dogum korkusu

hiiiiç korkma cnm hiç birsey yok amlyattan sonra 1 grı kesici kesik varmı yokmu unutup yürüyeceksin bile büyütmee..şimdiden sağlıkla al bebeğini kucagınaa düşünsene ayy minicik belkide sana benziyodur onu düşünerek kapa gözlerini
Saglikli kurtulalim, hayirli evlat, imanli bir insan olsunda kime benzerse benzesin. İyi dileklerin icin cok sagol. İnsallah dedigin gibi kolay atlatiriz.

Canım benim, bende doğumdan önceki gece saatlerce ağlamıştım yatakta. Beni kesicekler ben napıcam ya ölürsem diye vesvese yaptım gereksiz. Ertesi sabah spinal+epidural doğuma girdim. Spinal hesapta yoktu ama vücudumda 10 cmlik ödemden dolayı karmaya karar verildi o an. İğnelerin yapılırken bol bol dua et, oku. Boşuna vesvese yapma. Bi de zaten sana sakinleştirici iğne vuracaklar, rahatlayacaksın emin ol. Sen ne olduğunu daha anlamamışken bebeğini yanağının yanına koyuvercekler:)) Rabbim kurtarsın inşallah. Sadece vuslatı düşün, hasret kaldığın yavruna kavuşacaksın Allahın izniyle. Doğumdan sonra yaz yine olur mu:)

Rabbim.saglikla kucaklayabilmenizi nasip etsin. sezaryanin agrilari normal doguma kiyasla cok daha hafif bide.boyle.dusunun .
normal dogumda sancilariydi,saat basi kontrolleriydi,idrar torbasinin bosaltilmasi,su.kesesinin patlatilmasi,dayanilmaz.sancilari, sonra canli kanli dikilmesi ve tekrar tekrat kontroller .... ayy tuylerim urperiyor aklima geldikce. insh sizinki daha kolay temiz olacak. hem bebisin kokusunu alinca hic bi aci kalmiyor inanin....

Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.

Hepiniz beni yanlış anladınız, ikinci sayfaya yazdığım ve çoğunuzun okumadan yargıladığınız mesajımı buraya yazıyorum.

Arkadaslar beni yanlis anlamayin. Bu benim saglikli 2. gebeligim isteyerek oldu tabii ki cok sukur. 8 yasinda bi kizim var. Bundan uc sene once bir yil arayla iki tane bebegim karnimda öldü. Biri 8 digeri 9 haftalikti. İlkini dusurene kadar iki gun suni sanci verdiler, sonrasi kurtaj. İkinciye hamileyken babami kaybettim. İkincide normal dogum agrilari ile dustu ama yine kurtj olmak zorunda kaldim. Bu hamileligimin 26 haftasinda tromboze olmus iki tane hemoroit sorunum cikti. Nasil dayanilmaz agriydi onlar. Gecmedi ve 31 haftalikken ameliyat olmak zorunda kaldim. Dikisler kanamalar agrilar acilar dayanilir gibi degildi. Olmej istedim inaninki. İki ay boyunca popomun ustune oturamafim, inim inim inledim, danalar gibi bagirdim. Daha yeni toparladi makat bolgem. O yuzden artik offf diyecek, aci cekecek dermanim kalmadi.

Benim derdim evladım değil, tabii ki bu bebeği çok isteyerek yaptık ve uzun yollardan sonra bu aşamaya geldik. 9 ay boyunca hergün iğne kullandım. Bugünlerime hamd olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bana da sağlıklı sıhhatli kucağıma almak. Ben ameliyat korkumu yenemiyorummmmm...
Olaya ameliyat değil de bir bebeğin gelişi diye bakın. sezeryan seyretmeyin. Mis gibi kokusunu hayal edin. Bu eskisi gibi olacak değil. Her doğum farkldır.

güzel bir yazı okumuştum, belki pozitif bir katkısı olur. Bir doğum destekçisinin yazısı.

Harika bir sezaryen hikayesi duymak ister misiniz?

Dünyalar tatlısı gebemle önceden tanışıyorduk ve en büyük hayallerinden biri normal doğum yapmaktı. Önceki doktorunun kendisini sezaryene yönlendirdiğini fark ettiğinde değiştirdi. Yeni doktorumuzu ben de önceden tanıyorum ve mucizelerine tanık olmuştum. Gebemin hamilelik döneminin sonlarında küçük de olsa sorunlar baş gösterdi. Elleri ve ayaklarında şişme, egzama gibi sıkıntılarla uğraşmak zorunda kaldı. Fakat asıl sorun kanındaki pıhtılaşmama sorunuydu. Doktor, son dakikaya kadar tahlil yaptı ve sezaryen yerine normal doğum seçeneklerini araştırdı fakat tıbbi şartlar göz önünde bulunduğunda bu mümkün görülmüyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni anlıyorum benim doğumuma daha 4 ay var ama bendede korkular başladı .. Dr um sezaryan yapabiliriz dedi .. Normal doğumdan da korkuyorum sezeryandanda .. Bu benim ilk hamileliğim tecrübesizliğimdende korkuyor olabilirim .. İnşallah hersey yolunda gidecek senin için .. Bizi haberdar et olur mu ?

Geçmişler olsun hemoroid Allah başa vermesin zor bir rahatsızlık belliki bu operasyon sizi oldukça olumsuz etkilemiş ve psikolojik olarak yıpratmış
Ama sezeryanın bu kadar derin etkisi yok altı üstü biriki günlük sıkıntısı var
Ayrıca kat kat kesiyorlarsa kat katta dikerler:)
Kesilme fikrini unut bebişe odaklan

bebeğin sağlıkla dünyaya gelsinde ameliyat acısıda neymiş benki en ufak acıda ağlayan biri iken doğumdan(sezeryan) gayet mutlu uyandım ve hiççç acı duymadım eşim elimi tuttu nasılsın dedi ve ben çok çokkk iyiyim dedim oğlumun yüzünü gördüm ve acımı kalır hepsi uçtu gitti.. ağrı kesiciler veriyolar zaten... ve onlar sağlıklı olsun tüm acıya değer onlar...bu acıyı yaşamak için Rabbime hergün yalvaran çocuk isteyen insanlar var onları düşünün....

bu dünyada bir kişinin yaptığı şeyi herkes yapabilir..

milyarlarca kadın doğum yapabiliyorsa ve allah size bu özelliği vermişse sizde rahat rahat yapabilirsiniz milyarlarca kadından bir eksiğiniz olduğunu sanmıyorum

Bende çok korkuyordum ama düşündüğüm gibi olmadı. Teknik olarak sezeryan sadece bir kesik. Elin kesilmiş gibi düşün. Ben hemen ayağa kalkmıştım. Öyle ağrım falan da olmadı. Bu arada gerçekten çok zor süreçler geçirmişsin yalnız şundan emin ol yaşadıklarının içerisindeki en basit operasyon sezeryan olacaktır. Bu bir hastalık değil çünkü.

Canım teyzem seneler once epidural sezeryan oldu bende girdim başucunda moral olsun diye.hicbir acı hissetmedi zaten uyusturuyorlar anestezi doktorları senle konusuyor boyuna bebeginizin dogdugunu bile aglayinca anliyorsun dikkatini başka yöne çekiyorlar çünkü. Sonra bebegini koluna koyuyolar mükemmel bir duygu.Bende 3 aylik hamileyim 4 e girecem özel doktora gidiyorum.kızımda genel anestezili sezeryan olmuşturm devlette simdi epidural sezeryan istiyoruz eşimle.Hatta esimde bende yaninda olmak o ana tanık olmak istiyorum diyor.O an biran önce sağlıkla gelse diye gün sayıyor kocisim benden meraklı .

Genel anestezi oldugumda 2 saat sonra ayaga kalkip wc ye gitmistim odadaki arkadaş ben gittigimde 2 gunlukmus 2 gun daha kaldi millet 4 gunde çıktı ben 2 günün akşamı evimde bulasiklarimi yıkayıp misafir agirliyodum. bebegini saglikla kucakladinmi tüm acı ve ağrıları unutuyorsun canım hic merak etme.

ayyy hiç bsey degill hic korkma. bende dogum yaptim sezeryan aglayarak girdim korku degil ama kızima kavusma sevinciydi benimki. uyandigimda hic agrim bile yoktu. hastanem doktorum mukemmeldi. sabah aksam igne vurdular 2 gun hic agri hissetmedim. bile. doktorum grerken beni cok rahatlatmisti. eger istanbuldaysan tavsiye ederim benm doktorumu. medipol mega elif çiler eren di. bağcılarda. korkulcakk ne varki sen zaten oyle tatli uyuyosun ki. isterse 20 kat açsın bsey hissetmiyosunn. ckincada zaten bebegini getryolar dunya yansa umrun olmuyo. o anı dusun bebegin kucagina gelicekk. sana bi tavsiyem daha var benm hemşirem tv lerede ckyo o sylemisti. bebegini ilk getrdiklerinde hic bsey yemeden henuz agzini kokla gül kokuyo muhtesem bi seyy mama yedigi gbi o koku gdyo onu bi kokla koklamayi hayal et. btun korkularin biter allahin izniyle. allah yardimcin olsun

ama sen bu kadar korkarken sana epudral sezeryan yapmak cokk cokk yanlss bence

ayyy hiç bsey degill hic korkma. bende dogum yaptim sezeryan aglayarak girdim korku degil ama kızima kavusma sevinciydi benimki. uyandigimda hic agrim bile yoktu. hastanem doktorum mukemmeldi. sabah aksam igne vurdular 2 gun hic agri hissetmedim. bile. doktorum grerken beni cok rahatlatmisti. eger istanbuldaysan tavsiye ederim benm doktorumu. medipol mega elif çiler eren di. bağcılarda. korkulcakk ne varki sen zaten oyle tatli uyuyosun ki. isterse 20 kat açsın bsey hissetmiyosunn. ckincada zaten bebegini getryolar dunya yansa umrun olmuyo. o anı dusun bebegin kucagina gelicekk. sana bi tavsiyem daha var benm hemşirem tv lerede ckyo o sylemisti. bebegini ilk getrdiklerinde hic bsey yemeden henuz agzini kokla gül kokuyo muhtesem bi seyy mama yedigi gbi o koku gdyo onu bi kokla koklamayi hayal et. btun korkularin biter allahin izniyle. allah yardimcin olsun
İnsallah unutmam cnm.

bedusunuyorsut: 40257693 .!.:
ama sen bu kadar korkarken sana epudral sezeryan yapmak cokk cokk yanlss bence
Niye oyle dusunuyorsun korkunun bununla ilgisi varmi ki. Ben narkozdan cok zor ayiliyorum. Olecek gibi oluyorum. Hem bunda uyusuk olacagim icin ilk agrilari hissetmezsin dedi dr.

ben
Arkadaslar, persembe gunu epidural sezeryan olacagim kismetse. Ama acaip korkuyorum, kat kat kesikler, acilar, agrilar nasil dayanacagim. Kafayi yiyecek, cildiracak gibi oluyorum. Atamiyorum aklimdan, kimse beni anlamiyor, herkes esimde dahil girip cikacaksin diyor ama ben kendimi bi turlu rahatlatamiyorum.. nolur yardim edin.

Hepiniz beni yanlış anladınız, ikinci sayfaya yazdığım ve çoğunuzun okumadan yargıladığınız mesajımı buraya yazıyorum.

Arkadaslar beni yanlis anlamayin. Bu benim saglikli 2. gebeligim isteyerek oldu tabii ki cok sukur. 8 yasinda bi kizim var. Bundan uc sene once bir yil arayla iki tane bebegim karnimda öldü. Biri 8 digeri 9 haftalikti. İlkini dusurene kadar iki gun suni sanci verdiler, sonrasi kurtaj. İkinciye hamileyken babami kaybettim. İkincide normal dogum agrilari ile dustu ama yine kurtj olmak zorunda kaldim. Bu hamileligimin 26 haftasinda tromboze olmus iki tane hemoroit sorunum cikti. Nasil dayanilmaz agriydi onlar. Gecmedi ve 31 haftalikken ameliyat olmak zorunda kaldim. Dikisler kanamalar agrilar acilar dayanilir gibi degildi. Olmej istedim inaninki. İki ay boyunca popomun ustune oturamafim, inim inim inledim, danalar gibi bagirdim. Daha yeni toparladi makat bolgem. O yuzden artik offf diyecek, aci cekecek dermanim kalmadi.

Benim derdim evladım değil, tabii ki bu bebeği çok isteyerek yaptık ve uzun yollardan sonra bu aşamaya geldik. 9 ay boyunca hergün iğne kullandım. Bugünlerime hamd olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bana da sağlıklı sıhhatli kucağıma almak. Ben ameliyat korkumu yenemiyorummmmm...
8 aylık hamileyim hastanede çalışıyorum.benimle bir hafta arası olan arkadaşım sezeryan oldu yanına gittim.o kadar ehli keyif yatıyordu ki görmen lazım.gün geçtikçe teknik değişiyor 4 parmak kesikten çıkarı vermişler onuda yapıştırma yöntemiyle kapatmışlar eğilip kalkarken dikkatli davranırsa ağrısı bile olmuyor,Allahım tek sağlık sıhhat versin.Boşuna paranoya yapma.

Niye oyle dusunuyorsun korkunun bununla ilgisi varmi ki. Ben narkozdan cok zor ayiliyorum. Olecek gibi oluyorum. Hem bunda uyusuk olacagim icin ilk agrilari hissetmezsin dedi dr.

tabki var olmazmi kal0 ritmin bozulablir. demisti bana doktor benm heycanmdan dolayi bana epudral yapmadi seni baylticam her sey olablir dedi. cok sakin insanlara yapylar onu.

X