıp yok dolayısıyla faizden farkı yok .
Hanim efendi yarın dolar yada altın kesin kazandırır kim diyebilir..ben ekonomist değilim.kendi görüşümü dini bilgilerim ışığında söyledim.kimse inanmak tasvip etmek zorunda değil.. altından zarar eden olmaz diye birseyde yok.garantili degilki..

Ya hu iyide altında uzun vadede kazandıran bir şey değil mi ? 340 aldığın çeyrek altını bir sene sonra 380 den bozdursan 40 TL kar olur ee bu ne o zaman ? Sonuçta kazandırmış faizden farkı ne ?ayrıca altında uzun vade yatırım aracı .

Merhaba, bir şeyin faiz olması için aynı cins olması gerekiyor. Misal 100kg buğday verdin bir sene sonra 120 kg istiyorsan bu faiz. 100kg buğday o zaman 100tl 1 sene sonram 200tl ise de farketmez. 100kg ödünç aldınız 100kg ödeyeceksiniz .

Paranızla dolar alsanız , altın alsanız bir ileride onun değer kaybı ve artışı faiz değildir. Tl ile doların cinsi farklıdır . Altının da cinsi farklıdır. Yani öyle diyola

X